A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

A Setien hatás: 2. rész

2020. február 13. - caaaatalan

A rovat 2. részében utánajárunk, hol vannak problémák Setien rendszerében.

Ahogy egyértelműen dícsérni, úgy szidni sem lehet Quique Setien munkáját, de a negatívumok terén is akadnak figyelemre méltó momentumok.

Antoine Griezmann játéka továbbra sem okoz túl sok örömet a szurkolóknak. A francia az összjátékba nem tud konstruktívan belépni, a helyzetei elenyésző mértékét értékesíti és Messivel sem igazán működik a játékkapcsolata. Persze a fentiek javarészt arra vezethetők vissza, hogy a gall támadó idegen poszton vesztegel a szezon eleje óta, és a játéka színvonalán ez meg is látszik. Védekezésben egyébként átlagon felüli egy támadóhoz képest, így a letámadásban is kiválóan hasznos lehetne, de erre eddig kevés példát láttunk.

Setien tán túl könnyű kézzel engedte el Carles Perezt és Abel Ruizt is a télen, mondván hogy nem számít a játékukra.  Ezzel, és Suarez sérülésével jelenleg klasszikus centere nincs a csapatnak, amit szóvá is tett az edző, aki először Dembele felépülésében, majd amikor ez meghiúsult, akkor mostanában egy igazolásban bízik. Perez és Ruiz közül legalább az egyiket itt lehetett volna tartani, amíg nincs centerigazolása a Barçának.

Sok a kapott gól a Setien érában. Ez több okra visszavezethető porbléma, kezdve a védők gyenge fomájától, az új elképzelések beérési idején át egészen a labdavesztések számának növekedéséig.

A fenti okok egyenkét sem könnyen kezelhetők,és akkor még szóba sem került a keret és a vezetőség közötti surlódás és annak feloldása, ami bár nem Setien feladata, de az ő munkájára is komoly hatással lehet.

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr7015471782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barcaa 2020.02.13. 21:15:27

Griezmannal az a baj, hogy nem csak a poszt, hanem a Barca JÁTÉKA is idegen neki...
Ő a kontrákból élt az Atletiben és a válogatottban is.

Nem tud cselezni, nem szereti meglépni az 1v1-eket, nem tipikus erőcsatár, nem tud harcolni a védőkkel, nem érzi a védők elcsalását és a terület megnyitását más játékosnak.
Igazán zsenik voltak akik ide hozták, és erre elvertünk 120 millió eurot, mikor ott lett volna Lautaro is, aki viszont tényleg Suarez-karakter..

KJDaniel 2020.02.13. 21:32:31

Griezmann szerintem már így is többet tett a Barcáért, mint Dembi és Coutinho együttvéve, persze jó lenne ha megtalálná Setien a helyét, illetve Messivel is nagyon szükséges lenne, hogy jobban érezzék egymást a pályán mert mindjárt itt a BL kieséses szakasz ahol Messi egyedül nem lesz elég..pont abban bíztam a szezon előtt, hogy végre lesz még valaki olyan a támadósorban aki letudja kötni a védők figyelmét de ez sajnos egyelőre nem igazán valósult meg.

Talán az lehetne még egy jó ötlet, hogy Grizit betenni Messi elé aztán Messi meg tömje labdákkal ahogy csak bírja. Egy világbajnok, top3-as támadó a helyzetek nagy részét gólra fogja váltani.

Robi71 2020.02.13. 22:47:07

@Barcaa: Lautaro vagy Neymar...Neymar vagy Lautaro, ez lesz a nyár kérdése.
Legalábbis remélem, hogy ez lesz a kérdés...és nem engedjük lejjebb.

H.Stoichkov 2020.02.13. 23:33:48

Setien egy Martino/Valverde kettő... messze nem top edző. Semmire sem fog jutni a csapattal, egy vicc az egész, ami ott folyik. Tök mindegy ki jön, lásd dembele, coutinho, griezman, amíg ilyen edzőink vannak. Vlaverdét nyáron kellett volna kibaszni (vagy még jobb ide se hozni) és akkor lett volna lehetőség egy normális edzőt idehozni. Leszarom, h ki illik a filozófiába... nyerjen a csapat.

