A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Folytatódik a Liga

2020. március 06. - caaaatalan

Szombat este 18.30-kor a Real Sociedad látogat a Camp Nouba.

A Barcelona-Real Sociedad mérkőzést holnap 18.30-kor rendezik a La Liga 27. fordulójában. A két csapat ellentétes előjelekkel készül a találkozóra. A Barcelona az ősi rivális Real Madrid elleni vereség után próbál talpra állni és versenyben maradni a bajnoki címért. A Real Sociedad a hét közben bejutott a Copa del Rey fináléjába, ahol az Athletic Bilbaoval fog baszk derbit játszani.

A tabellán a Barcelona hátránya 1 pont az 1. helyezett Real Madriddal szemben, míg a Real Sociedad jelenleg a 6. 43 ponttal és 25 mérkőzéssel, a 3. Sevilla pedig 46 pontos 26-al. A fentiekből látható, hogy mindkét csapatnak igazából a 3 pont kellene.

A Real Sociedad minden sorozatot figyelembe véve 6 meccses győzelmi sorozatban van, önbizalommal teli csapat érkezik tehát Barcelonába. A katalán fővárosban jelenleg sok mindenről van szó, sajnos a legkevesebbet a játékról zajlik disputa a sajtóban. Terítéken van a vezető válság, a játékosok erőállapota, az edzői stáb viselkedése és még reggelig lehetne sorolni azokat az ügyeket, amelyek egytől egyig a munkáról veszik el a figyelmet ami pedig a legfontosabbb lenne ebben a helyzetben.

Arthur bokasérülése okán maradt ki a keretből, ez idén a 3. kihagyása a brazilnak, a helyét Puig vette át, de lehetőséget a kezdőben aligha kap a saját nevelésű játékos. 

Quique Setien a meccs előtti sajtótájékoztatóján kemény kérdéseket kapott az öltözői hangulatról és a Messi függőségről is. A tréner próbált tisztességgel és higgadtan válaszolni, kifejtette, hogy az öltöző rendben van, Sarabia másodedző a kerettől elnézést kért (what???) a Classicon mutatott oldalvonal melletti megnyilvánulásaiért, a Messi függőség pedig természetes egy ilyen kaliberű játékos esetében.

A pénteki edzésen a Rac1 információi szerint Messi az öltözőben 40 perces beszédet tartott, ami egészen biztosan ráfért a fejekre, kérdés, hogy a várt hatást is kiváltja majd vagy nem. Az első választ holnap este megkapjuk.

 

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr7315507656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robi71 2020.03.08. 14:51:05

@g4brielsmith: Abban ellenben igazad van, hogy feleslegesen hoztunk ide 30-40 milliókért olyan játékosokat, akik semmivel sem jobbak az eltékozolt saját nevelésüeknél.

Robi71 2020.03.08. 14:54:08

@g4brielsmith: Ezt nevezte renonc kollega "realos elk@rvulásnak". Röviden és tömören.

zoldbela 2020.03.08. 15:34:45

@sunt: Te még mindig ennél az ostobaságnál vagy leragadva?

Csbcs 2020.03.08. 16:11:08

@zoldbela: sunt@-nak abban igaza van, hogy ezek a másodosztályú sztárocskák (értsd újgenerációs igazolások) és a régi mag (Piké, Busi, Alba, SergiR) most is úgy vannak kezelve mintha szentek és sérthetetlenek volnának... semmi önkritika sem a vezetés, sem a játékosok részéről... és ahol nem jönnek az eredmények, akadozik a játék ott óhatatlanul kialakul a klikkesedés az öltözőben is...

zoldbela 2020.03.08. 16:30:59

@Csbcs: Talán a szurkolóknak kellene megmondaniuk, hogy a csapatban ki kivel barátkozzék? Tényleg nem tudom, ki kinek a cimborája, (bár arról már olvastam, hogy Messi és Suarez jó barátok), de kétlem, hogy a gólpasszok a' szerint működnének, hogy ki kit nem kedvel.

Ha jól emlékszem, akkor a lőtt gólokat illetően a Spanyol bajnokság legjobbja a Barcelona.

Talán a védekező játékosok közötti ellentét miatt kapjuk a sok gólt? (Természetesen ez is ostoba gondolat lenne.)

Az egész klikkesedési szöveg már többször lejött a fórumon (Busi, Messi, Suarez és Rakitic, Jordi Alba személyére kihegyezve), mintha nem mindannyian nyerni szeretnének. Nehéz tudomásul venni, hogy jelenleg nincs alternatívájuk? Ha majd lesz, akkor kiszorulnak a kezdőből, de addig ...!

Robi71 2020.03.08. 16:38:30

@Csbcs: Szerintem nincs se klikkesedés, se feszültség az öltözőben. Akkor lenne, ha a régi mag csak azért lenne a kezdőben, mert ez "jár" nekik. De mindannyian tudjuk, hogy ez nem így van (bár így lenne). Még mindig ők húzzák a szekeret és ezzel az újak is tisztában vannak.
Aki ezt másképp látja, képzeletben játszon el a gondolattal és állítson össze egy kezdőt a régi mag nélkül. Aztán nyomja le a szezon hátralevő részét így.
Még szetencse, hogy a spanyol bajnokságról beszélünk ès nem az angolról. Ott elég lenne egy kisebb hullámvölgy és máris a Top4-en kívül találnánk magunkat.

