A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Emésztési problémák

2020. augusztus 15. - caaaatalan

A Barcelona megsemmisült a Bayern ellen.

Még a legelvakultabb Barça drukkerek is tudták a tegnapi mérkőzésről, hogy nem a mi csapatunk az esélyes. Persze rénykedni mindig lehet, hiszen Messi 6-szoros aranylabdásként meg mindig a gránát-vörös kék mezt hordja, Suárez pedig 5 meccsenként egyszer még mindig klasszis.

Kis szerencsével 2-en 4 gólt össze is hozhattak volna, ami végül 2 lett, de ha 4 lett volna az is édes kevés mert:

8 gólt kapott a Barcelona

Csínján kell bánni a nagy szavakkal, hiszen Róma után is történlemi kudarcot emlegettünk, Liverpool után is magumkba roskadtunk, de ahogy Piqué mondta tegnap a meccs után: ennél már nincs lejjebb.

A Bayern hatalmas formában van, erőtől, önbizalomtól duzzadnak a játékosai, kiváló a csapategység és taktikailag is érett a gárda, tegnap egyszerűen megfojtották Messiéket.

Nem csoda, hogy kikapott csapatunk, na de a hogyan és a miként itt messze nem mindegy. Itt még az a Coutinho is minket alázott, akit szó szerint elzavart a vezetőség Münchenbe. Alphonso Daviest Stoichkov szeméb lesajnálta Bartomeu, amikor a bolgár legenda beajánlotta korábban a válasz csak ennyi volt: kanadai? köszönöm nem. Na hát kb ennyit ért ez a vezetősége a futballhoz!

Ami tegnap történt azt emészteni kell, és új korszakot nyitni. Előrehozott választást tartani, és ha lehet visszatérni az alapokhoz, ami kiemelte ezt a klubot a szürkeségből! Ide nem kell 150 milliórt hozni senkit, hanem képviselni kell egy nemzetet, és büszkén, felhajtott fejjel, javarészt saját nevelésű játékosokkal palyára lépni bárki is az ellenfél.

Ennyit tegnap Riqui Puig, Aleña, Wague, Cuccurella de talán még Munir is tudott volna hozni, de biztosan nem tűntek volna fényüket vesztett, fogatlan oroszlánoknak, akik már rég nem azok akiknek gondolják magukat.

 

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr4116165184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sunt 2020.08.16. 04:55:54

A City veresége után el kell gondolkodni: nem csupán a szakszerűtlen edzők és rossz igazolások miatt tartunk ott, ahol. A stílus felett is eljárt az idő.

caaaatalan 2020.08.16. 05:23:39

@sunt: nem is hoznám vissza ide Guardiolát, mert a régi embereket játszatná sztem, amire itt már nincs szükség.

új impulzusok kellenel a csapatba de minden szinten: vezetőségi, edzői és játékos szinten is.

GYLS 2020.08.16. 06:40:16

Amikor a Barca megújulást kívánt, az esetek döntő többségében külföldi edzőkhöz és játékosokhoz fordult. Most is egy szabad kezet kapó edzőre lenne szükség. Egy olyanra, aki - mivel azonnali generációváltásra van szükség - bátran nyúl a fiatalokhoz, aki fizikálisan top játékosokat képez (NAGELSMANN).

De ez NEM FOG megvalósulni. Ha most lenne a választás (és szavazhatnék), akkor a Barto-jelölt-Laporta-Font trióból egyikre sem adnám a voksom. Mert mind a hagyományok, azaz ezt az elavult semmit akarja folytatni. Kikkel? Jelenleg nem hogy TÖBB, EGY pillére sincs a Rijkaard által felépített csapathoz képest (Puyol-Xavi-Ini-Messi) a keretben. Messi egy-két évig még segíthet ebben, de a jövő csapatának erőtől duzzadó támadó focit kell játszania. Olyat, mint a Bayern és a Leipzig.

sunt 2020.08.16. 08:13:23

Van olyan, hogy a szurkolótábor fociizlése. A Bayern tábora imádta Helynkes fociját, hiába ismerték el Guardiola alatt, hogy a csapat ilysen szépen sohse játszott, idegennek érezték. Most megint boldogok Flickkel. Ha valami csoda történne és idehoznának egy teljesen más stílusú adzőt és az megtalálná a neki megfelelő játékosokat is, az eredménytől függetlenül a culék aligha fogadnák el sajátjuknak.

GYLS 2020.08.16. 08:44:55

@sunt: Szerintem a szurkolók 90 %-a most egy az egyben elcserélné a keretünket és a stábunkat a Bayernéval. Mert a Bayern amit ellenünk mutatott, az a Kovács-Michels fémjelezte Ajaxot idézte számomra. A totális focit. Minél előbb labdát szerezni, minél előbb eljutni az ellenfél kapujáig. Védekezni és támadni. Együtt, mind a 10-en! Ehhez viszont erőnlét szükségeltetik. Ami nálunk nincs. Csak lehorgasztott fejjel sétáló, reklamáló, másokban hibát kereső, sokadjára utólag magyarázkodó játékosok. Pique nagyon szépeket mond. De. Nem akkor kell menni, ha jön valaki, hanem menni, hogy jöhessen. Nem felajánlani kell, tenni! Menni!

g4brielsmith 2020.08.16. 10:06:39

Számomra a legviccesebb pillanat a meccs folyamán, amikor Jordi Alba mutogatta a mezével, hogy ne csiperegjen neki Kimmich... 6-2 volt az állás. A helyében megsem szólaltam volna. :D

Aerion 2020.08.16. 10:57:11

Szóval nincs lejjebb ennél?

Miért ne lenne? Súlyos vereségek a bajnokságban, a Real, az Atletico, a Sevilla, de akár kisebb csapatok ellen is, nem lenne lejjebb?

A bajnoki tabella alsó harmadában végezni nem lenne lejjebb? A kiesés ellen küzdeni nem lenne ennél megalázóbb?

Na és kiesni az első osztályból?

Mindig van lejjebb. Ezt mindenki vésse az agyába.

Másképpen érdemes megragadni a problémákat.

Raven1975 2020.08.16. 11:00:07

Ter Stegen Instagram: Nagyon nehéz most! Nagyon csalódott vagyok! Culék őszintén sajnálom ami történt! Nem keresek kifogásokat, mert erre nincs! Mindenképpen változnunk kell!

Aerion 2020.08.16. 11:16:15

Másképpen, de hogyan?

Szóval az a gond, hogy az öreg játékosok nem tudnak futni? Hogy nem bírják a nyomást? Hogy kiégtek? Hogy nem motiváltak?

Mert a Bayer kulcsjátékosai fiatalok? Nem nyertek semmit, ami motiválja őket?

A csapatnak, a játékosoknak ugyanúgy bírniuk kellene a nyomást, ahogy a Bayern játékosainak. Nincs különbség. A játékosok múltját tekintve még jobban is.

Tehát nem ez a probléma.

Először arra kellene válaszolni, anomália-e egyáltalán az, amit látunk, vagy természetes. Biztos nem az az anomália, amit az elmúlt másfél évtizedben produkált a Barcelona, aminek ez a 'természetes vége'?

Volt már ilyen a futball történetében? Bármi hasonló, amit a Barcelona művelt 2004 és 2019 között?

Ilyen nem volt. Még csak hasonló sem.

Ebből az aspektusból kell megközelíteni a helyzetet.

katalan2 2020.08.16. 11:43:18

A Bayern elleni meccsel több probléma volt. Az egyik a taktika. Miért 442? A Napoli elleni 352 jobb lett volna. A Barca középpályája gyenge volt. Az edző nem változtatott. Ráadásul a Bayernnek minden összejött, ami a befejezést illeti. pl: Messinek és Suareznek is volt lehetősége gólt rúgni. Mi történt Stegennel? Ő egy jó kapus.

Azt gondolom, hogy a Barcanal, aki a mentális felkészítéssel foglalkozik, nem végzi jól a dolgát, és azok sem, akik az ellenfél játékát térképezik fel. Bezzeg az ellenfeleknek ez jól megy.

2020.08.16. 11:54:42

Jordi Alba egy nagykepu faszkalap, szegyen hogy a Barcelona jatekosa, el kell takaritani a keretbol. Sergi Roberto-t csak azert, mert egyszeruen nem uti meg a szintet semmiben. Sem nem gyors, se nem jo kozeppalyas, se nem jo jobb hatved. Mi a fasznak van a keretben? Nincs izom a laban. Kocogni faszan tud.
Pique is mehet, sajnos ha nem 100%-ban ide koncentral akkor menjen es repkedjen mint uzletember.
Vidal eleve egy vicc igazolas volt, a Bayerntol mar regen elengedtek, nekunk megfelel? Viselkedni o sem tud.
Suarez max csere lehetne, az utolso fel orara de akkor adjon bele mindent ne csak setalgasson. Neha olyan mintha 8-an allnank fel, top csapatoknal meg minden pozicioban eros jatekosok vannak. Rohej.
Businak se adnak helyet csak a cserepadon, aztan ha ilyen a hozzaallasa akkor mehet a picsaba o is.

2020.08.16. 11:57:16

Pochettino legalabb lehet megmerne lepni ezeket, elvileg szerintem utalja o is oket! :D
Nem nehez egy allandoan pofazo, sunyi,paraszt Jordi Albat szamuzni a cserepadra. En nagyon elveznem ha megtehetnem. Mutogatnam neki videorol vissza miket csinal.

g4brielsmith 2020.08.16. 12:03:15

Nálam a csapat 80% megváltozna. Sajnos itt már nincs lehetőség évről-évre pótolgat ni játékosokat. Egy huszárvágással kell elvágni a kötelékeket, mert sem a filozófia sem a La Masia nem ér már semmit. Totális, 90 percen keresztül robotoló játékosokra van szükség, akiken kb annyi kiló izomzat van, mint Fatin vagy a sztárolt Puiq-on. :) nálam az első csapatnál, bár bíráltam az előbb, de Fati, Puiq, Stegen, de Jong, Collado, Araújo, Lenglet maradna csak. A többit eladnám, így bármilyen csapatot fel lehetne építeni.
Stegen-Trent A.-A., Eric Garcia, Upmecano,Grimaldo-Zakaria, de Jong-Fati, Bernardo Silva, Sancho-Martinez. Szerintem ezt a csapatot nem állítaná meg senki sem.

Aerion 2020.08.16. 12:14:36

Hagyjuk ezeket a hülyeségeket, hogy gyenge volt a középpálya, ugyan már. Hogy lett volna gyenge egy F. de Jong, Busquets, Vidal, S. Roberto középpálya?

Nem volt gyenge. A lehető legerősebb középpálya volt. Minden más összetételű középpályával ami rendelkezésre állt, ezen az estén csak nagyobb verést kapott volna a csapat.

A Barcelona túl régóta volt a világ élvonalában, az élvonal legelején, másfél évtizede, ez példátlanul hosszú idő. Példátlan a mai futballban, felesleges ide citálni a pl. Pelé-féle Santost, egy teljesen más korszak teljesen más közegében szerepelt.

Arra, amit a Barcelona véghez vitt, másfél évtized alatt, nincs példa.

Ledolgozta a Real Madriddal szembeni hátrányát, és pozitívba fordította. De lehetne sorolni a rekordokat, órákig.

15 év, ez alatt a Barcelona szakosztályklub egy olyan brand lett, egy olyan üzleti modell, többtízezer ember munkahelye, többtízezer vállalkozás gyarapodási eszköze, amire ugyancsak nincs példa a világban. Folyamatosan emelkedett a klub bevétele, ezzel párhuzamban a foglalkoztatottak száma, a közös érdekeltségek száma, értelemszerűen a kiadások is. Miközben a sportüzletpolitika arra irányult, hogy a sikeres csapatot egyben tartsák, meg is fizessék, amire lehetőséget biztosított a folyamatos gyarapodás.

A Barcelona 2019-re a világ leggazdagabb klubja lett, az éves bevétel közelítette a milliárd eurót. De rengeteget költöttek a bérekre, a klub a világ legnagobb bérköltségű klubja, nyereséges vállalkozás, és mégse tőkeerős? Hogyan?

Rengetegen élősködnek a klubon, konkrétan élősködnek, mint a paraziták, ami óhatatlan jelenség egy olyan sikertörténet kapcsán, amit a klub elért, elsősorban a labdarúgás által, de más sportágban is.

Beleálltak egy olyan versenybe a játékosok fizetése kapcsán, ki-ki viszony alapján, hogy az ő játékosaik legyenek a legjobban fizetettek a világon. Mert ez presztizs kérdéssé vált, mert ez a világ legjobb klubja.

A Barcelona egy üzleti vállalkozás lett, megváltozott primer sportklubnak lenni.

Ez probléma, és ezen a problémán nem fog segíteni semmiféle elnök, vagy edzőváltás, nem fog segíteni semmiféle játékoscsere, vagy vétel, ha ez nem változik meg.

FCB551 2020.08.16. 12:22:09

Ter Stegen,Lenglet,Messi,De Jong ők az érinthetetlenek Sport szerint ! Lenglet miért ?

rtghfb 2020.08.16. 12:32:15

@FCB551: Miért érinthetetlen bárki is?

Balázs37. 2020.08.16. 12:37:30

@g4brielsmith: ezt én is így gondolom, a tv előtt ülve még mondtam is a páromnak, hogy most inkább csendbe kellene maradnia,és nem pofáznia annak az idiótának, mivel már ő sem a régi fényében tündököl jópár éve

Spacedyevest 2020.08.16. 12:49:56

Most a hatékony totális erőfoci az eredményes, ennek a korszaka van.
Liverpool, Bayern és a LYon is ilyen. Hogy néztek ki azok a játékosok tegnap! Micsoda erőben voltak.
A Barva szerintem Xavi-val sem lenne ilyen, egyszerűen nem tud. LEhet, hogy most nem a mi időnk van Akarná-e ezt egyáltalán a Barcelona.
Először is el kell dönteni, hogy mit akarunk, nem csak azt, hogy mit nem.