Eminusz 2020.02.14. 05:52:25

Elsosorban a kerettel vannak problemak... Rengeteg jatekos van, akiket ki kene szorni! Megvaltozott a filozofia es ez a fo gond... Mar nem olyan jatekosokat igazolnak, mint regen! Voltak alap elvarasok egy Barca-jatekossal szemben, amiket ma mar figyelmen kivul hagynak, pedig nagyon fontosak! Sok az elszort labda? Hat persze, ha olyan jatekosokat igazolnak, akik nem tudnak pontosan passzolni.. (Vidal, Firpo, Dembele). Nem tudnak levenni egy labdat (Vidal, Firpo) Aztan ami a legjobban zavar, hogy regen alap elvaras volt, hogy legyen esze a focihoz! Ma mar olyan buta jatekosokat igazolnak, hogy rossz nezni (Semedo, Umtiti, Dembele, Coutinho, Vidal). Ez a fo gond!
Ez regen elkepzelhetetlen volt! Ezeket a jatekosokat kene eltavolitani a csapattol, es feltolteni a helyuket olyan jatekosokkal, akik labdabiztosak, tudnak passzolni es a legfontosabb, magas jatekintelligenciaval rendelkezzenek! Ez a harom tulajdonsag volt regen az alapelvaras egy igazolas eseteben, ma mar errol megfeledkeztek sajnos.....

DISTANTxTHUNDER 2020.02.14. 08:04:13

@Robi71: Lassan az lesz inkább a nyár kérdése hogy Messi megy vagy marad.. szerintem a vezetés tenni akar róla hogy mikor leköszönnek addigra lehetőleg Messi már ne legyen itt.. a legfájóbb hogy ebből Abidal is kiveszi a részét..

Robi71 2020.02.14. 09:21:59

@DISTANTxTHUNDER: Messi már nem megy sehova....2017-ben a szerződéshosszabbításakor ez már eldőlt (ahogy akkor Barto is bebiztosította magát 2021-ig).
Ahhoz, hogy egy komoly projekt részesen legyen akkor legalább 30 évesen kellett volna lépnie. Most már max úgy mint CR, egy legalább hazai szinten tuti nyerő csapatba...mint a Juve, PSG vagy Bayern.
Azt se felejtsd, hogy 2021 nyarára Messi 34 éves lesz. Innen kezdve minden év ajándék egy profi labdarúgónak főleg ezen a szinten.
Ami biztosan látszik az, hogy ez a leggyengébb Barca amiben Messi eddigi karriere során játszott. Ez meg fog látszani a szezon végére mind a csapat, mind Messi teljesítményén. Csak egy egyszerű tény, ami nem vetít túl sok jót erre a szezonra, a szezon ezen szakaszán Messi-nek kétszer ennyi gólja szokott lenni.

Robi71 2020.02.14. 09:55:14

Lautaro a Real-nál is célpont lehet a center posztra.
Úgy néz ki, hogy a jelenlegi 111 milliós kivásárlási ára vonzó lesz számukra is.

Robi71 2020.02.14. 10:57:02

Malcom Oliveira: „A Barça valamennyi problémáját Lionel Messi fedi.”

Machinek2001 2020.02.14. 12:34:02

Mundo Deportivo | A Barcelona is harcba száll majd a nyáron a Borussia Dortmund 19 éves angol sztárjáért, Jadon Sanchóért.

A szélsőért a katalánok mellett többek között a Real Madrid, a Chelsea, a Liverpool, a Manchester United és a PSG is érdeklődik.

A legfőbb kiszemelt azonban továbbra is az Inter argentin támadója, Lautaro Martínez, illetve a radaron található még mindig Neymar is.

Mit gondoltok, ki fog érkezni a nyáron a támadósor megerősítésére? #mercato

Forrás: Cruyffista

Janos555 2020.02.14. 13:01:54

@Machinek2001: remélem sancho és martinez!!!!