Robi71 2020.03.08. 16:44:13

@zoldbela: A végén van a hangsúly: "nincs minőségi!!! alternatívájuk"..."ha lenne, akkor kiszorulnának a kezdőből".
Puyol-t, Alvas-t, Xavi-t vagy Iniesta-t sem a "minőségi altenatíva" szorította ki a kezdőből. Tartok tőle, hogy a még megmaradt régi mag esetében sem lesz ez másképp.

GYLS 2020.03.08. 16:49:48

Amig 10 játékos elviszi a bérkeret (kb. 600 milla) 80 %-át (kb. 480 milla), addig olyan keretünk nem lesz, hogy igazi versenyhelyzet alakuljon ki. Ha 22 fős kerettel számolunk, akkor a másik 12 játékosnak kb. 120 milla jut. Lehet számolni, mennyit kínálhatunk bárkinek is.
És ugyanilyen rossz az is, hogy fiatalnak, idősnek sorra 5 éves szerződéseket kötünk. Az egyik még nem bizonyított, a másiknál pedig eljön az a pont, amikor túl jut a zeniten. És mégis megfizetjük Őket, Dembelét és deJongot előre, Busquetset, Rakiticet és Piquet meg amíg csak a szerződése szól.
És lehet szerelmesnek lenni az idősebbekbe (az elnök is az), de a keretünk 41 %-át a 30 felettiek adják. Megjegyzem, 32 % a 25 év alatti, azaz épp a középkorúak vannak arányában a legkevesebben. Azok, akik elvileg már tapasztaltak és épp erejük teljében vannak.
Nincs versenyhelyzet, nem megfelelő az ösztönzés, rossz a keret életkor szerinti összetétele.

zoldbela 2020.03.08. 16:51:09

@Robi71: Akkor maradjunk annyiban, hogy a tapasztalt játékosaink erejükön felül teljesítve tesznek azért (hiszen a fiatalok megközelíteni sem tudják őket), hogy a Barca ne süllyedjen a középmezőnybe! :D

Lehet tovább finnyáskodni!

Robi71 2020.03.08. 17:00:03

@zoldbela: Igen.
Sunt kollega esetében az a gond, hogy átesett a ló másik oldalára. Ő konkrétan azt nehezményezi, hogy Pique, Rakitic vagy Vidal helyett miért nem kezd Araujo, Puig vagy Collado.
Szimpi, hogy a saját nevelésűek védelmezője...de néha elrudaszkodik a realítás talajáról.

zoldbela 2020.03.08. 17:00:25

@GYLS: Gyanítom, ha az általad kritizált játékosok (akik még mindig magasan a legjobbak a csapatban) vágyaid szerint hirtelen visszavonulnának, az eredménytelenség miatt te még harsányabban kritizálnád a játékosokat vagy másik csapatot keresnél magadnak!

Tudod, ha netán kilyukad a cipőm talpa, ha nincs másik, addig nem "dobom el" míg újat nem veszek.

Tudomásul kellene venni: nem a csapat van értünk, hanem a szurkolók választanak csapatot!

Robi71 2020.03.08. 17:12:46

@GYLS: Ez megint rossz felvetés. Pótlásra olyan drága játékosok jöttek, mint Coutinho, Dembélé, Griezmann vagy De Jong...akik a fizetési listán is a szűk topban vannak.
Hogy mennyit tesznek a játékhoz, azt hétről hétre látjuk. :(
Akkor miért mondod, hogy nem tudunk olyan keretet összehozni, hogy igazi versenyhelyzet alakuljon ki?
Ennek egyetlen oka az elcseszett átigazolási stratégia (nem idevaló játékosok magas áron, magas fizetéssel, kevés hozzáadott értékkel a játékhoz) és nem az ösztönzés vagy az életkor összetétel.

GYLS 2020.03.08. 17:13:01

@zoldbela: Tudod, ha ezek a játékosok aszerint kapnák a bérüket, hogy hogyan szerepelünk, akkor most 70%-a nem kapná azt, amit kap. Nincs versenyhelyzet, mert nincs bérkeret arra, hogy olyanokat tudjunk hozni, akik kiszorítanák az öntelteket. Ne a múltból éljünk már, lássuk már, hogy évek óta lejtmenetben vannak. Még akitől a legtöbbet kapjuk, az is 5 évvel ezelőtt elismerte, nem mindenben tud 100%-ot nyújtani. És a többi minőségben még Tőle is többet veszített a legjobbjához képest. Ez a játékos pedig Messi. Nem is említettem az előző cikkemben. Szóval nálam egyedül csak Ő maradna. De sajnos a többitől nem tudunk megszabadulni, mert mindegyikkel jó húsos szerződéseket kötöttünk. Még akiket meghirdetünk (nálam ez jön le Vidallal és Rakiticcel kapcsolatosan) azok sem kellenek sehova.
Ami pedig a csapatot illeti, én 1974-ben választottam. Volt a jelenleginél rosszabb időszak is. És mégis ITT VAGYOK!