GYLS 2020.08.16. 12:53:05

@Aerion: Sok jó dolgot írsz. Még azzal is egyet értenék, hogy a deJong-Busi-Vidal-Roberto összetételű sor a legjobb középpályás sorunk. De ez csak a MI legjobbunk. Hol van ez a Bayernétől, a Poolétól, a Realéhoz, a MC-hez, (és még sorolhatnám) képest? Erőnlétben, védekezésben, támadásban?

Raven1975 2020.08.16. 12:59:50

Mielőtt a játékosok elmentek volna nyaralni Ivan Rakitic és Martin Braithwaite teljesen kipakolta az öltözői szekrényét ezzel szinte biztos, hogy ők távoznak a klubtól! Nagy takarításnak nézünk elébe!

GYLS 2020.08.16. 13:11:09

@Aerion: A gazdasági oldalnak van egy befejező része is. Ha nincs eredményes, de leginkább látványos játék, elmaradnak a nézők a lelátóról és Tv elől. Ennek következtében elmaradnak a szponzorok, reklámozók, csökken a szurkolóktól származó bevétel (múzeumlátogatás, vásárlás). Ha pedig csökken a bevétel, kevesebb jut új játékosok megvételére, megfizetésére. Ördögi kör ez. De a piac már csak ilyen. Ezért kell lépést tartani, megújulni, nem pedig ragaszkodni ehhez az élvezhetetlen játékhoz (stílushoz). Aki pedig egyszer nem lép időben, az évekre lemarad (lsd. Milan, Inter, MU).

Máté Nagy00 2020.08.16. 13:38:00

@Raven1975: hát ez a két játékos távozása messze van a nagy takarítástól
Majd ha távozik Pique, Alba, Busquets, Suarez és még sokan akkor lesz nagytakarítás.

MCMXCIX 2020.08.16. 14:23:06

@g4brielsmith: Az a gond, hogy evente 2-3, maximum 5 uj elemet be lehet tenni, de ennyi. Sajnos nem FIFA hogy osszeraksz a kedvenceidbol egy teljesen uj csapatot azt azok egyből már tudnak együtt játszani, egy jo edzővel össze kell rakják a kombinációkat, mozgasokat stb

Robi71 2020.08.16. 14:52:13

@sunt: @caaaatalan: A klubot az alaptól kell újraépìteni, Barto a futballtörténelemben egyedülállóan sikerül viszonylag rövid idő alatt rombadönteni az egész klubot.
Egy edző, legyen akár híresen sikeres ezt nem fogja tudni megoldani...max megint megaköltekezésre fogja ösztökélni az új klubvezetést.
Az újáépítkezést az új klubvezetéstől a La Massia legkisebb gyerekosztályának edzőjén keresztül kell végrehajtani.

Robi71 2020.08.16. 14:58:54

@Aerion: Van lejjebb. Csak most kezdődik igazán a visszaesély. Az idén még harcbam voltunk a bajnoki címért és a BL-ben is ott voltunk a 8 között. Az elkövetkező 2 évben nem leszünk tényezók sem nemzeti, sem nemzetközi téren. És akkor a w év még optimista becslés...azt is mondhattam volna, hogy a legjobb esetben is. Tálán ha sikres lesz az újáépítési program...de ezzel szemben is erős kétségeim vannak.

kritizator 2020.08.16. 15:03:52

@Raven1975: Braithwaite?
5 eves szerződése van

2020.08.16. 15:17:06

@Robi71: Tele vagyunk jo jatekosokkal csak a ven,lusta,lassu,nagykepu oregeket kell kibaszni. Alba,Pique,Busi,Sergi,Suarez,Vidal, mind OUT Semedo meg talan mentheto ha vki elmondha neki mikor hova hogyan helyezkedjen, de lehet idiota es nem erti csak rohangal.

2020.08.16. 15:17:28

Szoval ne legyel ennyire pesszimista!:)

Máté Nagy00 2020.08.16. 15:31:54

Thiago állitolag Liverpoolban folytatja!
Pjanic helyett johetett volna hozzánk is 3év még van benne és jó formában van.
Thiago-De Jong-Puig..nem lett volna rossz.
Helyette Pjanic-Busi-De Jong....:/

Maestro10 2020.08.16. 15:37:50

Egy kicsit off a téma, de ti mit gondoltok az Olympique Lyon fiatal játékosáról, Houssem Aouarról? 22 éves, francia támadó középpályásról beszélünk, aki az idei szezonban 40 meccsen 9 gólt szerzett és emellett még kiosztott 10 gólpasszt is. 50 millió euró körüli összegért hozható is lenne. Én személy szerint megnéznék egy Puig - De Jong - Aouar középpályás sort. Nem tudom, ti hogy vagytok vele? :)

Robi71 2020.08.16. 15:45:37

@evooo: Én kiöregedett klasszisokat és középsuerü fiazalokat látok. Előbb le kell cserélni az öregeket, majd az újáépítés alatt a középszerű fiatalokat is....ha a csúcsra pályázunk. Ha cél a középszerűség, akkor jó úton haladunk.

kritizator 2020.08.16. 15:52:59

@Robi71: ki a középszerű fiatal?

Fati, Piug, lenget (talán) , umtiti, dembele?

Robi71 2020.08.16. 16:05:56

@kritizator: Ha ütőképes csapatot akarunk, akkor szerinten max 3-4 játékos marad 3 év múlva a jelenlegi keretből. Ha megelégszünk a középszerüséggel, akkor maradhatt az összes a mostani 30 év alattiakból. ADe a jelenlegi anyagi helyzetet is figyelembe véve gyanítom marad a második opció. Egyelőre azt sem látom, hogy miképpen lesz minóségi pótlasa a jelenlegi 30+osoknak.

GYLS 2020.08.16. 16:06:26

Beleolvastam pár MC blogba. Guardiola kap hideget, meleget. Szidják ezerrel felállásért, taktikáért, elherdált milliókért. És a játékosok sem maradnak ki. Mintha a saját magunkat olvasnám.

Robi71 2020.08.16. 16:22:07

@GYLS: Nem hasonlítanám össze a két klub jelenlegi helyzetét. Az egyik folyamatosan felfele ível, a másik szabad esésben évek óta teljesen kilátástalan helyzetben.
Pep nem tehetvróla, hogy a játékosai folyamatisan tönkreteszik a munkáját a véghajrában. Ez történt a tegnap is. Egyéni hibák tömkelhe kellett ahhoz, hogy egy sima meccset elbukjanak.
Pep helyében az igazolások kiválasztásán gondolkodnék el. Nem elég ha pengés egy játékos, győzzes mentalítású oroszlánszívre is szükség ven. A jelenlegi keretből csak Fe Bruyne és Agüero az. A többiek döntő mérközédeken rendszeresen csődöt mondanak (lásd tegnap Sterling vagy Jesus).

Máté Nagy00 2020.08.16. 16:30:30

@Robi71: hát Pep teljesen benne van ebben a vereségben.
Feladta a hatékony támadó játékát egy védekező felfogású középpályával. Nyilvàn kimaradt egy csomó helyzet de simán kiálhatott volna a megszokott brutál támadóival.

Força Barça! 2020.08.16. 16:34:00

Még egyszer leírom: Miralem Pjanić védelmében megemlíteném, hogy kell nekünk az ilyen balkáni mentalitás, mindig volt ilyen vonal. Hriszto Sztoicskov, Gheorghe Hagi, Robert Prosinečki vagy Ivan Rakitić. Ők teljesen más mentalitásúak, nem adják könnyen a bőrüket.

Robi71 2020.08.16. 16:39:15

@Máté Nagy00: A Lyon mindháron gólját súlyos egyéni védő hiba elözte meg, támadásban kihagyhatalan ziccerek maradzak ki. Mindez fúggetlen a felállástól, taktikai elképzeléstől.

RA7 2020.08.16. 16:49:57

29,9 a miénk és 28,6 év volt a Bayern kezdő átlagéletkora amit egy 19 éves Davies húzott le. Mégis bucira vertek minket. A csapat megja 30 év feletti itt. A többiek 25-29 év közötti játékosok.
Nálunk Semedonál és Lengletnél megáll ez a sor, ide jönne még Arthur és Dembele.
Egyetlen különbség van a két keret között az a PAD! Ahol Pavard, Süle, Tolisso, Coutinho, Hernandez, Coman van a padon, meglehet nézni a miénket. Mi a tanulság? Van koncepció, tudatos csapat építés. A játékosok motiváltak mert van konkurencia. Amint kiesik az egyik kezdő, ott a másik és megy a gépezet tovább. De nálunk semmilyen gépezet nem megy mert 5 éve nincs cserepadunk.

Robi71 2020.08.16. 16:52:14

@RA7: A Nayern a világ legprofibb klubja. Mindig is az volt.

sunt 2020.08.16. 16:53:45

@Robi71: Az egyéni hibák is részei egy edző munkájának. Ismernie kell a játékosait és olyan játékrendszert kell kidolgozni, amely nem arra bazíroz, hogy nem lesznek egyéni hibák. A Bayernnél is bőven voltak egyéni hibák pénteken - csak kit érdekelt az edzőn kívül?

Berbatov 2020.08.16. 17:03:40

@evooo: Az öregeket lehetetlen kirakni sajnos a brutális fizetések miatt. Sehol máshol nem kaphatnák meg ezt a pénzt. Belőlük nem nézem ki, hogy holnap önként távozik mindegyik önkritikát gyakorolva. Piqué pedzegette, de neki is csak a szája jár állandóan. Szinte biztosan itt lesznek a szerződéseik lejártáig, és élősködnek tovább az Amigók.

Robi71 2020.08.16. 17:11:53

@sunt: A Bayern-nél is voltak egyéni hibák. De belefértek, mert a támadósor szinte nem hagyott ki helyzetet. A City ezzel szemben mindent kihagyott és a Lyon mindhárom helyzetét berúgta...a védők hathatós támogatásával.
Ahogy mondtam Pep ott hibázott, hogy pengés kónnyűlovassággal töltötte meg a csapatot. Elég megnézni a Bayern-t vagy a Pool-t. Mindkét csapatban van igazi harcos, akik kulcspillanatokban nem hibáznak.

RA7 2020.08.16. 17:24:52

www.eurobarca.hu/hirek/labdarugas/20200816-pochettino-a-szakma-vagy-a-mult-dontson/

Érdekes cikk. Kényes kérdés. Amit teljesen elutasítok az a játékosok véleménye. A lényegi kérdés valóban az ami a cikk végén feltűnik. Megengedheti magának a Barcelona hogy egy ilyen kaliberű edzőt ne hozzon ide?

RA7 2020.08.16. 17:27:47

Xavival továbbra is várnék 2-3 évet minimum amíg minden egykori csapattársa távozik.
Koemant én nem akarom.
Nagelsmann nem hinném hogy 1 év után távozna. Ten Haag túlértekelt.
Aki szoba jöhet Pochettino vagy Allegeri nálam

kritizator 2020.08.16. 18:16:29

@GYLS: ugyan azt csinálta mint Sebes Gusztáv 1954-ben a németek ellen.

Van ez így.

Força Barça! 2020.08.16. 18:20:42

Az FC Barcelona statisztikája 2019/20-as szezonban: 51 mérkőzés, 110 lőtt gól, 57 kapott gól, 32 győzelem, 10 döntetlen, 9 vereség, 0 kupa. Visça el Barça, jöhetnek a változások!
______________________

Ronald Koeman magángépe nemrég hagyta el Barcelona légterét. A holland edző az elmúlt napban a Katalán fővárosban volt, hogy tárgyaljon a klub képviselőivel.

kritizator 2020.08.16. 18:21:11

@RA7: megint az öltöző valaszt magának edzőt???

kritizator 2020.08.16. 18:22:51

@Força Barça!: nem lesz semmilyen változás, edzocseren kívül.

SZerintem

Berbatov 2020.08.16. 18:31:57

Jön Koeman, repül Sétien, Abidal és Grau, ez a holnapi forgatókönyv a média szerint.

Állítólag Suárezt elengednék, hiszem, ha látom, Messi spanját nem merik kirakni szerintem.

Máté Nagy00 2020.08.16. 19:10:22

@Berbatov: Kiváncsi leszek h tényleg Koeman jön e..eddig a válogatott miatt nem akart jönni most mi vàltozott?
Suaréz felőlem is mehet,Busival együtt Beckham csapatába.

Putaj 2020.08.16. 19:10:48

@RA7: Ralf Rangnick totàlis jogkörrel, utànpótlàstól nagycsapatig. De sajnos sem a vezetősèg (èrthető okokból), sem a jàtékosok (èrthető okokból) nem mennènek bele. Ezèrt is tartunk itt.

kritizator 2020.08.16. 19:11:13

@Berbatov: Na akkor tényleg nem lesz valtozas

Lesznek majd nagy-nagy fogadkozasok, hogy most már istenbizony megnyerik a BL-t, aztra meg ligagyozelem sem jön össze, meglesz a 4-5 hely.

katalan2 2020.08.16. 19:12:11

@Força Barça!: Az az 57 kapott gól nagyon sok.

Força Barça! 2020.08.16. 19:13:42

A Barcelona 17 játékosát helyezte átadólistára.
tribuna.com/en/fcbarcelona/news/2020-08-16-barca-said-to-have-place-17-players-on-market-alba-suarez-and-busquets-included/
__________________

A Juventus hajlandó lenne belemenni egy Griezmann-Dybala cserébe. Ennek fő oka az, hogy Dybala távozni akar a torinói klubtól!

FCB551 2020.08.16. 19:17:23

@Berbatov: Griezmann-Dybala cserének lehet valóság alapja ?

Berbatov 2020.08.16. 19:35:58

@FCB551: Nem tudom. De én aláírnám. Griezmanntól mindenképpen szabadulni kell. Még most van értéke.