GYLS 2020.02.14. 13:20:32

@Machinek2001: Ki fog jönni? Aki a Barcát választja. Ha igaz volt Neymar nyári szándéka és igazak a Lautaróval kapcsolatos jelenlegi hírek, melyek szerint ha hívjuk inkább hozzánk jönne, akkor akár ketten is jöhetnek. Sanchotól én még nem olvastam arról, hogy bármely klubot is megemlítette volna.

Jelenleg 9 (Ardával) 30 feletti játékos van a keretben, márpedig ezek egy részének a bére sem elhanyagolható. Ideje lenne csökkenteni a létszámot. A pénzt elő lehet teremteni, de a fizetésre is ugyanezt kell tenni. Márpedig aki (k) jönni fog(nak) sem kér(nek) keveset.

Olyanok lettünk mint a Milan, az Inter és a MU. Ők is hagyták a sok idősebb játékost, és még ma sem érték útól sem önmagukat, a vezető klubokat meg pláne.

Bivi76 2020.02.14. 14:12:53

@Machinek2001: Egyik sem fog jönni. Akit a Real Madrid akar, azt el is viszi. Meg amúgy igazolni pénz is kell. Nem értem mit akarunk mi felvenni a versenyt egy Madriddal, PSG - vel, City vel, MU val stb. Esélytelen.

Bivi76 2020.02.14. 14:16:03

Hosszabbítunk Messivel 3040 - ig, triplázzuk meg a fizetését, és akkor minden rendben lesz. Mbappé, Sancho, Lautaro mehet a Realba. Nekünk Messi itt lesz az a lényeg. Meg a banda is!

Raven1975 2020.02.14. 14:57:21

Hivatalos keretünk a holnapi Getafe elleni bajnoki meccsre.
uploads.disquscdn.com/images/4fc7a7504636180c731a39c271170a1c1b341a12aac6cfda3412dd6fe7039741.jpg
Kimaradtak: Álex Collado, Riqui Puig (edzői döntés).
Bekerült: Rey Manaj (Barça B csatára).

Rivaldo2000 2020.02.14. 15:34:32

Szokott valaki telefonon Barca meccset nèzni, van valami jó stream hozzá, vagy csak a szokásosak.. Egy párat dobjatok már légyszíves, korlátlan lett a mobil netem és ez megoldja a munkahelyi problémáimat :)

DISTANTxTHUNDER 2020.02.14. 15:50:04

@Bivi76: Nálunk is van pénz mint a rohadás, csak egyrészt míg nálunk olyan nevek merülnek fel mint Willian José, Loren vagy a 2.osztályú Zaragozás Luis Suarez, addig a City és a PSG igazi játékosokat igazolnak kb ugyanannyiból, másrészt pedig a Citynél és a PSGnél is a vezetés elfogadta hogy lövésük nincs a focihoz, viszont hoztak olyan edzöket akiknek van, és megadnak nekik mindent, cserébe az eredményekért. Nálunk most itt van Setien, akinek van stílusa (ami ráadásul passzol is a klubéhoz), viszont a keret az még Valverdéé.. vagy a vezetésé..

Faramuci_69 2020.02.14. 18:13:46

Tudom mindenki a csatár kérdést feszegeti. Szerintem futhatnánk egy kört ezzel a Fekír gyerekkel. Persze ha maródi, akkor nagy kockázat lenne, de talán nem az. Nekünk nem kell egy futóbolond, hiszen nem az a stílusunk, de egy passzolni, cselezni, lőni tudő támadóközéppályás annál inkább. Ekkor azonnal felszabadulna Messi a játékszervezés terhetétől részlegesen, mehetne Grizivel csatárkodni.
Szerintem nem egy Angel kaliberű pót center fog minket kihúzni a szarból, a muszlim csávó viszont tud valamit. Már ha ő sem sérült. Nem tudom, hogy alapember lenne-e nálunk, de a padra Rakiticnél jelenleg két klasszissal jobb.