Robi71 2020.03.08. 17:24:50

@GYLS: Akkor volt hely a bérkeretben, amikor az általam felsorolt játékosokat igazoltuk? Na ná!
Ha ezek hoznák az amit jogosan elvárunk tőlük, akkor most nem lenne szűk a bérkeret, mert nem kellene igazolni...és egy-egy magas bérű "öreg" kiesésekor éppen annyi hely szabadulna fel a bérkeretben amennyi a pótlására érkezett játékos fizetése lenne.
Ergo nem az öregek bére magas, hanem a kedvenc elnököd elcseszett átigazolási stratégia keretén belül idecsőditett kedvenc alulteljesítő pótlásoké.

zoldbela 2020.03.08. 17:28:04

@GYLS: Minden rendben! Akkor megélhetted (hiszen voltak gyengébb periódusai a Barcának is), hogy egyetlen csapatnak sem jár az örök és kizárólagos dicsőség, továbbá az ellenfeleknek is joguk van időnként eredményesebben játszani mint a Barca.

Ha egy csapat a bajnoki dobogón végez (hát még ha a tetején), akkor a szurkolók legyenek büszkék, ne siránkozzanak, de főleg ne akarják visszavonultatni a csapat legjobbjait.

Akinek nem fér bele a kiesés a BL-ből, az szurkoljon a mindenkori BL győztesnek, és mindjárt elégedett lehet. :D

Én nem sajnálnám le pl. a Bilbao szurkolóit sem, pedig a csapatuk kevésbé eredményes mint a Barca!

renonc 2020.03.08. 17:30:54

@g4brielsmith: Valaki egyszer majd ír egy érdekes könyvet az iskolateremtő La Masia és az ottani növendékek értékeinek eltékozlásáról. Az ott lezajló szomorújáték kétségtelenül a Barcelonaval történtek egyik fő ága. A koncepció, miszerint az akadémián felnövekvő játékosokkal inkább kereskedni kell, mintsem a nagycsapatba integrálni, nyilván a Messi-korszak selejtes melléktermékének is tekinthető. A legutolsó, Iniestáék és Xaviék fémjelezte aranycsapat világdominanciánjának kiteljesedésekor ugyanis nagyon hamar beindult ennek a sikernek a legamorálisabb kizsákmányolása. Ezt nyilván az a (szerintem ordasan kontár) megfontolás is eredményezte, hogy a La Masiaból belátható ideig úgy sem lesz esély a felnőttek közé épülni. Megszűnt(ették) az a felfelé áramoltatást, ami a fénykort fémjelző neveket - élükön a legfényesebb csillag Messivel - korábban a csodacsapatba menedzselte. Ezzel együtt megkezdődött az az együgyü, korábban főleg a Realra, utóbb a kűlonféle arab, jenki, és orosz milliárdosok kezébe került klubokra, végül aztán a Barcara is jellemzővé lett sztár-seftelés, ami előbb valódi tehetségekkel, utóbb - ezek véges száma okán - mindenféle marketingkamuval feltuningolt egy-kétszezonos, hiper-árú "kismesterek" futtatásával mesterségesen próbál figyelmet, néző- és rajongószámot, de leginkább mindenfajta ezzel kapcsolatos pótlólagos bevételt generálni. (Ami ugye no-name akadémistákkal - legyenek bármennyire tehetségesek - aligha menne.) Ezt tetézi a csapat túljátszatással való rablógazdálkodás-szerű kizsigerelése. Ehhez a koncepcióhoz értelemszerűen nem olyan trénerek kellenek, akik feltörekvő tehetségeket - az ehhez megfelelő módszerekkel és pedagógiával - a csapatba építenek, hanem olyan szakavatott idomárok, akik képesek a csapatokat úgy ahogy az üzleti érdekeknek megfelelő számú meccshez szükséges állapotban tartjani. Nézetem szerint dióhéjban ezek az okok, amik kedvenc Barcamat a jelenlegi állapotába züllesztették. De ami legalább ilyen fontos: ezek teszik Leo Messi páratlan zsenijének utolsó éveit egyre inkább hozzá méltatlanná. És ez talán a Bartomeu-éra legnagyobb gyalázat is.

Robi71 2020.03.08. 17:37:43

@renonc: Hűha. Sikerült felülmúlnod magad. Lassan irodalmi értéke van az írásaidnak. :)

zoldbela 2020.03.08. 17:48:48

@renonc: Ha esetleg mondanál egy két nevet, akikről bebizonyosodott (másutt klasszissá váltak), hogy hiba volt elengedni őket!