DISTANTxTHUNDER 2020.08.16. 19:47:51

"Kumman".. akkor ne várjunk csodát Bartomeu utolsó évében sem, hoz egy újabb fogalmatlan bábot.. remélem hozza Erwinkét is, aki a magyar válogatottnál már letette a névjegyét :)

tom210 2020.08.16. 19:48:55

A valenciabol Gayá Alba helyett/mellé?
Onnan is mindenki eladó és elvileg érdeklődés is van iránta

julio alberto 2020.08.16. 19:54:07

2-8 csak egy folyamat része amely 2015-16 os szezontól kezdődött.Ide vezetett a görcsös ragaszkodás egy elavult játékrendszerhez.Persze valamilyen szinten érthető volt mert az alapcsapat játékosai számára csak ily módon garantálható a számukra maximális kényelmi komfort.Hogy ez mire elég az látható volt előbb a nemzetközi a legutóbbi évadban már hazai szinten is.Ha őszinte akarok lenni talán 2-3 olyan mérkőzése volt a csapatnak az idén ahol a hagyományoknak is megfelelő előadást nyújtott a csapat a többi bizony lepkefingra sikeredett.2-3 hónapja írtam a nemzetközi labdarúgás elrohant a csapat mellet,kaptam is itt hideget meleget ezért a meglátásomért.Sajnos jó jósnak bizonyultam....Ki kell mondani ez a veterán társaság ennyit tud és ez az előadás csak ennyire elegendő.Ami szomorú az az hogy nem látom hogy lenne bármiféle pozitív elmozdulás ebben a történetben sőt inkább a fenti komfort folytatása látszik lásd Pjanic Arthur csere.Úgy hiszem tovább élvezhetjük majd Messi,Suarez,Busquets,Pique és társai előadását,lévén ezek a játékosok eladhatatlanok koruk és főként a hatalmas fizetésük miatt.Tartok tőle hogy a fiatalabb játékosat fogják továbbra is ebben a kényelmi bár meglehetősen elavult komfortba,játékrendszerbe kényszeríteni mint ahogy tették ezt az elmúlt fél évtizedben is...ezen viszont nem segít egy edzőváltás sőt még egy elnökváltás sem.Nem segít az sem ha esetleg Rakitic és Vidal(sosem értettem leigazolását)esetleg távozik mert ez így nem más mint kozmetikázás és a sikertelenség konzerválása.Egy dolog tudna segíteni igazán ha a volt klubikonok Xavi és Iniesta követnék,de a témában vannak kétségeim.

Dr Mouse 2020.08.16. 19:54:52

@Máté Nagy00: Épeszű edző nem jön most hozzánk amíg Bartomeu a főnök...

Robi71 2020.08.16. 19:59:09

@FCB551: Hamarabb lesz egy Dybala-Pogba csere. De szerintem merad.

Máté Nagy00 2020.08.16. 20:09:24

@Força Barça!: Dybalaval sem leszünk kisegítve.
A juvéban is van egy jó meccse aztan egy honapig semmi,illetve ő is kicsit kötetlen poszt.
Nem látom a helyét a csapatban

GYLS 2020.08.16. 20:22:34

Messi kivételével mindegyik 30 felettit ingyen elengedném. Feltétel, hogy a bérüket szerződésük kitöltéséig a vevő állja.
Pique - Szerződése lejár 2022-ben, éves bére kb. netto 26 milla 2 évre
Alba - 2024 - 27 milla 4 évre
Busi - 2023 - 45 milla 3 évre
Rakitic - 2021 - 13 milla 1 évre
Vidal - 2021 - 9 milla 1 évre
Suarez - 2021 - 23 milla 1 évre
Ez idén kb. netto 80 milla megtakarítás a kiadási oldalon. De a fiatalítás mellett akár még egy komolyabb támadó vagy középpályás igazolására is elég.

RA7 2020.08.16. 21:05:43

@Putaj: nem tudom elképzelni hogy egy német szakember kezébe adnák a csapatot

FCB551 2020.08.16. 21:33:52

Marcelo Bechler szerint Messi közölte a vezetőséggel hogy szeretne távozni ! Anno ő közölte először hogy Neymar távozni fog

g4brielsmith 2020.08.16. 21:50:25

@FCB551: Akkor viszont a többi szent tehén is távozni fog szerintem.

Máté Nagy00 2020.08.16. 21:52:17

Állitolag holnap Barto bejelenti h lemond, távozik Setien es Abidal is.

Máté Nagy00 2020.08.16. 21:59:31

@sunt: ‼️‼️ A "Cadena SER" értesülései szerint a holnapi napon lemond Josep Maria Bartomeu, elbocsátják Quique Setiént és Éric Abidalt.

Robi71 2020.08.16. 22:09:53

@Máté Nagy00: Összeomlik az FC Barcelona. Elkerülhetetlen. A culés kenjék a hajukra. Kommunizmus. :(

Máté Nagy00 2020.08.16. 22:17:01

@Robi71: már csak az érdekelne hogy ki az elsô alelnök? És akkor mikor lesz elnökválasztás?

g4brielsmith 2020.08.16. 22:54:14

Ha Messi tényleg távozik, akkor szerintem követi Suárez és Piqué is. Busquetsben nincs annyi tökösség, mint Xaviban és Iniestaban, hogy elmenjen. Roberto a kutyának sem kell sajnos. Vidal-Rakitic talán talál vevőt.

Robi71 2020.08.16. 22:56:54

@g4brielsmith: Várd meg a végét. Most indul a dominó.

Robi71 2020.08.16. 22:57:38

@g4brielsmith: Helyedben nem Busi sorsáért aggódnék.

MCMXCIX 2020.08.16. 22:57:55

@FCB551: CR esetleges érkezése a bérkeret felszabadulásával

Robi71 2020.08.16. 22:58:56

Lehet a Sevilla menti meg a spanyol futball becsületét? Banega mester hattyúdala.

MCMXCIX 2020.08.16. 23:00:29

@Robi71: Nincs szerintem még vége annak a Sancho-szappanoperanak...Woodward szerintem mist házat-asszonyt rá fog tenni :)

GYLS 2020.08.16. 23:07:28

Minden vég valaminek a kezdete. Csak pozitívan!

Robi71 2020.08.16. 23:08:47

@MCMXCIX: Szerinten rendben van a MU támadósora. Nem szélső, hanem center hiányzik. Még most sem èrtem miért engedték el Lukaku-t.

g4brielsmith 2020.08.16. 23:11:10

@Robi71: Nem aggódok én senkiért

RA7 2020.08.16. 23:21:10

@Máté Nagy00: magyarul semmivel se leszünk előrébb jövő nyárig akármi történik holnap

Robi71 2020.08.16. 23:30:18

@g4brielsmith: Ém másképp fogalmaznék. Barto meggyalázta a klubot és a még mindig aktív klublegendákat Messi-vel az élen. Nem ezt érdemelték.
Ahigy mondtam, Xavi BL gyözelemmel távozott, Iniesta bár megalázva ő is, de ahhiz képest ahogy a többiek most fognak a kertek alatt távozni...még ő is örülhet.

Robi71 2020.08.16. 23:47:50

Messi City vagy PSG?

Máté Nagy00 2020.08.16. 23:49:56

HIVATALOS: Setien az első áldozat,kirúgták!
Jöhet a többi.

Dr Mouse 2020.08.17. 00:37:53

Ha tudnék spanyolul és lenne rá módom, több kérdést és feltennék szenyor Setiénnek.
Ilyeneket, hogy:
- Amikor kinevezték az FC Barcelona edzőjének, mi volt az első dolga?
- Beszélt e az orvosi stáb vezetőjével arról, hogy milyen a játékosok fizikai állapota?
- Ha az orvosok szerint "javítandó", akkor ezután mit lépett annak érdekében, hogy javítson azon?
- Hány órát töltött a MECCS előtt azzal, hogy tanulmányozza a ellenfelet?
- Miben látta a bajorok erényeit és miben a sebezhetőségüket?
- Beszélt e Barca pszichológusával?
- Mit mondott a MECCS előtt az öltözőben a játékosainak?
- Amikor látta, hogy az ellenfél 4:2-re vezet, miért nem cserélt?
- A németek 90 perc alatt 4 cserét küldtek a pályára, ő miért csak kettőt?
- 6:2-nél már nem tök mindegy lett volna, hogy mennyi a végeredmény, tehát miért nem cserélt.
- A szünetben megmondta Semedonak és Albának, hogy ha labdát veszít a csapat, mert akkor usgyi futás hátra, az ellenfél kihasználja hátul a hiányukat?
- Amikor vége lett a mérkőzésnek, nem égett egy kicsit a pofáján a bőr?
- Akkor a sajtótájékoztatón miért nem jelentette be, hogy "lemond?"
- Mennyi végkielégítést kap egy Barca edző, ha elküldik és mennyit ha "lemond."?
- Ön szerint fog még állásajánlatot kapni egy ilyen mérkőzés után?
- Amikor a pálya szélén áll, összefont karokkal, akkor csak alszik, vagy töri az agyát, hogy "hogyan tovább."
És még lehetne sorolni, de éjfél elmúlt, jóccakát!

RA7 2020.08.17. 03:38:51

Hónapokkal ezelőtt volt egy cikk hogy mi költjük a legtöbbet fizetésekre illetve hogy addig hosszabbítgatunk és tartunk itt egy játékost amíg a pályán hasznot látunk belőle, azaz "kifacsarva", nulla teljesítményel már senkinek se fog kelleni és jön a szokásos ingyen lelép. Nem véletlenül vagyunk a legrosszabbul eladó csapatok között. Legjobb példa Rakitic. Talán 2 éve akarta a PSG 70-80 millioért, nem adtuk el mert volt benne még egy fél szezon. Most már 10 milliónak is örülünk majd. Szakmai hozzáértés, megkell látni azt hogy ki meddig eladható amíg be nem zuhan a teljesítménye. Egy 31-2 éves játékosnál ez akármikor előfordulhat, pláne ha agyon van játszatva. 1-1 meccsre még össze kapja magát de nem tudja már tartani a korábbi formát, de mi mégis hosszabítunk, nem gondolunk a jövőre.

Megint csak a Bayernt tudom példának felhozni.
Neuer cirkuszolt hogy 5 éves szerződést akar, francokat kapott, kénytelen volt aláírni 23ig csak. Alaba évek óta zsarolja a klubbot de azóta se kapott nagy pénzt, előbb adják el. Ha kap is nagy lóvét nem fog 5-6 éves kontraktust kapni, oda vágnak elé 3 évest amíg még várhatóan jól teljesít, de így is 32 éves lesz.
Nálunk miről szólnak a hírek? Évről évre mindenki hosszabbít. Ne legyünk Real, ne alazzuk meg a legendákat, de vázolni kell nekik egy koncepciót hogy figyelj itt a Frenki gyerek Busikam minden 3.-4. meccsen fogsz játszani, ha jó jó ha nem mindent köszönünk. Ja hogy nincs koncepció. :)

RA7 2020.08.17. 03:40:41

@Robi71: úgyis marad, de én bedobok egy őrült ötletet Liverpool

RA7 2020.08.17. 03:53:32

@Robi71: ha esetleg még is menne, akkor az érte kapott pénzből, ami megmarad a fizetéseből lehetne igazolni. Griezmannt is betudná építeni talán az új edző

Robi71 2020.08.17. 06:22:30

@RA7: szerintem is matad, de ha távozik akkor ingyen teszi.

GYLS 2020.08.17. 06:46:28

Amennyiben október 5. 24.00 az átigazolási ablak zárása, akkor a mai nappal megkezdődött a REMÉNY 50 NAPJA. Remény azoknak, akik gyökeres változást akarnak, és remény azoknak, akik még mindig ezt a langyos semmit szeretnék látni még egy évig.
Amint megfigyeltétek, egyetlen médiahírrel kapcsolatosan nem reagáltam az eltelt pár napban. Nem ettem, mert amint látható volt, a pár nyilatkozat, üzenet (elnök, edző, Pique, deJong és TerStegen) kivételével mindenki elvonult. Ma viszont a jelenlég még döntési helyzetben lévők előjönnek. Számomra most az a kérdés, mernek-e nagyot lépni?

GYLS 2020.08.17. 06:47:50

@GYLS: javítás Nem ettem, ... helyesen Nem tettem, ...

kritizator 2020.08.17. 07:23:25

@GYLS: Óh, már azt hittem, böjtölni kezdtél ...

sunt 2020.08.17. 08:22:48

Koeman nagyobb neve a Barca történetének, mint Piqué vagy Busi. Nemzetközi tapasztalatú edző - dehogyis Barto bábja. Most, hogy Abidalt kirúgják, ő fog tehetséges, még nem drága fiatalokat ajánlani. Úgyis csak egy szezonja van a kispadon -de annyi van.Messi magától megy és jó pénzt fogunk érte kapni. Suarez és Griz is jól eladható. Rakiticnak meg van a neki jól fizető nem európai helye - magával vihetné Busit , Albat és SR-t. Vidalt is fogják vinni- legfeljebb kevesebbért. A nehéz eset Neto és Firpo. A többieket meg nem olyan biztos, hogy el kell adni (Alena, Todibo Wagué,Monchu) -- Ami meg Bartot illeti, ő a boarddal együtt valqamilyen határidővel le fog mondani és előrehozott választások lesznek. A csapat biztos nem fog nagy eredményt elérni, de néhány jövendő Barca kulcsjátékos most ugorhat ki.

kritizator 2020.08.17. 08:35:02

@sunt: "Ami meg Bartot illeti, ő a boarddal együtt valqamilyen határidővel le fog mondani"

Igen, március 1-ei határidővel

sunt 2020.08.17. 08:44:55

@kritizator: Az pont elég ahhoz, hogy a 2021-2-es szezont ne ők készítsék elő.

g4brielsmith 2020.08.17. 08:46:50

Domino day következik srácok! Elborul az első dominó :D

GYLS 2020.08.17. 08:47:57

A MARCA megszavaztatja az olvasóit a Barca 30 feletti mezőnyjátékosáról. Maradjon vagy menjen. Íme a jelenlegi "állás":
Pique 54 % maradjon, 46 % menjen
Alba 36 illetve 64 %
Busquets 30 illetve 70 %
Rakitic 20 illetve 80 %
Vidal 27 illetve 73 %
Suarez 24 illetve 76 %
Messi 64 illetve 36 %

Dr Mouse 2020.08.17. 08:48:58

@sunt: Barto csak azután fog távozni, ha már "elvarrta a szálakat..."