Tudom, egy meccs alapján ítélek, de a csávó anno még Klopp figyelmét is felkeltette. 27 éves, remek korban van,van La liga tapasztalata, és remekül is cselez.

Mennyi lehet a kivásárlási ára? Hogy látjátok?

www.transfermarkt.com/nabil-fekir/profil/spieler/203496

DISTANTxTHUNDER 2020.02.14. 18:57:31

@Faramuci_69: Fekir jól játszott ellenünk a hétvégén- Ő KELL! Ha most a Getaféból is jól fog valaki ellenünk játszani akkor ő is kell majd? :) Fekirnek pedig amúgy 19 meccsnyi La Liga tapasztapata van, ami nem túl releváns :) Azon kívül úgy emlékszem azért ment pont a Betishez, mert a Poolnál nem ment át az orvosin, és nem kockáztattak.. nálunk szerintem csak feliratkozna a Bömbi, Umtiti sor mellé

Faramuci_69 2020.02.14. 19:05:59

@DISTANTxTHUNDER: Bocsi, de ennél kicsit értelmesebb hozzászólásra számítottam.
Perszeh hogy anno nem ment át az orvosin. Ezért is kérdeztem, hogy maródi, vagy az egy egyszeri alkalom volt. Lehet, hogy már meggyógyult, lehet, hogy kevébé lehet terhelni. Nem tudom.
A csávó elég jó a La Ligában. A második legjobb cselező. Nem azért kell, mert ellenünk jól nyomta, hanem mert egy jó támadóközéppályás. Korábban is jó volt. Szerintem sokkal hasznosabb lenne mint egy B kategóriás center. Fekír, ha egészséges és ha fomába van, akkor egy Barca kompatibilismjátékos, egy hiány posztra.

Mennyi lehet a kivásárlási ára?
Btw, te kit hoznál?

Robi71 2020.02.14. 19:21:09

@Machinek2001: Neymar 180, Sancho 140, Lautaro 111 millióba kerül. Így ezekből egyszerre maximum egy érkezhet. Ráadásul előtte még 66 millióra el is kell adnunk.

Les Corts 2020.02.14. 20:39:34

Cityt két évre kizárták a BL-ből.De Bruynet meg kéne környékezni.

Bivi76 2020.02.14. 20:43:41

@Les Corts: Szerintem Gabriel Jesust kell megkörnyékezni.

DISTANTxTHUNDER 2020.02.14. 21:56:09

@Faramuci_69: Én kérek elnézést, most ennyire futotta :) Nem fejtettem ki bővebben de én anno azt olvastam hogy Fekir sérülése bármikor kiújulhat ahogy már ki is újult párszor.. szerencséjére a Betisben egyelőre elkerülik a sérülések.. hogy mennyi lehet a kivásárlási ára? Passz. Transfermarkton 40 millio eurót ér, reálisan kb 50-60 körül lehet az ára, viszont ha a Barca érdeklődne akkor 100 millio euró alatt szóba sem állna velünk a Betis :) Én amúgy Coutinhot hoznám vissza a középpályára, Sanchot pedig a szélre

Nagybarcelona 2020.02.14. 22:53:09

@Faramuci_69: már írtam, H. Jöhetne Fekir, a Betissel jó a kapcsolatunk, Alenát be is számolhatnák. Nem tudom, H. milyen a fizikai állapota (mièrt bukott meg az orvosin Liverpoolba), illetve mennyit kèrnènek èrte.

Messzelónia 2020.02.15. 14:48:37

Robi! "Lăutar-rut" felejtsd el...nem fog jönni árnyékba!

GYLS 2020.02.15. 21:24:02

Az 5 legtöbbször passzoló játékos:
1. Busquets 137
2. Pique 97
3. Umtiti 97
4. Arthur/Rakitic 92
5. Ter Stegen 73
Erről egy kérdés merül fel bennem. Tőlük várjuk a látványt?
süti beállítások módosítása