GYLS 2020.03.08. 17:54:18

Az aránytalan átlagéletkorú keret a rossz átigazolás következménye. Nekem nem kedvencem az elnök, az inkább azoké, akik Hozzá hasonlóan az idősek védője. És viszont! Tehát ugyanarról írok.
Említettem Dembelét és deJongot, mint a túlfizetett fiatalt, persze ugyanezt tettem az idősekkel is. Szóval ugyanazt írom. És ezt is az elnök adja.
Coutinho-Dembele-deJong-Griezmann talán Pique-Alba-Rakitic-Busquets-Suarez-Messi pótlására jött? Ők ezeknek a posztját veszélyeztetik? Nem. Egyedül deJong az aki Busi helyére jött. De ott játszik? Ezek, ha egészségesek, a pályán vannak. Függetlenül a teljesítményüktől. Mert nincs mögöttük senki.
Coutinho: a rövid passzos játékban otthonos, illett a mi rendszerünkbe. Nálunk nem vált be. Van ilyen.
Dembele: nem tudhatjuk, ha nincs a sorozatos sérülése, mit nyújtana. Van ilyen.
deJong: azért a szakma tavaly a BL legjobb középpályásának választotta. Érdekes, nálunk valamiért nem jön ki az Ajaxban nyújtott játéka. Talán mert nem ott játszik, ahol kellene., illetve az ott játszott direktebb foci után túlságosan is sikerült alkalmazkodnia a lassú és körülményes tesze-toszánkhoz.
Griezmann: az Ő hozatalát ma sem értem. De még Ő hozta a legtöbbet a felsoroltak közül.
Én még konkrétan nem írtam senkire, hogy takarodjon, hogy mondjon le, hogy mennie kell. De az írásomban ott a bírálat. Stílusosan, senkit nem megsértve. Mert tisztelem a klubot, elnöktől a pénztárosig.

renonc 2020.03.08. 18:28:16

@zoldbela: Félreértettél. Nem azt írtam, hogy zseniket adtunk el, hanem (a vázolt okok miatt) hogy nem volt igény, következésképpen értelemszerűen elmaradt a tehetséges (de még nem érett) játékosok felépítése, csapatba építése. Azon meg ne csodálkozz, ha egy a Barca filozófián szocializált játékoskezdemény fejlődése a más követelményeket támasztó, idegen környezetben megreked. Arról most nem is beszélve, hogy amikor nyilvánvalóvá válik, hogy egy akadémiáról nem vezet út a csapat felé, és az "akadémia" is inkább egy üzleti alapon működtetett szakmunkásképezde, az egy idő után az ott dolgozó edzők és jelentkező állomány minőségén is meglátszik...
Itt minden mindennel összefügg. Az eredményt meg - gondolom - mindketten látjuk.

zoldbela 2020.03.08. 18:33:12

@renonc: Értem én, de ki helyett kellett volna (anno) beépíteni őket?

Robi71 2020.03.08. 18:39:33

@GYLS: Maradjunk abban, hogy a játékosok bére aránytalanul magas (lazán vissza lehetne vágni egységesen 10%-ot)...de ha az öregeké magas, akkor a szóban forgó Xavi, Iniesta bagy Neymar pótlására érkezett játékosoké egyenesen nevetségesen magas.
Coutinho a Bayern-nél sem válik be. Ott milyen passzos focit játszakak? Javasolom mégegyszer, hogy olvasd el Beckembauer véleményét róla. Egybevág az enyémmel...pedig.
De Jong egy akadémián betanított eminens diák. De ahogy De Ligt esetében ő is csak egy rendszerben tudja hozni magát. Barto úgy harangozta be mintha legalább az új De Bruyne lenne.

zoldbela 2020.03.08. 18:42:55

Akkor játszunk!

Ki nyeri idén a BL-t, melyik csapatot vennétek biztosra?

Robi71 2020.03.08. 18:53:26

@zoldbela: Igaz, hogy most egy kisebb hullámvölgybe kerültek, de szerintem a Pool.

zoldbela 2020.03.08. 19:25:52

Jó csapat a 'Pool is!

zoldbela 2020.03.08. 19:35:52

Szerintem a Barca nyeri! "Igaz, hogy most egy kisebb hullámvölgybe kerültek." :D

barca1994 2020.03.08. 19:40:50

@zoldbela: Szerintem is a Barca nyeri a BL.

Robi71 2020.03.08. 19:49:20

@zoldbela: A Bayern is ott lehet. Jónak tünik a formaidőzítésük.

Robi71 2020.03.08. 19:52:39

@zoldbela: A Pool már március folyamán bajnok lehet. Ez nem biztos, hogy BL szempontból jó nekik.

zoldbela 2020.03.08. 20:11:25

@Robi71: Akkor melyikre tippelsz?

Robi71 2020.03.08. 20:12:50

@zoldbela: Ha csak egyet mondhatok, akkor Pool. :)

kritizator 2020.03.08. 20:18:07

@Robi71: city lesz az, a mai meccse alapján

zoldbela 2020.03.08. 20:24:03

Ma összegyűjtöm egy listába, a következő cikknél (ha esetleg elfelejtem, akkor később) közzéteszem a tippeket, így, ti is elmenthetitek, és nem merül feledésbe. :D

zoldbela 2020.03.08. 20:31:40

barcanoticias.blog.hu/2020/03/06/folytatodik_a_liga_613#comment-form
================================
2020. 03.08.
barcanoticias.blog.hu
=================
Ki nyeri a BL-t?
----- tippek -------
Robi71: Pool.
Zoldbela: Barca
barca1994: Barca
kritizator: city

renonc 2020.03.08. 21:02:45

@zoldbela: Gondolom, csak a legutóbbi években például Xavi, Iniesta, Puyol visszavonulása, Alves távozása, Piquet, Busi, Alba korosodása (nem beszélve a ma is üresnek tűnő posztokat) bőven adott volna feladatot, hogy hová kellene utódokat - akár célzottan - "tenyészteni". A menedzsment ahelyett, hiogy már e szerint végezte volna a tehetségkutatást, és adott volna megrendelést a nevelőedzőknek - amúgy a Real módjára - drága "ajándékok" vásárlásával (soroljam?) próbált a socióknak udvarolni. Ám ahogyan a Realnak ebben megvolt a tradiciója, és a szakértelme itt lelkes amatőrök (más olvasatban korrumpálható klubalkalmazottak) hiedelmek és személyes vágyaik alapján kontárkodtak... A La Masia edzői meg végig azon nyafogtak, hogy itt nem lehet terveszerűen nevelni, mert a kiválasztásnál megy a protekciózás, és különben is "mindenki csak Messi akar lenni"...
Az eredményt hétről-hétre élvezhetjük.