MCMXCIX 2020.08.17. 09:39:46

@GYLS: Suárezt azért még cserének elfogadnám, ha ég a ház, 30 percekre nagy pluszt adhat pihenten még ennyi idősen is.
Busi, Vidal, Rakitic arányával teljesen egyetértek.

katalan2 2020.08.17. 09:49:20

@sunt: Messi nem fog menni sehova, de ha mégis, ha jól tudom, ingyen teheti.

kritizator 2020.08.17. 10:02:08

@sunt: de ez pont a rendes lekoszones ideje, nem pedig az azonnali lemondase

g4brielsmith 2020.08.17. 10:03:44

@MCMXCIX: Jó lenne tűzoltásra csak a bére feléért SE! :D

kritizator 2020.08.17. 10:05:53

@GYLS: a Marca nem real-közeli lap?

GYLS 2020.08.17. 10:27:17

@kritizator: Annak tartják. Viszont mindenki szavazhat. És ha a Real játékosiról lenne szó, akkor mi is tudnánk, kik azok, akiktől a Realnak már most nyáron szabadulni kellene.

GYLS 2020.08.17. 10:40:47

@MCMXCIX: Engem igazából Messi 36 %-a (menjen) lep meg. Én pl. sokat kritizálom, de el nem küldeném. Viszont ha menni akarna, nem tartanám vissza.
Suarez: Nem kell nekünk feltétlenül centerrel felállni.

Dr Mouse 2020.08.17. 10:40:57

@GYLS: Real felesleges játékosai miatt fájjon a Real drukkerek feje!
Én az éjjel nem tudtam aludni, mert annyira idegesít a Barca jelenlegi állapota.

Ekkora "zakót" utoljára én akkor láttam, amikor a brazilok a hazai rendezésű VB-n
7:1-re kikaptak a németektől.(Majdnem azt írtam, hogy a náciktól...)
Igazából azóta sem tudnak magukhoz térni...
Mi vár ránk?

Máté Nagy00 2020.08.17. 10:45:32

Reméljük kezdodik a nagytakarítás ami nálam így nézne ki
Neto mehet, védelemből maradna :
Pique (kevesebb fizu és kemeny rotálás Araujoval) Lenglet és Firpo is maradna ha kap perceket szerintem beválhat a Betisben jó volt ,fiatal gyors de az h kap havonta egy meccset nyilvan nem fog neki menni.
Kpról tavozna: Busi,Vidal,Raketa,SR mehet
Támadók: Dembele, Grizi,Suarez mehetnek.
Nem feltetlen kell mindenkinek most távoznia de jovo nyarig jo lenne tul adni rajtuk

kritizator 2020.08.17. 10:45:41

@GYLS: Igen, de így még a manipulálás esete is fennforog az esetükben.

És ahogy Messitől sem viselem (viseljük) el, hogy beleszóljon a játékosok adás-vételébe, ugyanúgy más sem szólhat (szóljon) bele, mert akkor minek edző (szakmai vezetés stb), majd a közönség eldönti.

kritizator 2020.08.17. 10:47:51

@Dr Mouse: "Én az éjjel nem tudtam aludni, mert annyira idegesít a Barca jelenlegi állapota."

Rá ne menjen az egészséged: ez "csak" foci.

(persze engem is bánt, na de azért...)

GYLS 2020.08.17. 10:51:27

@Dr Mouse: Igazából én sem tudok igazán jót pihenni péntek este óta. Viszont éltem már meg barca-szurkolóként nehéz időszakokat (nálam: 70-es évek vége, ezredforduló), és volt megújulás. Ezért optimistán állok hozzá. Most is lesz kiút.

GYLS 2020.08.17. 10:58:01

@kritizator: Szerintem ez a Messi beleszól csupán mende-monda. Viszont ha kikérik a véleményét, miért ne tenné meg. Pláne amióta csapatkapitány.
Nem hiszem, hogy a MARCA szavazása bármiben befolyásolná a döntéshozókat. Ez csak egy játék az olvasóknak.

Dr Mouse 2020.08.17. 11:02:03

@kritizator: @GYLS: - Azt hiszem én vagyok itt a blogban a legöregebb. A gyerekeim, unokáim hála az égnek mind jól megvannak. (külföldön...)
Gyerekkoromban nagy Honvéd drukker voltam. Most, hogy már nem dolgozom, kinek szurkoljak?
Az nem idegesít, hogy megy e tőlünk Messi vagy sem, - de ez, ami pár éve a Barca háza táján zajlik, az igen!
Látom és érzem a korrupciót a vezetésben. Úgy adnak-vesznek játékosokat, mint a
HÜLYE KERESKEDŐ. Aki drágán vásárolja az árut és olcsón adja el a vevőknek

Milyen emberek a katalánok? Csak nem magyarok?! - hogy ezt tűrik!

rtghfb 2020.08.17. 11:04:53

Messit el kell tudni engedni ha menni akar. Úgy érzem egy ideje hogy jobb lenne neki máshol; most pedig kezdem elhinni hogy nekünk sem feltétlenül lenne rossz nélküle... Ha távozna legalább egyértelműen le tudnánk zárni egy korszakot és nyitni egy új fejezetet, új csapatot építeni.

GYLS 2020.08.17. 11:15:50

@Dr Mouse: Az hogy valaki rossz üzleteket köt, még nem jelenti azt, hogy korrupció van mögötte. És mi az, hogy rossz üzlet? Látható volt pl. Dembele sérülései, hogy Cou a stílusa ellenére nem fog beválni, hogy Arthurral magatartásbeli problémák lesznek, stb.? Én inkább a felesleges igazolásokat nem értem (Yerry Mina, Digne, Gomes, Arda, a két Vidal, Paulinho, Alcacer, Malcom, és még sorolhatnám). Mert házon belül is voltak hasonló minőségű kiegészítő játékosok.

Dr Mouse 2020.08.17. 11:34:11

@GYLS: Kérded, hogy "mi az, hogy rossz üzlet?" - Pedig egyszerű.
Veszel egy hűtőgépet és használod addig amíg működőképes, vagy 10-15 évig. Eddig világos?
Vagy. Veszel egy másik hűtőgépet, de valami miatt nem tetszik ezért eladod. Féláron!
Aztán megint egy másikat, de mondjuk nem csinál jeget. (De ezt mikor megvetted is láthattad.) Ezen is túladsz, de mert már nem új, FÉLÁRON!
Mert ahogy a boltból kihozod, már nem új, tehát olcsóbban tudod csak tovább adni.

Ha az Általad felsorolt játékosokat veszed, akkor hamar kiderül, hogy alaposabb
felderítés/körültekintés esetében kiderült volna, hogy Dembele éretlen tacskó, aki
rájött arra, hogy ha sérültet jelent, ő akkor is jól jár.
Ha végig nézed a zárójelben felsoroltakat, MIND olcsóbban lettek tovább adva, mint amennyiért azokat a Barca vásárolta.
Ordít az egész a korrupciótól!!! Ne akard, hogy levezessem - mert le tudnám, - hogy ezekből Bartomeu és köre - (ne Messire gondolj!) hogy és hányféleképpen lehetett kivenniük ezekből az adás-vételekből maguk számára a hasznot.
Üdv: M.

2020.08.17. 11:41:47

Eloszor is kell egy edzo+stab aki erti a modern focit. Az hogy Messi es Suarez csak setalgat elol semmi fele nyomast nem helyeznek az ellenfelre, az mar itt nem fer bele. Gyakorlatilag 10-en tamadtak 8 ellen es nyugodtan epitkezhettek mert Messi+Suarez setalgat es nezi a meccset. (Legalabb lettek volna kontrak, ha mar elol aldogalnak de nem, ahhoz meg tul lassu az egesz csapat) Ellenben a Bayernnel mindenkinek megvolt a szerepe tamadasban vedekezesben egyarant.

Mi az hogy az oltozo, nem akarja Pochettionot? Mi az hogy ok kitalaljak mi legyen?
Ok alkalmazottak egy cegben, kurvara nincs beleszolasuk ki lesz a fonok es aki a fonok arra meg hallgatni kell es azt csinalni amit mond, azert mert o a menedzser. Akinek ez nem tetszik szerzodest bont es mehet. 8-2 utan ok akarjak megmondani mi legyen?

Dr Mouse 2020.08.17. 11:49:18

@evooo: Te úgy látom a játékosokat okolod elsősorban. Pedig - szerintem - egy játékos annyit enged meg magának, amennyit "mengednek" neki.

RA7 2020.08.17. 11:52:45

@Robi71: ingyen idén biztos nem engedik el, max most aláír valahova és jövőre megy

Robi71 2020.08.17. 11:54:43

@GYLS: Neked kellene jallgatni a leginkább. A klub az olyan culés miatt tart itt, mintvte vagy (szerencsére te csak egy sima hungarobarcás mezei szurkoló vagy). Az elmúlt években végig fényezted Barto-t...zseniális gazdasági és átigazolási stratégiáját, gyaláztad a Laporta korszakot, Pep-t és Messi-t. Elég ha bárki elolvassa a gyalázatos meccs utáni kommenteidet....még utáma is ezt toltad.
Most meg te vagy a nsgy reformátor, aki megmutatná hogy kell csinálni az újáépítést. :)))

Robi71 2020.08.17. 11:58:07

@RA7: Nem engedik el?...összecsomagolt és elmegy! Ki fogja ezek után megállítani és milyen ürüggyel?...Barto, aki átb@szta 2017 óta minden évben, minden átigazolási időszakban? :(

GYLS 2020.08.17. 11:58:22

@Dr Mouse: Már a második bekezdésnél sántít a hasonlatod, attól kezdve pedig nincs értelme a többinek. Ugyanis nem veszek olyan hűtőt, ami nem tetszik pl. a mérete vagy a színe miatt. Dembele estében támadót vettünk támadó távozása miatt (Neymar), ráadásul olyat, aki a Dortmundban (első évében) kiváló szezont futott, ráadásul sehol nem lehetett olvasni, hogy csak azért volt kiváló és nem zseniális szezonja, mert baj lett volna a magatartásával.
Sokszor kérdéssel válaszolsz, ha kérdezned. Most én kérdezem Tőled: Gomes esetáben mikor bolt korrupció? Amikor drágán vettük, vagy amikor olcsón eladtuk? Yerry Mina esetében mikor volt korrupció, amikor olcsón vettük vettük, vagy amikor drágán eladtuk? Két ellentétes folyamat.
Jogot tanultál, mégis hány esetben is indult bármilyen vizsgálat?

És visszatérve az igazolásokhoz. Kérlek, ne vedd személyeskedésnek, de épp tegnap olvastam egy MC-blogon az egyik hozzászóló véleményét. Az alábbi mondattal védte meg Guardiola igazolásait azokkal szemben, akik szeretnek az "én megmondtam bajnokai lenni": "Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének."

Robi71 2020.08.17. 12:03:57

@evooo: A játékosok nem akarják Pochettino-t? Mert ők akarták Martino-t, Lucho-t, Valverde-t vagy Setien-t???
Meddig eszitek még meg Bartomeu manipulációit?...joccakát, hungarobarcások. :)

kritizator 2020.08.17. 12:08:12

@evooo: +100 a végére (különösen)

kritizator 2020.08.17. 12:10:34

@Robi71: "az öltöző kiáll Valverde mellett"

RA7 2020.08.17. 12:10:36

@Robi71: a szerződése fogja megállítani

rtghfb 2020.08.17. 12:16:03

@Robi71: Szerinted ki akarta pl Martinot?

Dr Mouse 2020.08.17. 12:18:59

@GYLS: Kérdezed, hogy mikor volt korrupció? Amikor drágábban vették mint amennyi a játékos valódi értéke volt. TÚLÁRAZÁS! Ugye a mai magyar politikából ismered ezt a kifejezést.
Amikor egy stadion 40-50%-kal drágábban készül el, mint ahogy azt az előzetes számítások jelezték. Ismerős? Szerinted ott miért drágulnak akkor a stadionok? Mert valaki/valakik a plusz pénzt benyelik.
Kérdezed, hogy Gomes esetében mikor volt korrupció? Amikor drágán vettük, vagy amikor olcsón adtuk?
Szerinted!?...

Spacedyevest 2020.08.17. 12:20:35

Kíváncsi vagyok hova tudna menni Messi?
Mennyit fog érte kérni a Barca? Ingyen csak jövőre mehet.
Cityvel szerintem nem nyerne semmit. SZépen játszanak, de mindegyik szériában lemossa őket a jól szervezett gyors foci.

Putaj 2020.08.17. 12:31:50

@Máté Nagy00: Albàt remèlem csak vèletlenül felejtetted ki a kirúgandók közül:))

GYLS 2020.08.17. 12:33:13

@Dr Mouse: Nem válaszoltál. Gomes és Yerry Mina két ellentétes folyamat. Hol volt korrupció? Te írtad, az általam összes zárójelben felsoroltat olcsóbban adtuk el, mint amennyiért vettük. pl. Yerry Mina esetében ez nem igaz. Azaz, Te egykalap alá vetted mindet.
Ami a magyar esetet illeti. Ha lenne független ügyészség, lenne bírósági eljárás és ítélet is. Viszont, ha a spanyol-katalán helyzetet nézzük, gondolom a spanyol hatóságok nem éppen a Barcával lennének elnézőek ha korrupció merülne fel. Szerintem ez sem jó hasonlat.
Száz szónak is egy a vége, ezzel a korrupciós dologgal (a Barcáéval) nem értünk egyet. Nem először.