zoldbela 2020.03.08. 21:12:37

Hol találsz a világban Xavi, Iniesta, Puyol, Alves (ők mind különleges tudású játékosok voltak) pótlására alkalmas (esetleg kivásárolható játékosokat)?

(Mondjuk Marc Bartra-n kár volt túladni, de Semedo is rendben van.)

Força Barça! 2020.03.08. 21:21:29

Mindeközben a harmadosztályban: Barça B (3-2) Llagostera.
Fordulatos mérkőzésen a hajrában fordított az utánpótlás csapatunk.
49 egységgel másodikok a tabellán.
uploads.disquscdn.com/images/b6a2c66cb9a698001ba7b33da94f91607b4fedeb27a65206587aa35fc1064fc3.png

Csbcs 2020.03.08. 21:30:32

@Robi71: van egy olyan érzésem, hogy a Pool idén beéri a bajnoksággal. Szerintem az Atletico megy tovább és valamelyik arab sztárcsapat lesz a befutó. City-t mondanám!

Csbcs 2020.03.08. 21:56:54

www.eurobarca.hu/hirek/elemzes/20200308-alba-tiszteletet-es-tamogatast-ker-a-szurkoloktol/
Egyetértek a cikk szerzőjével, Alba a szerződéshosszabbítása óta nem mutat semmit, és még neki áll följebb, ha kinyilvánítja a nagyérdemű a véleményét... pökhenfi alak, páros lábbal b*nám ki a szerzon végén...

Robi71 2020.03.08. 22:22:56

@zoldbela: Puyol pótlására Thiago Silva, Iniesta pótlására De Bruyne (B. Silva), Dembélé helyett Mbappé, Coutinho helyett Salah, Grizmann helyett Neymar, Xavi pótlására Gündogan.
És nem beszélek a levegőbe....annak idején ezeknek mind volt realítása. Ugye emlékszünk? De még ha nem is jött volna mind össze....rajtuk kívül is voltak jobb alternatívák, mint akik végül érkeztek. És árban sem kerültek volna többe.
Ugye mennyire másképp nézhetett volna ki a csapatunk?

Robi71 2020.03.08. 22:32:19

@Csbcs: Pep-nek két kiváló támadósora van (De Bruyne, D. Silva, Sterling, Agüero vs Foden, Mahrez, B. Silva, Sané, Jesus)...de védelem még egy sem.
Az egyetlen minőségi belső védőjét (Laporte) is nélkülözni kényszerült egész szezonban. A leghasználtabb khv-je a vkp-ból visszavont (Masche mődra) Fernandinho.
Mivel totális kreatív támadófocit játszanak, minden középpályán elveszített labda végzetes tud lenni (a védelmi egyéni hibákról nem is beszélve). Ha ez még azzal is párosul, hogy a támadók mindent kihagynak, akkor kikaphatnak szinte bárkitől. Ha minden klappol, akkor nincs ellenfelük.
Nem tudom mennyire jöhet össze az, hogy a kulcsfontosságú meccseken minden klappojon?

Balázs37. 2020.03.08. 22:44:24

Tello, Betis - Real 2:1

Spacedyevest 2020.03.08. 22:47:51

@Robi71: Kitűnő játékosok, valóban a támadósoruk irigylésre méltó, mégsem érzem bennük azt az átütő erőt, ami elég lehet egy BL- győzelemhez.
Liverpool, Bayern, az erőfoci fog dominálni szerintem.

Robi71 2020.03.08. 22:48:18

@Spacedyevest: Csak egy példa a katasztófális átigazolási statégiánkra. :(
Puyol helyére érkezett Song (19 millió)....Song helyére a Mathieu (20)-Vermaelen (19) páros...aztán ezek helyére Umtiti (25)...majd a gyengélkedő Samu mellé Lenglet (36).
Így összesen 119 millió Puyol pótlására.
Anno sajnáltunk 42 milliót Thiago Silva-ért....aki még mindig tólja a PSG-ben.

De hasonló szánalmas átigazolási mizéria van Alves, Xavi vagy Iniesta pótlása körül is. És a megoldás közelében sem járunk még a mai napig sem.

Robi71 2020.03.08. 22:49:15

@Spacedyevest: Én is erre a két csapatra tennék.

KJDaniel 2020.03.08. 22:49:46

@Balázs37.: Ezért írtam, hogy a klasszikus úgysem fog semmit számítani mert a Real bárki ellen képes eldobni pontokat. (igaz mi is sajnos..)

Spacedyevest 2020.03.08. 22:51:34

@Robi71: Huhh, de rossz ezt így leírva látni,mne is folytatsd!

KJDaniel 2020.03.08. 22:54:04

@zoldbela: Barca, Bayern, Atleti.. szerintem
Aztán majd a szerencse/sorsolás eldönti, hogy végül ki lesz a befutó.

Pool-Real kettős nálam favorit lenne de reményeim szerint (és szerencsére egyelőre így is áll), kiesnek már a 16 között.

Balázs37. 2020.03.08. 22:55:44

Betis - Real 2:1,mondtam, hogy ezen a hétvégén helycsere lesz megint köszönjük BETIS!!!

osborne 2020.03.08. 22:55:58

Nagy kösz a Betisnek.

Robi71 2020.03.08. 22:56:20

A Real úgy néz ki, hogy rajtunk kívül senkit sem tudnak megverni.
Maradjon ez így továbbra is. :)

renonc 2020.03.08. 23:03:42

Köszönjük Tello, köszönjük Bartra (mindkettő La Masia), köszönjük Betis!
Bár ez is csak elfedni a bajt...

Robi71 2020.03.08. 23:06:17

@KJDaniel: Lépésről lépésre kell haladnunk és meglehet a bajnokság. Igaz, nagyon nehéz meccsek várnak ránk idegenben.

DISTANTxTHUNDER 2020.03.08. 23:19:28

A Real azonnal elszórta a clasico győzelmét, köszönjük meg nekik ha idén bajnokok leszünk..

Mihail84 2020.03.08. 23:19:55

Na pedig julio Alberto hogy körbe szopkodta vinicicust a klasszikuson pedig egy lyukas garast nem ér ... Most fogadjunk mélyen hallgatni fog és ha netalántán vinicicusnak vagy valamelyik imádott braziljának újra mákja lesz elő fog kúszni az odvábol....:DDD

Robi71 2020.03.08. 23:24:15

@the12thman: Azzal, hogy elhoztuk Grizi-t elvettük tőlük az esélyt. Már csak ezért is megérte. :)

renonc 2020.03.08. 23:30:19

@Robi71: Ugyan rajtunk mit sem segít, de látni kell (vagy két éve) a Real is egy nagy korszakának a végére ért. Legfeljebb annyi a különbség, hogy az ő középpályás szervezettségük még klasszisokkal jobb, mint a Barcáé. De elől szintén nullák, és hátul is egyre kaotikusabbak. Ami még abszolút közös a Barcával: egyre kevesebb csapat lép ellenük pályára eleve tele gatyával. Vége az éveken át tartó, a taktikában eleve kalkulálható pszichikai előnynek.

Robi71 2020.03.09. 00:12:08

@renonc: CR sszemélyében elvesztették a piramis csúcsát....Ramos-sal az alapját fogják (annyit jelent náluk, mint nálunk anno Puyol...pótolhatatlan lesz ő is).
Mi Messi-vel a piramist középtől felfele fogjuk elveszteni...a teljes támadó harmadot kell majd ismét talpra állítani. De még vele a sorainkban dominálhatjuk a bajnokságot....utána gyanítom pár évig a Real lesz az úr.
De a két klub jelenlegi állapotából arra lehet következtetni, hogy nem lesz klub szinten újabb spanyol dominancia egyhamar Európában.

g4brielsmith 2020.03.09. 06:07:03

@Robi71: Kíváncsivá tettél.. sorold kérlek

celestial 2020.03.09. 06:58:02

Na akkor a bajnokságot buktuk?
Nehogy adjatok Setiennek egy kis időt...isten őrizz...nem szabad...akkor nem fog menni a felsőbbrendűnek látszó okoskodás..meg a mindennapi kenyeret jelentő kesergés csapattemetés...mi a francot kezdene egy két emberke magával...
A City még mindig istenkirály csak nincs kedvük nyerni?
Ja és természetesen akármi is történik úgy látom csak is Coutinho és Dembi a hibás :)
Az hogy a sztárocskák mit csinálnak a pályán kit érdekel?
Szép napot :)

kritizator 2020.03.09. 07:32:36

@Robi71: egyszer ki fog jönni a lépés nekik:)

kritizator 2020.03.09. 07:37:41

@celestial: Ja és természetesen akármi is történik úgy látom csak is Coutinho és Dembi a hibás :)

Ja, az egyik lassan egy éve, a másik fél éve(?) nincs a pályán ...

sunt 2020.03.09. 08:18:40

Aki nem hajlandó észrevenni az öltözőn belüli mély megosztottságot, az vak akar lenni.
Ennek ellenére mindaddig, amíg van esély trófeára, ezt kell folytatni. Ha nem lesz trófea, akkor jön az áttekinthetetlen hadd el hadd.

Robi71 2020.03.09. 08:31:34

@kritizator: Ez a legnagyobb baj a mi szempontunkból...az egyiket kölcsön kellett adni a fergeteges világmegváltó pazar játéka miatt...a másik 3 éve a nemzetközileg híres barcelonai szanatórium állandó vendége.
A beléjük fektetett pénz nem dolgozik, nem hoz hasznot. És ameddig így van nem érnek még annyit sem, mintha játékra készen a padon ücsörögnénk. Igenis, ők ketten a leghasznavehetetlenebb játékosaink.
Akkor meg milyen jogon kritizálnánk azokat a játékosokar, akik igaz szerény teljesítménnyel, de végig nyomják 50-60 meccsen keresztül az egész szezont?