Máté Nagy00 2020.08.17. 12:34:03

@Putaj: azért is irtam h a védelemben csak ők maradnának de akkor irom h távozna Semedo,Umtiti ,alba

GYLS 2020.08.17. 12:37:35

További szép napot Mindenkinek! No meg a kívánt változásokat a klub felől!

RA7 2020.08.17. 13:15:32

Egy egészséges rendszerben nem a játékosok állnak így ki, hanem a vezetőség magától lemondana, páran a játékosok közül önként elmennének és elfogadnák,hogy az edző irányít. És ha egy Sarabia szerű érzelmes edző azt mondja,hogy fuss bmeg aztán lőjj, akkor nem megsértődünk és nem levegőnek nézzük,hanem futnak és lőnek.
Az nem járja szerintem, hogy egy komplett keretet lecseréljünk, ráadásul nincs is szükség ilyenre. Mikor 2003-ban volt a Gaspart-féle válság, akkor sem küldte el a komplett csapatot Laporta, hanem megfelelő játékosokat vásárolt és hozott egy olyan edzőt kezdésnek, akinek már van tapasztalata és később lehet építkezni az általa lefektetett alapokra, illetve képes beépíteni a fiatalokat, akiket később Guardiola alkalmazott. Elérhető edzők közül nem sok olyan van, aki alkalmas erre. Ahogyan elfigyeltem, sokan már 10 vagy 15 játékost is cserélnének, de erre a jelenlegi anyagi helyzet nem alkalmas. Először is, meg kell oldani a financiális problémákat, amihez először a különböző rendszerekbenhasználhatatlan ballaszttól kell megszabadulni. A Barcelona játékosai óriási szerződéssel rendelkeznek, akik erre már nem szolgálnak rá az elmúlt 1-2 évben nyújtott teljesítményük alapján, ott bizony mérlegelni kell. Nem szabad azonban rögtön 10-15 játékost eladni, vannak olyanok, akiknek meg kell találni a helyét. Minimalizálni kell a kiadásokat, illetve megfelelő sportigazgatót szerezni, aki képes jó átigazolási politikát folytatni. Az elmúlt években inkább csak lehúztak minket a piacon, áron felül vásároltunk játékosokat. Ezen a vonalon mozogva, azt gondoltam, hogy Xavi előtt érdemes lenne elhozni egy (esetleg két) évre Leonardo Jardimot edzőnek.
Jardim több szempontból is fontos lenne: képes volt a Monacónál beépíteni a fiatalokat a keretbe (Mbappé, Fabinho, Bernardo Silva, Lemar, Bakayoko, Mendy), kiégett játékosok új lendületet kaptak (Falcao, Subasic és Glik), illetve többféle játékrendszert ismert, tudta a játékosokat motiválni. A mélyből építette fel a csapatot, megverték a PSG-t, összejött egy BL-elődöntő is. Az, hogy utána Dmitry Rybolovlev gondolt egyet és a profitot tartotta fontosabbnak (ezért eladott mindenkit), arról már nem Jardim tehet. Ahhoz, hogy újból a legszűkebb elitbe tartozzunk, változtatni kell ezen is. Én nem adnám el rögtön Albát vagy Semedót, hanem először Jardim helyében egy megfelelő rendszerben gondolkodnék. Ez a 3-4-1-2, melyet már használt a tréner a Monacónál legutóbb. Azért lenne fontos az érkezése, mert a Barca védelme bármennyire is furcsa, de alkalmas a háromvédős rendszerrel. Ez egy olyan stabilitást adna, mint amit Antonio Conte elképzelése ad a csapatainak, gyakorlatilag lemásolnánk Conte taktikáját. Ezzel BL-t nem nyernénk (Conte sem fog, de nem a rendszer miatt, hanem a saját kiismerhető taktikai repertoárja végett), viszont a bajnoki címet visszaszereznénk és kialakulna egy masszív védekezés, amire óriási szükségünk van. A rendszerhez adott Lenglet és én több bizalmat szavaznék a két fiatal védőnek (Araujo és Todibo). Ha egyikük sem válik be (ez egy év alatt kiderülne), akkor helyükre lehetne hozni valakit (esetleg másik emberrel próbálkozni az utánpótlásból). Piqué kapna egy utolsó szezont, ugyanis a védelem középen szerepelne, gyakorlatilag tehermentesítve, irányíthatna mindenkit. A rendszer hasonlítana a mostani Gasperini-féle Atalantára is, ahol fontos a szélsők szerepe. Az olasz tréner mindezt úgy oldotta meg, hogy alapjáraton szélsőhátvédekből faragott univerzális szélső középpályásokat (Hateboer, Gosens és Castagne). Ehhez nagy munkabírás kell, minimálisan jó védekezés és a támadások megfelelő támogatása (és gyorsaság). Igen, ezekre mind alkalmas Jordi Alba és Semedo, plusz Sergi Roberto megfelelő alternatíva lehetne. Így nem keletkezne óriási terület a védelemben abban az esetben, ha a két játékos felzárkózna a támadásokkal (mivel Lenglet és Araujo/Todibo a szélek felé húzódnak, plusz a két védekező középpályás visszazár), gyors kontrákat vezethetne a Barcelona. Az elkövetkező egy év során, pedig kiderülhetne, hogy melyiküket mennyire lehetne hosszabb távon használni, adott esetben az utódjukat megtalálni. A védekező középpályások közül az egyik pozíció adott (Frenkie de Jong), aki mellé kell egy robotoló, fizikálisan jó felépítésű játékos. Ezt akár bajnokságon belül is megoldható (Thomas Partey), de adott esetben szét lehet nézni Európában is, olyan játékos kell, aki azonnal erősítést nyújthat ezen a poszton, megbízható, robosztus felépítésű (Moussa Sissoko, Danilo Pereira stb.).

RA7 2020.08.17. 13:15:48

Előttük játszana Lionel Messi, aki irányító lenne, illetve második hullámban érkező befejező. Maximalizálni lehetne a teljesítményét, elől lenne egy befejező csatár, mellette pedig Griezmann / Suárez. Így Griezmann helye is hasonló lenne, mint a Ticóban, egy kontrára berendezkedő csapatban. Ebben a rendszerben Suárez jöhetne a padról, azokra a 30 percekre tökéletes lenne, Messi mögött már Puig egyre több lehetőséget kapna, beépíthető lenne egy vagy két védő (ha szükséges, akkor szélsők vagy középpályások is a La Masíából). Letelne az egy év, utána fokozatosan leépíthető lenne a maradék rutinos mag is: Suárez (34 éves lenne), Piqué (34 éves lenne), Alba (32 éves), majd utánuk következne Messi pár év múlva (ameddig maradni akar). Ezzel a rendszerrel stabilitást nyerne védekezésben a Barcelona (ami manapság rendkívül fontos), lenne egy masszív alap, amire hosszabb távon építkezni lehetne.
Azért is fontos ez, mert lenne alternatíva a csapat számára, ugyanis jelenleg "magabiztosan" csak a 4-3-3-at tudjuk használni, ami ugyan az egyik leghatékonyabb rendszer, de nem úgy, ahogyan mi játszunk benne. Xavi érkezése behatárolt ideig jelentene egy nagyobb löketet, ugyanis ő a 4-2-3-1-es rendszerrel dolgozott eddig edzőként, amihez nincsenek meg az embereink. A védelem két szélén gondot jelentene a védekezés, középen valószínűleg Busquets lenne de Jong mellett, de olyan csatárunk nincs, aki egymaga megoldja elől a helyzeteket. Klasszikus és hatékony jobbszélsőnk csak Dembélé lenne, aki viszont sérülékeny.
Jardim után azonban megoldható lenne az átalakulás az addigra 2-3 éves tapasztalattal rendelkező Xavi számára. A 3-4-1-2-ből ugyanis kikerülne Piqué középről egy év múlva, ha Xavi ragaszkodik 4-2-3-1-hez, akkor "mindössze" Alba pozícióját kéne megoldani, lenne két belső védőnk, Semedo javulásától sok függ, de a középpálya szintén megoldott lenne. Elől Fati lehetne a balszélső (aki addigra beletanulhat a csatár szerepbe is), jobb oldalon Dembélé sérülékenysége szintén probléma. Ha addigra nem javul, akkor a pozíciót megoldani valahogyan és a csatárposztra pedig eldönteni Xavi, hogy kit akar. Valószínűleg nem robosztus támadó lenne elől, hanem olyan, aki képes passzjátéka, arra pedig alkalmas Griezmann és Ben Yedder is.
Anyagilag mit jelentene ez:
2020: ha minden jól megy, akkor 30-50 millióból megúszható lenne az átalakítás első évben.
érkezők: Ben Yedder (50 millió) + vkp (Partey 50-60 millió vagy Sissoko 30-40 millió vagy Danilo Pereira 30-40 millió)
távozók: Busquets (15-25 millió), Umtiti (15-25 millió), Vidal (5-10 millió), Rafinha (5 millió)

Ha Xavi most rögtön érkezne, akkor biztosra veszem, hogy óriási költések lennének az elnökség részéről, ellensúlyozva a rendszer hiányosságait. Erre nem állunk készen, hogy újabb 200-300 milliót költsünk el, most a feleslegtől kéne okosan megszabadulni és rögtön bevethető, ár-érték arányban optimális játékosokat hozni, akik azonnal használhatóak.

RA7 2020.08.17. 13:16:04

A következő szezon okosan is megoldható (fokozatos generációváltás), illetve úgyis, hogy mindenkit elküldünk a fenébe és hirtelen új csapatot építünk a semmiből egy új vezetőséggel (utóbbira nulla az esély). Tételezzük fel, hogy "mindenkit" elküldünk, akiket írtatok, akkor kiket hozunk és mennyiért? Gyakorlatilag, mivel a játékosok fele jövőre amúgy is távozna, kutya nem fizetne értük semmit, ha jövőre valaki megkaphatja Messit ingyen, mert nem hosszabbít nálunk, minek adjon pénzt (pláne a jelenlegi fenyegetése után)? Maradna a jelenlegi keretből esetleg 8-12 játékos, akik közül 2-3-mat a kezdőbe építenénk, de mivel 20-40 millió alatt már nem kapsz sehonnét sem használható játékost (főleg most, hogy mindenhol egyre nagyobb a válság és a klubok még több hasznot akarnak csinálni). Ezért kéne minimum 250-350 millió, hogy meglegyen a kezdőnk, amiben nincs ott a cserepad, ami így is karcsú volt. Magyarán lenne mondjuk legjobb esetben 100-150 millió bevételünk (valami csoda folytán), akkor is egy körülbelül 400 milliót kéne költeni, hogy cserepaddal együtt meglegyünk jövőre. FPP és társai? Ez nem a FIFA 20, hogy majd megoldjuk okosba. Így is van elég gond anyagilag (adóságspirálba kerültünk), ezzel hosszú évekre likviditási problémáink lennének, mindezt egy olyan helyzetben, amikor egy (még)nagyobb gazdasági válság bármikor bekövetkezhet. A mozgásterünk teljesen megszűnne (ha eddig nem szűnt volna meg), gyakorlatilag, ha az egyik új érkező nem válik be, nem hozhatnánk újat. Ez sajnos nem így működik, ahogyan ti leírjátok, itt nem lehet semmilyen forradalmat kirobbantani, még a fél csapatot sem tudjuk elküldeni csőd nélkül (kosarasokra is európai szinten mérve sokat költünk stb.). És akkor még arról nem is beszéltünk, ha nem válik be a megújulás, elköltünk egy rakat pénzt, plusz eredmények sem jönnek. Mivel nem lesz a csapatnak húzóneve (Messi), ezért a szponzorok sem tülekednek majd (azt is megkockáztatom, hogy jelenlegi helyzetben inkább újra tárgyalnák az aktuális kontraktusokat is). Ha ezt kombináljuk az esetleges sikertelenséggel, akkor reális az, hogy a Barca egy ilyen döntéssel (hirtelen rebuild) hosszú évekre elásná magát és a Milan szintjén találnánk magukat (nem a mostanién, hanem ahol egy éve voltak). Mi történne, ha vezéráldozatokat hoznánk? Messi, Piqué, Busquets és mondjuk Suárez+ Rakitic? Gyakorlatilag kapnánk értük 50-70 milliót, amiből 3-4 posztot minimum meg kéne oldani. Esélytelen, ehhez még legalább 100-120 millát hozzá kéne tenni (a semmiből...), hogy rögtön minőséget kapjunk és ne megint egy gyenge projekt érkezzen. Arról nem is beszélve, melyik elnök vállalná be, hogy első lépésként elküldi a klub valaha volt legjobb játékosát és annak „haverjait”, majd utána azt mondaná, most lehet egy bizonyos ideig nem lesznek nagy eredményeink, de majd később jó lesz? Senki sem lenne saját maga ellensége egy ilyen lépéssel. Az NBA-ben a Philadelphiánál volt egy hasonló a 2010-es évek elején, azt mondták, hogy teljes rebuild és új csapat draftépítéssel. Hat év kellett, mire magukhoz tértek és 1-2 év „siker” után megint visszaestek. A labdarúgás nem így működik, főleg nem egy ekkora klub esetében, nincs ennyi idő. Nem kell most ugrálni a piacon, mert akkor nagyon lehúznak majd minket (visszasírjuk majd a Coutinho vagy Dembélé transzfer bukását). Megfizethető játékosból kell 1-2 (akik kellően motiváltak), illetve egy olyan edző, aki elérhető (munkanélküli), van megfelelő tapasztalata és beleillik az elképzelésbe és a jövőt illető taktikába. Mindenesetre nekem nincs ellenemre egy olyan változás, ami a La Masíára és a francia játékosokra épülne. Ebben simán látnék potenciált a jövőt illetően, de ehhez alapos szervezés kell, amire sem Bartomeu, sem Laporta nem alkalmas. Victor Font kétséges, talán benne még ott a potenciál, de valószínűbb, hogy ő nem preferálná a francia-vonalat. Plusz el kéne azt fogadni, hogy egy hosszabb időre nem lennénk semmilyen tényezők európai szinten (esetleg BL-csoportkör), mert ezeknek a fiataloknak idő kéne, míg beérnek, ami a fentebb említett okokból, gazdasági szempontból kockázatos.