Bolha10 2020.03.09. 08:44:47

Idén a “mák” az úr a spanyol bajnokságban. Akinek több van/lesz/, az nyeri a bajnokságot. Mert itt a tudás egyelőre megfeneklett.

kritizator 2020.03.09. 09:12:49

@Robi71: végig nyomják???

végig alibizik

INCA 2020.03.09. 09:38:53

Köszönjük Real ... Betis! :-)

Robi71 2020.03.09. 10:39:42

@kritizator: Ennyit vontál le a mondandómból?

sunt 2020.03.09. 11:13:07

Most minden szereplőnek a trófea az érdeke, akár maradni akar, akár menni. Ha ez sikerül, akkor tiszta hülye, aki addig élezi a problémákat. A startvonal a belső meccsekhez akkor időszerű, ha már látszik, hogy hogyan zárjuk a szezont. Ráadásul a vírus is bármikor bekavarhat

kritizator 2020.03.09. 11:26:20

@Robi71: Nem mást is csak fölöslegese szócséplés Már milliószor megbeszéltük

Robi71 2020.03.09. 11:31:31

@sunt: De örülnék ha egy hangyányi igaz lenne abból amit írsz...és a fiatal, rendkívül tehetséges és extramotivált vonal valóban sürgetné az öregeket. De tartok tőle, hogy ők az öregek mögöt kuksolnak...örülve, hogy más viseli a felelőséget és a kritikát...nekik pedig szépen vastagodik a bankszámlájuk.

Robi71 2020.03.09. 11:34:22

@sunt: "rendkívül tehetséges és extamotivált" :)

Spacedyevest 2020.03.09. 11:49:47

@Robi71: Azért ez így nagyon leegyszerűsített. Mindenki más. Az "öregek" között is biztos van aki kuksol és a fiatalok sem csak alibiznek. Nagy sz.r van és mindenki keresi a helyét a lehetőségekhez képest.

NYilván, akinek már kevés aktív ideje van hátra, annak mást jelent minden elúszott szezon.

Robi71 2020.03.09. 11:58:16

@Spacedyevest: Egyre inkább egy szétesett társaság látszatát keltjük, akiket csak a kolonc elosztása tart össze és egyre kevésbé hasonlítunk egy komoly profi klubhoz. Ez tény.

sunt 2020.03.09. 12:35:15

@Robi71: Az öregeket kitenni senki se fogja (se Barto, se az utódja), csak ők maguk határozhatják el, hogy más kontinensen fognak levezetni. Ha viszont maradnak, akkor Barto nyáron az ő kottájukból fog játszani.

GYLS 2020.03.09. 12:42:27

Coutinho 2019.július 01-től egyetlen percet nem játszott a csapatban, Dembele pedig ebben a szezonban összesen 492 percet szerepelt. Nem azt mondom, hogy velük jobb lenne, de nélkülük produkáljuk ezt a nagy semmit hétről-hétre, hónapról-hónapra. Aki pályára lép, azt kell értékelni. Hallhattuk a nézőket, 15 perc után fütyültek. Pedig e két játékos a pályán sem volt.

GYLS 2020.03.09. 12:43:22

@sunt: Igazad van, kivéve egyetlen szócskában. Nem FOG fütyülni, már évek óta úgy fütyül.

Robi71 2020.03.09. 13:30:47

@sunt: Az öregeket csak a fiatalok teljesítménye szoríthatja ki. Erre kevésnek bizonyulnak.
Barto-t az öregek (első sorban Messi) tartják hatalmon. Nélkülük rég megbukott volna az általa idecsődített igazolásokkal együtt.

Robi71 2020.03.09. 13:38:05

@GYLS: Szóval az a jó játékos, aki nem vesz részt ebben a játékban. :)
A nyáron elsőnek Barto-t és a szóban forgó két játékost (a futballtörténelem eddigi két legelcseszettebb igazolását) kellene eltávolítani minden áron a klubtól...és mindenki más, akikkel elégedetlenek vagyunk csak utánuk.

kritizator 2020.03.09. 13:41:48

Zárt kapus lehet a Nápoly meccs.

GYLS 2020.03.09. 13:47:49

MÉG EGYSZER: NEM AZT MONDOM, HOGY VELÜK JOBB LENNE..... Hogy mit nem lehet ezen érteni?

zoldbela 2020.03.09. 13:53:00

@Robi71: Bartot az öregek a játékukkal tartják hatalmon. :)

Robi71 2020.03.09. 13:59:42

@GYLS: Nyakig ülünk a kakiban. Lehet azért kellene inkább szurkolni, hogy a csapat ne nyerjen semmit, mert csak így borul ki a bili....és változhat bármi is még ezen a nyáron. Máskülönben marad minden változatlanul 2021-ig....

GYLS 2020.03.09. 14:32:30

Pique--------Marlon, Mina és Todibo
Alba---------Digne és Firpo
Vermaelen----Umtiti és Lenglet
Mascherano ---Paulinho és Vidal (kp.)
Busquets-----deJong (Samper)
Rakitic-------Gomes és Arthur (Rafinha)
Iniesta-------Coutinho (Denis, Alena)
L. Suarez-----Alcacer és Breithwaite (Munir, Sandro)
Messi--------Ő külön kategória. (Deulofeu)

Az utóbbi 3-4 év, amikor a jelenlegi 30 felettiek (+a távozó Vermaelen-Mascherano-Iniesta) kiegészítésére (pótlására) hoztunk játékosokat, illetve kísérleteztünk saját neveléssel.

Ha megnézzük, igazából Vermaelen és Mascherano helyett sikerült megfelelően igazolni. Coutinhotól elvárható volt, hogy ha nem is 100%-ban, de lehet Ini utódja (sajnos nem vált be). deJong eddig még nem igazán bizonyíthatott Busi helyén. A többi játékost meg azért hoztuk, hogy legyen valaki a kezdők mögött. Viszont mivel képességeik miatt nem tudtak (és ma sem tudnak) versenyhelyzetet teremteni, játszanak az idősek. Ez bizony rossz átigazolási stratégia. Vagy mégsem? Gyanítom, direkt hozott az elnök ilyeneket!

Dembelét, Malcomot és Griezmannt azért nem tettem a fentiek közé, hiszen Ők nem 30 feletti helyére jöttek. Dembele Neymar helyett, Malcom nem tudom miért, Griezmann pedig Dembele sérülései és talán Messi pihentetése miatt.

Ha igazi versenyt akart volna az elnök, akkor egyrészt nem hosszabbítgat 5 éveket busás bérrel, másrészt olyanokat hozott volna 3-4 évvel ezelőtt, mint akiket itt sokan emlegetnek (pl. van Dijk, Alaba, de Bruyne, Saul, Salah, Firmino, stb.). Ők lehettek volna veszélyesek a jelenlegi 30 felettiekre. De ez már csak utólagos síránkozás. Ezen már változtatni nem lehet, én pedig maradok annál, hogy azt értékelem, aki a pályán van.

il Moro 2020.03.09. 14:39:19

@zoldbela: @Robi71: 1.) Egy ilyen hatalommániás mint Barto nem fog szerintem lemondani, akkor se ha minden alkalommal 99786 db fehér zsebkendő leng a Camp Nou-ban, legfeljebb bizalmatlansági indítvánnyal lehet eltávolítani (utóbbi pontos eljárási szabályait nem ismerem).

2.) Nem biztos, hogy az új elnökválasztás eredményre fog vezetni, mert simán Barto strómanja nyerhet, amíg az ellenfelek sokan vannak és szóródnak a szavazatok.

3.) Ha lenne is egy normális új elnökség, lehetőségei erősen korlátozottak. A folyton sérült Dembélé a kutyának nem fog kelleni, Coutinho-ért kb. 40 milla lesz a vételár, a harmincasokért (pl. Rakitic, Vidal) sem fizetnek sokat. Ehhez képest kéne vagy 300 milla a csapat újjáépítéséhez. Még ha lenne is ennyi szabad pénzünk a stadionépítés mellett, a fair play miatt meg van kötve a kezünk. Erre lenne jó az utánpótlás, csak az teljesen szét lett b...va az utóbbi években. Kevés egyébként a megvehető jó focista is, a mostani generáció sehol nincs az előzőekhez képest, pl. Mbappé szerintem sosem fogja megütni a Messi, CRszintet.

Robi71 2020.03.09. 14:55:14

@GYLS: Mascherano helyet? Mivel Busi mögött reménytelen helyzetben volt...ő kényszerből khv-et játszott. Azt is lehetne mondani, hogy ő húzott hasznot abból, hogy képtelenek voltunk évekik Puyol-t pótolni.
Vermaelen helyett? Talán Mathieu vagy Masche helyett. Vermaelen-nek tudniillik...nem volt helye. Az ő helyét...Dembélé vette át a rehabos szanatóriumunkban.

Robi71 2020.03.09. 15:02:14

@il Moro: Nagyjából erről beszéltem én is.
1. Talán ha nem nyerünk semmit ebben a szezonban sikerül lemondatni. De látva ezt a birka culé tábort...lenyelik még ezt is.
2. Ha 2021-től egy Barto stróman veszi át a helyét, akkor onnan lehet más klubnak szurkolni.
3. Az új elnök helyzete? Talán ezért kellene lemondatni Barto-t még most nyáron. Ha marad, ember legyen a talpán aki hajlandó lesz átvenni tőle ezt a csődhalmazt 2021-ben.

GYLS 2020.03.09. 15:07:34

Elnézést, elírtam. Masheranót is Busi mögé hoztuk. Úgy, mint az alapjában védekező középpályás Songot Puyol helyére. Ez legyen a legkevesebb elnézésbeli különbség. Mascherano legalább egy hasznos, csupaszív játékos volt. Bár lenne még pár 25 év körüli ilyen. De egy sincs.

sunt 2020.03.09. 15:53:29

@zoldbela: Igen, már régóta ők tartják és ha a bajnoki cím a kritérium, akkor a játékukkal.

Robi71 2020.03.09. 16:26:38

@GYLS: Úgy nehét, ha se tehetség...se szív.
süti beállítások módosítása