RA7 2020.08.17. 13:16:25

Semmi értelme bárkit is igazolni, amíg nincs:
1. Átfogó és alapos elemzés a Barca (és a spanyol labdarúgás) hanyatlásának okairól.
2. 5-éves üzleti és sportszakmai terv.
3. Ehhez szükséges és alkalmas sportigazgató és edző.
4. Ha ez mind megvan, akkor jöhet a célok és tervek megvalósításához alkalmas játékosok meggyőzése arról, hogy miért tudjuk nekik garantálni, hogy velük képzeljük el a jövőt és mit várunk tőlük.

RA7 2020.08.17. 13:18:13

1. 1. 5 éve nem tanul tőlünk a világ, hanem egyre jobban elmegy mellettünk. Most nekünk kell a francia, német és angol utánpótlás-neveléstől tanulnunk. Már a cseh Slavia (velük játszottunk BL-ben?) is képes egy mérkőzésen egyenrangú ellenfelünk lenni. Az ellenfelek játékosai gyorsabbak, erősebbek, többet futnak, gyorsabban és jobban döntenek a játékhelyzetekben, mint mi. Ez játékosnevelésen és edzésmunkán múlik.
2. Ha kiderítik, miből jönnek össze ezek a hátrányok, mit és hogyan kell másképpen csinálni, akkor lehet csak nekiállni a tervezésnek.
3. Ralf Rangnick éppen ráér és az egyik kulcsfigurája volt a 2000-es években a német foci megújulásának. Ő ugyanilyen helyzetben ugyanilyen munkát végzett már el. (Sajnos ez sem garantálja, hogy ő most és egy másik országban is sikeres lehet, de minimum az akkori módszertanát meg kellene ismerni.)
Az utolsó sportigazgatónk, aki eredményt hozott, Zubizarreta volt. Mathieu fizikuma és fanatizmusa (nem a technikája), Suarez ereje és agresszivitása, Rakitics erővel kombinált kreatívitása és technikája, ter Stegen (vele akkoriban hasonló szinten jegyezték pl. Bernd Leno-t, úgyhogy egyáltalán nem volt magától értetődő, hogy ekkora kapus lesz), Vermaelen (igaz alig játszott, mindig sérült volt, de 20 éves korától idegenlégiós, meghatározó szerep Ajaxnál, Arsenalnál, angliában csapatkapitány, stb.) Akkor ők a kiutat jelentették a Guardiola-féle tiki-taka válságából. Mert válságban volt, ugyanis a mélyen betömörülő, türelmesen és fegyelmezetten védekező, fizikailag és taktikailag jól felkészült ellenfelek gyakran jelentettek leküzdhetetlen problémát. Most újra tovább kell fejlődni, a puszta visszatérés 2012-höz az akkori problémákat is visszahozná. Hogy szidta az igazolásokért mindenki Zubizarrétat!
Edzőkérdés:
Na nehogy már az legyen a fő probléma Valverdével és Setiennel, hogy nem ismerik a klubot és az öltözőt. Éppen kívülről kellenének új impulzusok. Most Klopp a No. 1 edző Európában. Nem is értem, miért szerződtette a Liverpool. (EZ most irónia akar lenni.) Liverpoolban nincsenek talán hagyományok, amiket ismernie kell egy edzőnek? Ha hozza az edzővel a csapat a javuló játékot és az eredményeket, akkor fényesre nyalja a közönség és az öltöző is, akár részese volt a klub hagyományainak, akár nem. Most éppen hogy különösen fontos a kiemelkedő edző. Xavi csak nálunk játszott és csak az araboknál edzősködött. Semmi garancia arra, hogy alkalmas ennyire nagy feladatra. Zidane saját kérésére másodedző volt Ancelotti mögött, mielőtt megkapta a Real irányítását. Nem mondom, hogy le kell húzni a vécén a játékhagyományokat, de nagyon komoly modernizációra szorulnak. Elég nevetséges ötlet, hogy egyszerűen visszatérünk 2012-höz és újra mi leszünk a legnagyobbak.
4. Ha eu-i topcsapat vezetésére nem alkalmas az edző (szerintem Valverde nem is próbálta modernizálni a stílust, mert egyszerűen túl nagy feladat volt neki, Setien pedig csak simán vissza akarta hozni a hagyományos stílust, ami már 2012-ben is döcögött), akkor felesleges csúcsösszegekért topjátékosokat idehozni, mert úgyis felsülnek. Egyébként is ki az a felelősen gondolkodó játékos, aki egy anarchikus, széteső csapatra áldoz 5 évet a pályafutásából? Persze ha itt lényegesen többet kereshet, mint a többi nagy csapatnál, akkor miért ne.
Coutinho ellenünk 30 perc alatt 2 gólt rúgott és adott egy gólpasszt. Most akkor benne van a hiba vagy nálunk az edzésmunkával, csapatszerkezettel, taktikai felkészítéssel? Nem egyértelmű?
Sokan írjátok, hogy az a baj, hogy kiöregedtek a sztárok és motiválatlanok. Lewandowski és Boateng éppen annyi idős, mint Rakitics, Müller csak 1 évvel fiatalabb nála. (Messi és Suarez pedig csak 1 évvel idősebb Rakiticsnél.) Nekem Lewandowski és Müller is gyorsnak, erősnek és motiváltnak tűnt.
Boateng szerintem sem a régi, de nem is játszott volna, ha Süle nem most jönne vissza a sérüléséből.
A fiatalitást ésszel kell csinálni, nem reflexből mindent lerombolni és mindenkit elküldeni. Messi keveset fut és átlagos sebességgel, Suarez keveset és lassan, Rakitics lassú, Busquets mindig is az volt. Ha van olyan stílus, taktika, csapatösszetétel, (korszerűbb edzésmunka?), ami lehetővé teszi, hogy valamelyikük erősségei érvényesüljenek, gyengéi kiküszöbölődjenek, akkor maradjon. Ha nem megy, akkor menjen.
Szerintem 4 statikus embert (Pique-vel rendes vagyok) képtelenség, hogy egyszerre elbírjon a pályán a csapat.
Én egyébként Rakiticset elengedném baráti áron a Sevillához, Busi csak második számú ember lenne a posztján (már csak azért is, mert De Jong állítólag azon játszik a legjobban), Suarez és Messi nem lenne egyszerre a pályán és kb. 45-60 percet játszanának egy meccsen.
Sajnos már augusztus van. Az elemzést elvégezni, a megfelelő sportigazgatót és edzőt megtalálni (Van egyáltalán erre megfelelő ember a piacon?), a szükséges igazolásokat megtenni elég kevés az idő. Nem tudom, mikor kezdődik az új szezon, de hamarosan el kell kezdődnie.

RA7 2020.08.17. 13:18:31

Az az igazság, hogy amit az igazolások terén művelünk, az egy vicc, és itt most meg csak nem is a Coutinho - Dembelé pakkra gondolok. Egyszerűen nem vesszük észre, hogy kiket kéne igazolni. Elengedünk egy Wernert, egy Havertzet, egy Sanét, egy De Ligtet, utóbb kiderült, hogy egy Daviest is. Gríezmannt hozunk Ney helyett. Upamecano lehet a következő évek egyik klasszis védője, az ára sem vészes, mégis az az érzésem, nem nálunk fog játszani. Goretzkát 17 nyarán simán hozhattuk volna, ő sem kellett. Bizonyos piacok egyszerűen nem léteznek számunkra. Ezzel a koncepcióval pedig ez a végkifejlet. Bízom benne hogy olyan ember kerül majd pozícióba, akinek van szeme és agya hozzá

RA7 2020.08.17. 13:18:45

Én nem hiszek az öregek klikkjében. Egyszerűen béna a klubvezetés. Az öregek próbálnak valamennyire nyomást gyakorolni a vezetésre, akik válaszul terjesztik a lusta, jóllakott játékosokról szóló legendát. Ha hoznának egy olyan képességű edzőt, akivel javul a játék, akkor ministránsgyerekként viselkednének a játékosok. Nem hiszem, hogy a játékosok nem végzik el a kiszabott edzésmunkát vagy nem követik a taktikai utasításokat. Szerintem egyszerűen ők is érzik, hogy az igazolt új játékostársak nem alkalmasak a csapat erősítésére (és ez nem feltétlenül az újak hibája), az edzésmunka nem készíti fel őket arra, hogy fizikailag versenyképesek legyenek, az ellenfelek taktikailag felkészültebbek, ők pedig nem kapnak megfelelő segítséget a kispadról. Amit mi kívülről látunk, azt ők belülről élik át és nem hülyék. Évek óta egyre nagyobb a baj és nyomát se látják, hogy a klubvezetés, igazolások, edzők (akiknek ez a dolga és szakmája) bármit is tennének ellene. Nem ők fogják kitalálni a megoldást, nem is ez a dolguk, de sürgetik a változást. Nyilatkozataik szerint nem az érdekli őket, hogy velük együtt képzelik-e ezt el. Neymar a klubvezetést fikázta, amikor elment és Rakitics sem azt nehezményezte, hogy felmerült az eladása, hanem hogy közben tárgyként kezelték. Alkalmatlan a klubvezetés és a szakmai stáb és ez ellen felszólaltak a játékosok, ennyi történt. Ez a klikk dolog a klubvezetés felelősséget áthárító PR-húzása. Egy sima elhúzás sokkal jobb lenne.
Érdekesség az öregedés kapcsán:
Barcelonánál a tavalyi Liverpool elleni visszavágóhoz képest, eggyel kevesebb 30 év vagy afeletti játékos játszott, mint most a Bayern München ellen (akkor 7, most 6). A bajoroknál a tavalyi Liverpool elleni visszavágóhoz képest, ugyanannyi 30 év vagy afeletti játékos játszott ellenünk (5-5). Érdekesség, hogy nálunk mindössze eggyel több öreg volt, mint náluk. Az, hogy egy játékos mennyire motivált és hatékony, az nem attól függ, hogy hány éves. Fabio Quagliarella 36 évesen lett gólkirály, de Ronaldo is eléggé jó számokat hoz 35 éves kora ellenére, de akár az idei olasz gólkirályról is beszélhetünk, aki 30 éves és sok helyen nem állta meg a helyét, megfelelő rendszerben viszont szórta a gólokat (Immobile). Karim Benzema 32 évesen élete egyik legjobb szezonját hozta. Erre azt is lehetne mondani, hogy az olasz meg a spanyol liga jelen helyzetben egy zsák krumplit nem ér, de akkor érdemes megnézni a német ligát (akik most oktatják Európát), Lewandowski 32 évesen gólkirály, de Vardy például 33 évesen Angliában tudott gólkirály címet szerezni.

Minden attól függ, hogy az adott játékos milyen szerepkörben játszik és mennyire motivált. Ez pedig az edző és a stáb szerepe, hogy megtalálják az adott játékos helyét a pályán. Jó példa erre Thomas Müller. Müllert már leírták, aztán jött Hansi és ugyanabba a szerepkörbe tette, mint amiben a 2014-es vb-n is játszott. Az elv hasonló volt, felfogás és a motiváció is, mi történt? Mióta Hansi a bajorokhoz került, Müller 17 gólpasszt osztott ki a bajnokságban, szárnyal vele a Bayern (ezt láthattuk...). Talán élete legjobb formájában van. Jerome Boateng? Süle sérülése miatt Hansi a kezdőbe rakta, azóta összességében nem lehet rá panasz, több jó meccse is volt, pedig már őt is leírták.

Ezzel nem azt mondom, hogy a jelenlegi kerettel nincs baj, hanem azt, hogy nem kell mindenkit feltétlenül elküldeni azért, mert mondjuk "öreg". Meg kell találni a megfelelő egyensúlyt a generációváltásra, mert mi történik, ha most minden 30+ éves játékost elküldünk? Segítek: az elmúlt 10 évben nem volt olyan BL-győztes csapat, ahol az aktív rotációban nem volt minimum 1-2 30 éven felüli játékos (sőt, akár a kezdőben is), illetve a csapatból egy nagyobb mennyiségű 27-29 év közötti játékos.

Immobile, Quagliarella, Vardy vagy épp Benzema újabb motivációt találtak maguknak...

RA7 2020.08.17. 13:19:13

Sorry a regényért, de napok óta írtam magamnak ezt a mondókát gondoltam megosztom

Robi71 2020.08.17. 13:21:38

@rtghfb: Bartomeu hozta az edzőket. Egy közös volt bennük...hajlandók voltak a tenyeréből enni.

Robi71 2020.08.17. 13:24:43

@Spacedyevest: Messi azt tesz amit akat. Ha most távozik ingyen fogja tenni. Szerinten adott, higy City (valaki itt viccesen azt ìrta, hogy cserébe Silva-ért) vagy PSG (úgy is együtt akart játszani Neymar-al).

rtghfb 2020.08.17. 13:38:18

@Robi71: Aligha fog ingyen távozni most, mert még egy évig élő szerződése van. Vagy most pénzért, vagy jövőre ingyen.

kritizator 2020.08.17. 13:50:05

@Robi71: Most már csak jövőre mehet, szerintem

Robi71 2020.08.17. 14:02:22

@rtghfb: És mennyit kérnek érte? A kivásárlási árár? :)
Amikor CR menni akart megegyezett a Juve-val, Perez kénytelen volt odaadni annyiért amennyit a Juve hajlandó volt fizetni érte.

rtghfb 2020.08.17. 14:09:46

@Robi71: Igen, hasonló összegre kell gondolni mint CR-nél.

Eminusz 2020.08.17. 14:13:05

@Robi71: Már miért lett volna kénytelen?? Tudtommal előbb a csapatok tárgyalnak és csak utána a játékos... Ronaldonak még élő szerződése volt a Real Madriddal, így ha Perez nem engedte volna el, nem mehetett volna sehová, hiába egyezett meg a Juveval! Nincs ilyen, hogy kénytelen annyiért adni, amennyit ajánlanak érte.. Nem kell szépíteni, Perez jól csinálta. Még időben elkezdte a generációváltást kezdve Ronaldo eladásával! Ha őszinték akarunk lenni, a Barcelonánál is ez lenne a legokosabb döntés hosszú távon!

FCB551 2020.08.17. 14:31:53

Ronald Koeman lesz a Barca következő edzője. [ ESPN]

Robi71 2020.08.17. 14:34:51

@Eminusz: Fiatalítás a Real-nál? CR menni akart és elment. Benzema, Bale, Ramos, Marcelo, Modric maradtak. Ők miért nem lettek a "remek fiatalítás" áldozatai? :)

Robi71 2020.08.17. 14:39:57

@FCB551: Remek. Újabb palimadár. Ha lenne önbecsülése, akkor...de nincs.

2020.08.17. 14:44:24

@Spacedyevest: 0,55 nekem vagy 20 eve 0,35-ert siman elvettek a jogsit es az kb 3 pohar sor volt. :D

DISTANTxTHUNDER 2020.08.17. 14:47:29

Ma ha minden igaz kirúgják Setient - kicsit sajnálom a csávót, ahhoz képest hogy úgy várta őt mindenki Valverde helyett mintha a világ 8.csodája lenne, elég sz.r befejezés.. és ráadásul nem is feltétlenül tehet erről, hisz nem tudjuk neki igazából mennyi beleszólása volt a csapat irányításába.. én semmi jelét nem is láttam Setien munkájának, az elején panaszkodtak páran hogy nehezek az edzések (szerintem ennek az lett a következménye hogy mindenki azt csinál edzésen amit akar, Setien meg addig átveszi a madárijesztő, az egyik kapufa vagy egy bója szerepét), de ennyi.. ja meg a csapat elfelejtett védekezni, de ezzel párhuzamosan támadni is, bár lehet ezek inkább annak a pár szócsőnek köszönhető akiknek nem tetszett hogy kirúgták Valverdét.. fel van adva a lecke a következő edzőnek, akárki is lesz az.. 99% hogy maximum 1 évet kap, a csapat irányításába beleszólása nem lesz, egyrészt felülről Bartomeu megköti a kezét, másrészt alulról mindenben meg kell feleljen annak a pár játékosnak akik igazából a csapatot irányítják (még ha mást is mondanak kifelé, ez akkor is így van).. hogy mennyire lesz szedett vetett a keret amivel majd dolgoznia kell szerintem csak a kisebbik baj, mert pl ha Coutinho visszajön akkor össze lehet rakni egy nagyon jó kezdőt.. én a középpályát stabilizálnám és hoznék egy jhvt mert Semedo sem megoldás ide.. az edző oldja meg hogy legyen a csapatnak jobb oldala is mert ez így röhej ami ebben a szezonban is (meg a tavalyiban is) ment

RA7 2020.08.17. 14:54:03

@Robi71: te kit hoznál? A szóba hozott edzők közül persze, nem saját vélemény, de azt is leirhatod.

Máté Nagy00 2020.08.17. 15:05:24

@RA7: részben egyetértek az írásoddal pár dologban viszont nem:
Albát mindenképpen elküldeném magas a fizetése,teljesítmény 2éve alig van, a szája jár állandóan semmi több!
Suarez max akkor maradhat ha a fizuja a felére csökken,különben mehet ő is amerre lát.
A 3 vedos felallast megneznem énis Jardimmal mert ő egy jó edző.
Illetve a másik meglátás h a felesleges játékosok mint Busi,Rakitic, Dembele menjenek nyugodtan a B csapatból felkell hozni pár fiatalt a padra és szèpen beépíteni őket, Dembele helyere meg ugyis jön Trincao kapjon egy évet ha nem válik be mehet ő is.

2020.08.17. 15:11:02

Dembele top jatekos lesz tuti csak nem nalunk, vicces lesz. En varnek most mar meg egy evet tuti adnek neki. Ha nem serult akkor azert latszik hogy top jatekos. Meg mindig nagyon fiatal.

Robi71 2020.08.17. 15:14:10

@RA7: Koeman mit remél ettől a fél...legjobb esetben egy szezontól? Hogy beírhatja a CV-be? ...az elég lesz ahjoz, hogy utána munkát kapjon az emírségben. :)
Ha marad Barto én nem hoznék senkit...leültetném őt a padra. :)
Ha menne Barto, akkor lenne ötletem és arra is, hogx kezdeném az újáépìtést nulla eredménykényszer alatt.

Raven1975 2020.08.17. 15:19:51

Coutinho augusztus utolsó napján tér vissza a csapathoz. A vezetőség most azt fontolgatja, hogy mégiscsak meg kéne tartani, és nem eladni.

RA7 2020.08.17. 15:26:50

@Robi71:
Pochettino? Ha ő jön akkor biztos hogy csak olyan szerződéssel amit se isten se senki nem tud olcsón felbontani

RA7 2020.08.17. 15:27:57

@Máté Nagy00:
Egyetértek az Albarol írt véleményedről, viszont szükség lenne egy olyan játékosra ehhez a rendszerhez aki betudja játszani az egész baloldalt

Máté Nagy00 2020.08.17. 15:31:18

@RA7: én adnék Firponak egy esélyt, fiatal gyors a Betisben eleg jo volt, megérne egy probat, nem ugy mint iden h egy honapos meccs utan kap egy felidot aztan csinaljon valami értékelhetot..
Ha Suareznek nem megy meccsekig vagy Busi ad el egy meccsen 20labdat akkor az ujonc fiatal Firpot nem kene padra száműzni ezert.
Sajnos az igazolásaink nagy része ezert nem vallik be

Máté Nagy00 2020.08.17. 15:31:58

@Máté Nagy00: marmint h egy honap meccs nelkul kap egy felidot *

RA7 2020.08.17. 15:43:33

@Máté Nagy00: ebben igazad van. Ha hozz csak egy átlagos formát legrosszabb esetben eltudjuk adni amennyiért vettük és Alba fizetése is már idén felszabadulna. Vagy visszahozni Cucut aki ebben a szerepkorben játszott a Getafeban. Az a kérdés ki vinné Albat? Pep elvinné a Citybe, vagy egy PSG?

rtghfb 2020.08.17. 15:47:56

@Máté Nagy00: Pervis Estupinan (Watford/Osasuna) jöhetne mellé kb 20 millióért. Egyikük majdnem biztosan beválna.

FCB551 2020.08.17. 16:03:34

Koeman 2 évre ír alá ! Sport szerint Neymar lesz piacon a téma első körben 60 Milliót+ Griezmannt kínálják

Robi71 2020.08.17. 16:07:23

@FCB551: Barto hogy ajánl 2 éves szerződést egy edzőnek, ha neki még egy évig tart a mandátuma?
Amennyuben hamarabb el szeretnénk küldeni, ki kell fizetni az egészet.

Dr Mouse 2020.08.17. 16:08:50

@GYLS: Kérdezed, hogy mikor volt korrupció Gomes és Yerry Mina esetében, amikor az egyiket drágán vettük és olcsón adtuk, míg a másikat fordítva, - olcsón vettük és drágábban adtuk el. Majd megjegyzed, hogy - és nem volt vizsgálat.
Nem élek Spanyolországban, de majd egy éve már megírtam itt a blogban, hogy Florentino Perez kezei messzire érnek, de "most van az az idő, amikor nem kell bevetnie az ügyészségi kapcsolatait, mert a Barca így is kicsinálja magát..."
Sajnos az elmúlt hónapok történései ezt igazolják!
De kérlek, hogy fejezzük be a vitát, -úgysem tudlak meggyőzni arról, hogy a Barca vezetése teljességgel át van itatva korrupcióval.

Eminusz 2020.08.17. 16:19:37

@Robi71: Nem arra gondoltam, hogy átadólistára tette Ronaldot. Hanem jött egy ajánlat érte, amit elfogadott, hiszen úgy is fiatalítani kell. Ha az általad felsorolt játékosokért is érkeztek volna ajánlatok, valószínűleg azokat is elfogadta volna, de nem érkeztek, ennyire egyszerű a képlet. :)

RA7 2020.08.17. 16:50:55

Ha van töke Koemannak akkor belevág a nagytakarításba, hozzá nyúl a fiatalokhoz. Ez az egyetlen esélye hogy az új vezetőségnél is maradjon, ha látják hogy jó úton halad a csapat, berobban pár fiatal, felnéznek rá akik itt maradnak. Ha van esze és nem hülye gyerek akkor így gondolkodik, nem úgy hogy na a mostani kerettel nyerjünk valahogy egy bajnokságot aztán elzavarják. Tegye le a névjegyét hogy nála indult el egy új korszak. Ha csak 1 év is de kimondható hogy ő nyomta meg a reset gombot

kritizator 2020.08.17. 17:00:41

"Ignacio Miguélez, az El Confidencial újságírója szerint az alábbi változásokra lehet készülni a Barcelonánál:
– menesztik Setiént
– előrehozott elnökválasztást tartanak, hogy csillapítsák a kedélyeket az öltöző vezéregyéniségei körében
– több játékost eladnak
– átalakítják a szakmai stábot"

Mért kell csillapítani az öltöző vezéregyéniségei?
Lehet, hogy nekik kellene inkább repulniuk.

g4brielsmith 2020.08.17. 17:13:07

Elég sokáig tart ez a válságértekezlet, hogy még semmi hivatalos hír sincs.
Én személy szerint örülnék Koeman érkezésének, viszont van egy olyan megérzésem, hogy Depayt le fogja igazolni.. :D

Robi71 2020.08.17. 17:15:32

@Eminusz: A Real csak azért nem lett még spanyol szinten sem középcsapat...mert az említett játékosok nem távoztak CR-el egyszerre. Ramos, Modric és Benzema jelenleg is a csapat gerince, aki a hátukon vitték a csapatot a bajnokságban.
Szívesen megnéznék egy Barca-Real párharcot a következő szezonban 30asok nélkül....a 7-8 helyért. :)

Berbatov 2020.08.17. 17:17:07

@g4brielsmith: Már vége van, talán lassan szivárognak ki infók Koeman érkezésén túl.

Berbatov 2020.08.17. 17:19:39

@Robi71: Jaja, mert olyan erős a spanyol mezőny... :) Messiék nélkül is sima top4. Ez nem a PL. Olyan gazdasági fölénye van a Barcának egy Sevillához képest, hogy nem egy ligában játszanak.

FCB551 2020.08.17. 17:29:32

Pochettino miért nem kellet vajon ?

Berbatov 2020.08.17. 17:30:40

@FCB551: Állítólag a vezetőségen belül ellenezték, pedig ő volt Bartomeu első választása.

FCB551 2020.08.17. 17:32:05

@Berbatov: Jobban örültem volna neki !

Dr Mouse 2020.08.17. 17:36:03

Most beszéltem a barátommal, - aki időtlen idők óta Arsenal drukker.
A következőkről számolt be: - Hogy hozzájRaul Stehli nevű embert, aki a játékos "ügyeket" kellett, hogy intézze. Vettek is egy játékost - a nevét nem ismerem, - 8O(!) millióért.
Az Arsenalnak ugye vannak tulajdonosai és az egyiknek "szúrta a szemét" ez a 8O millió.(Nem tudom, hogy font vagy euróról van szó, a szurkólók szerint alig ér 4O-et.)
Az egyik tulajdonos vizsgálatot rendelt el, ami kiderítette, hogy Mr Stehli ezen a vásárláson mindössze 1O milliót keresett...
A pasit azonnal kirúgták, hogy lába sem érte a földet és a sajtót is tájékoztatták, úgy hogy valószínóleg Stehli egyhamar nem fog állást találni magának.
Így megy ez máshol....

Dr Mouse 2020.08.17. 17:38:55

Pardon! A 2. második sorban - hogy hozzájuk került egy új edző, aki a stábjához szerződtetett egy Raul Stehli nevű embert, aki korábban az FC Barcelonánál dolgozott.
Elnézést az elírásért!

2020.08.17. 17:40:00

Ez megint ilyen fel megoldas, nem igaz nem talalni egy megfelelo edzot a Barcelonahoz. A Lipcse edzoje jobb mint a minek. Beszarok.

kritizator 2020.08.17. 17:44:05

@Berbatov: mások azt mondják, a játékosoknak nem kellett

Robi71 2020.08.17. 17:45:26

@Dr Mouse: Pepe-t vették 80 millióért.

kritizator 2020.08.17. 17:46:39

@Dr Mouse: Raul Stehli

Gogli nem találja

Raven1975 2020.08.17. 17:56:10

Luis Suárez távozhat Barcelonából? Katalán és spanyol források, valamint a holland De Telegraaf elég megbízható újságírója, Mike Verweij is megerősíti a hírt, miszerint az Ajax szívesen látná újra soraiban a 33 éves uruguayi csatárt, aki így visszatérne korábbi sikerei helyszínére. Állítólag Marc Overmars, az Ajax sportigazgatója már felvette a kapcsolatot a Barçával és Luis Suárezzel is.

FCB551 2020.08.17. 18:16:09

Valencia közel a csődhőz

Robi71 2020.08.17. 18:18:11

@FCB551: Minden évben közel a csődhöz.

kritizator 2020.08.17. 18:29:16

Barto hazament, leszarja a közönséget,
A többiek most fogalmazzák a sajtonyilatkozatot.
Szerintem nem lesznek nagy változások.
Vajúdtak a hegyek, és egeret szültek

Dr Mouse 2020.08.17. 18:51:09

@Robi71: Kösz, hogy kisegítesz.

RA7 2020.08.17. 18:53:31

@FCB551: Gaya jöhetne de gyanítom lesz pár jelentkező érte

g4brielsmith 2020.08.17. 18:59:33

Úgy néz ki semmi változás nem lesz, kivétel, hogy Setient elküldik.

g4brielsmith 2020.08.17. 19:04:18

4 embert lehetne igazolni idén nyáron. Martinez, Van De Beek, Eric Garcia, Gaya

Berbatov 2020.08.17. 19:08:45

Márc 15. az előrehozott választások időpontja.

Berbatov 2020.08.17. 19:30:14

@g4brielsmith: Twitteren, követek több Barcával foglalkozó felhasználót/hírcsatornát.

kritizator 2020.08.17. 19:55:00

@Berbatov: az a normál időpont

Mondtam, bartotol ne várjunk önkritikát

kritizator 2020.08.17. 19:56:05

@g4brielsmith: Elections in March say Sport
18:58. With an official statement from Barcelona yet to come, Sport are reporting that elections for the club presidency will not take place until March 15, 2021. That would mean Bartomeu would complete his mandate as that date falls within the time period in which Barcelona need to complete their elections. As a result, Bartomeu will not resign despite the pressure on him to do so ramping up.

g4brielsmith 2020.08.17. 19:59:34

@kritizator: Akkor ettől az évtől se várjunk túl sokat.

2020.08.17. 20:01:07

Messi helyeben most lepnek le, ez a faszfej ennyire kepes lemondjon.

Máté Nagy00 2020.08.17. 20:22:52

Hivatalos Setien off, Abidal ugy nez ki marad,
És márc.15 előrehozott választás... vicc,szégyen! Erre már nincsenek szavak komolyan mondom...

Máté Nagy00 2020.08.17. 20:23:50

Nem lesz itt semmilyen változás marad mindenki, kiv 2-3játékos megy és jön egy 100millios felesleges játékos.

RA7 2020.08.17. 20:35:23

@Raven1975: adjuk oda Van de Beekert meg egy kis lóvééet

RA7 2020.08.17. 20:35:58

Nem is értem miért gondoltátok hogy majd lemond. Eddig se tette meg miért az utolsó évben tenné?

Kicsi85 2020.08.17. 20:47:50

En azon csodalkozom/nem ertem,hogy nem kezdtek/kezdenek el az emberek tuntetni a szekhaz elott,hogy ez a patkanyfeju nyomorek lemondjon es eltakarodjon vegre a klubtol??

Putaj 2020.08.17. 21:02:55

Erre nincsenek szavak. Vagy lehet, úgy gondoljàk, a csoportkörből màr úgy sem jutunk tovàbb (jelzem, erre tényleg van esély) tavasszal lehet nyugodtan a vàlasztàssal foglalkozni. De akkor mèg a benntmaradàsèrt küzdeni kell :(. Ès ami a legszomorúbb, a tettesek vígan jàrnak tovàbbra is a kasszàhoz, mi pedig nèzhetjük tovàbb a szenvedèst. Valahol sajnàlom Setient, mint ahogy sajnàlom Koemant is, beletörik a bicskàja az "öltözői fiúkba".

Dr Mouse 2020.08.17. 22:01:46

@RA7: Leírtuk százszor! Nincs bőr Bartomeu képén.
Ha lemond, nem tudni, hogy ki fogja követni és hogy elrendel e az utód vizsgálatot az elmúlt évek svindlijei okán.
Ha igen, akkor jaj neki...

g4brielsmith 2020.08.17. 22:36:13

Szeretnék elnézést kérni mindenkitől, aki eddig Martinez leigazolását ‘követeli’... Méltó utódja lehetne Suáreznek!

RA7 2020.08.17. 22:40:59

@g4brielsmith: fél év után van egy jó meccse...

Kicsi85 2020.08.17. 22:44:09

Martinez ma eleg jol jatszott az Sahtar ellen, eddig 2 gol, 2 golpassz es meg van belole...
Kozben az MD szerint, ha Koemann lesz az edzo,akkor az ő keresere van esely Van de Beek erkezesere,akit tavaly a Real kornyekezett.

RA7 2020.08.18. 00:04:35

@Kicsi85: borítékolható hogy ő lesz az edző. Nek véletlen a sok sajtóhír, bár a Juventusnál is fordult a kocka hamar és ugye Pirlo lett

RA7 2020.08.18. 00:05:36

David Silva mégsem Lazio, hanem Sociedad.

Ter Stegent műteni kell. Novemberig nem játszik

FCB551 2020.08.18. 00:53:41

Koeman szeretne ha leigazolnak neki Van de Beeket ! Koeman will try to sign Donny van de Beek from Ajax. The midfielder is valued at €25 million. [Onda Cero]

RA7 2020.08.18. 02:24:03

@FCB551: Suarezt megkapják érte. Hozhatja de Ligtet is.

RA7 2020.08.18. 03:05:06

Olyat is olvastam hogy Koeman segítője ten Haag lesz.
Ezt azért nehezen tudom elképzelni hogy otthagyna egy főedzői posztot, de érdekes lenne.

RA7 2020.08.18. 03:08:34

Első körben védelmet kell erősíteni szerintem is, legyen egy alap amire lehet építkezni. Középre és előre jön pár fiatal, őket egyből a mélyvízbe dobni. A távozókból összegyült összeget elkölteni a de Ligt, Garcia, Upamecano trióból kettőre.

RA7 2020.08.18. 03:08:47

Emlékszem rá, amikor a Valenciával megborított minket a kupában. Egy rémálom volt az ellen a Valencia ellen játszani. Kiválóan védekeztek, és még vissza is támadtak. Utána nem követtem a további munkásságát. Egy egykori védőtől elvárható pozitívum, hogy végre rendes védekező középpályásokat fog alkalmazni. Mert eddig kb emberhátrányban játszott a csapat, ezen a poszton gyakorlatilag egy lyuk tátongott nálunk. Márpedig szűrő nélkül nem lehetünk eredményesek. A csapat addig bírta el Busquets-et, amíg a labdát szinte egész meccsen az ellenfél térfelén, a támadóharmadban tudta tartani. Most, hogy elolvadt a dominancia, és szűrni kéne, teljesen hasznavehetetlen.

Kéne most a védelembe jó néhány vadállat. Lenglet-t eredetileg a kispadra igazolták, csak Umtiti szétesése miatt vált alap kezdővé. Piqué és Lenglet is mehet véleményem szerint a kispadra. Két igazi vadállat kéne középre, aki bevonható a passzjátékba, tud építkezni, penge labdakihozatalokra képesek, de ha kell, tudnak rombolni, és rendes védekező középpályásokra is szükségünk van.

GYLS 2020.08.18. 06:48:52

@Dr Mouse: Bocs, de én nem vitatkozom Veled. Én az egészet véleménycserének gondolom. Most is Te hoztad fel a korrupció gyanúját. Ahogyan - megfigyeltem - elég gyakran teszed. Jogot tanultál, tehát a Te gondolatmeneted e körül forog. Ahogyan - ha észrevetted - az enyém meg a számok (statisztikák, költségvetés) körül. Mert én meg logisztikai területen dolgoztam. Ahol - legalábbis számomra - egy feladat végrehajtásakor az elsődleges szempont a személyi, tárgyi és pénzügyi feltételek leghatékonyabb megoldásának megtalálása volt (tervezés, szervezés, irányítás és ellenőrzés). Olyan volt, mint egy klubnak a működtetése.

sunt 2020.08.18. 07:10:14

@RA7: Rosszul olvastad. Ten Haag egyik volt segítője lesz. Itt tényleg ki fogják cserélni az eddigi csapatot és kemény munkára fogják a keretet. Aztán hogy hol fognak kikötni a tabellán, az a jövő titka. Én speciel örülök annak, hogy ha jövőre tényleg érkezik Xavi, legalább nem neki kell eltakarítani volt csapattársait.

GYLS 2020.08.18. 07:13:16

Sok nem történt. Gondolom ez most többeket sokként érintet. A lényeg most jön. A keret kialakítása. Az iránynak, mégpedig hogy külföldi edzőben gondolkodnak, kimondottan örülök.
Koeman (ha valóban Ő lesz az edző): Csak engedjék is neki azt, amit és ahogyan csinálni szeretne. Mindenesetre a most nyilvánosságra hozott korábbi nyilatkozata alapján számomra nagyon elfogadható elképzelése van. Kérdés, elég lesz-e EGY év, hogy folytathassa.

kritizator 2020.08.18. 08:35:13

@RA7: "Mi hollandok nem félünk attól, hogy a fiatal játékost pályára küldjünk, hozzá vagyunk szokva."

Igen, csak a Barcaban van az a fránya eredmenykenyszer.

g4brielsmith 2020.08.18. 08:46:50

@kritizator: Akikkel most próbálunk eredménykényszert elérni a fiataljaink simán hozzám a szintjüket. Carlos Perez pl 100x jobb volt az en szememben, mint Coutinho, Griezmann. Cirka 300 milliot sporolhattunk volna. Colladorol nem is beszelve. Monchu, Puiq, Oriol Busquets, Wagué, Araújo, Chumi, Pena, de La Fuente mind-mind hozzák ezt a szintet (10ed annyi fizetésért)

GYLS 2020.08.18. 09:28:17

“Újabb trófeákat akarunk nyerni, még csak most kezdünk belejönni. A következő szezonban még jobbak leszünk, az egész pályán fogjuk űzni az ellenfelet és a labdát. Olyan kellemetlen csapat akarunk lenni, amelyik ellen senkinek sincs kedve játszani”
Ez a mai foci. Nem a mi tutyi-mutyi semmink.
Az idézet Klopptól van.

kritizator 2020.08.18. 10:34:20

@g4brielsmith: Én is úgy gondolom, hogy ezt a 2-8-at a fiatalok is hozták volna, de kérdezd meg erről Robi71-et (ne kérdezd, vicceltem)

kritizator 2020.08.18. 10:36:22

Aszondja az nso hogy elküldik az öregeket, aki meg nem akarnak elmenni, annak felezik a fizetését.

Szerintem jogilag nonszensz a felezés, viszont fele pénzért is elgolfozgatnék Barcelonában.

2020.08.18. 10:54:12

Remelem ugy is lesz ahogy Koeman gondolkozik, mar nagyon tetszik a hozzaallasa. Businak reszeltek meg a nagypofaju Albanak is remelem.

Robi71 2020.08.18. 11:15:05

@kritizator: A fiatalok talán nem kaptak volna 8-at. A Bayern megállt volna 6-0-nál, nem csinált volna presztízs kérdést egy Barca B felesleges megaláuásából. De mibel németek nem lehet tudni, lehet annyit vágtak volna amennyit tudnak és meg sem áltak volna 20-ig.
Képzeld, ha még a gizda Coutinho is úgy érezte bizonyítania kell a már földnedöngölt klubja ellen. :)

Raven1975 2020.08.18. 11:38:00

Ronald Koeman egy éve az Esport3 adásában: "Mindig is annak a híve voltam, hogy a Barcelona saját nevelésű játékosokkal játsszon, hiszen ők tudják a legjobban, hogyan játszik a csapat. Elképzelhető, hogy egy posztra nem lesz megfelelő minőségű játékosod, ekkor körül kell nézned a piacon. Nem tudom, hogy jelenleg milyen minőséget képvisel a Barcelona utánpótlás nevelése, de mindig is azt az elvet vallottam, hogy először az akadémián kell körülnézni. Mi hollandok nem félünk lehetőséget adni a fiataloknak. Mindig azt vallom, ha van egy 30 éves és egy 22 éves játékosom, a játékuk szintje pedig ugyanaz, akkor a 22 évest fogom pályára küldeni, mert övé a jövő."

Red Cule 2020.08.18. 12:02:25

@Raven1975: Koeman a holland válogatott edzője. Nem hiszem, hogy az Emirségek lenne az életcélja. Ha igaz, hogy Alfred Schreudert hozza magával, akkor az eléggé bíztató. OIyan kell, aki nem esküdött fel a tikitakára (avagy: nem tudunk bunker ellen játszani), akinél a játékosok képesek futni 120 percet, aki nem alél el Messitől, Suareztől és Albától. Ha Koeman és Schreuder erre képes, akkor inkább ők, mint Xavi.

Dr Mouse 2020.08.18. 12:10:47

@Raven1975: Hát, ha Koeman lesz az edző, - nem irigylem.
Azt értem, hogy bízik a fiatalokban, a B-ben. De talán még nem tu dja, hogy ezek a B-sek évek óta nem képesek feljutni a spanyol második osztályba...
Én is azt tartom, hogy a "fiataloké a jövő" - viszont ha megnézzük a BL esélyes Bayern csapatának az összetételét, ugyanazt látjuk mint a mi vesztes csapatunknál.
Éspedig azt, hogy a gárdát tapasztalt idősek és sikerre éhes fiatalok alkotják.

Alapvető dolognak tartom viszont, hogy a játékosok gondolkodás módján változtassanak. Hogy a focit GÓLRA játszák, mert arra megy ki a közönség! Utóbbiak jelenléte nagyon fontos, mert a bevétel egyik jelentős részét fizetik be, amikor jegyet váltanak.
De fontos a szponzorok szerepe is, - aki csak és kizárólag egy SIKERES csapatot hajlandók támogatni.
Hogy az egész működni tudjon, változtatni kéne az egyesület szerkezetén, hogy egy elnök ne tekintse sajátjának az egyesületet és annak vagyonát.
Én megértem Bartomeut is mert százmillió forintnak biztosan ellent tudnék állni, - de már milliárdoknak biztosan én sem....
Vagyis meg kellene teremteni egy olyan ellenőrző testület alapjait, ami anyagiakban az elnökség felett áll, - kvázi egy láthatatlan tulajdonos jogaival élne.

FCB551 2020.08.18. 12:12:19

Koeman nyitott Suarez,Alba,Rakitic és Umtiti eladására is

marco100 2020.08.18. 12:20:25

@Robi71: ja biztos vissza kellett volna passzolnia Coutinhonak a középállyáig....múltkor elbúcsúztál már...ideje lenne akkor lelépni h ne csinálj pi..át a szádból

FCB551 2020.08.18. 12:29:47

De Jong-Van de Beek-Pjanic középpálya sor meg lehet működne is

FCB551 2020.08.18. 13:05:53

A De Telegraaf értesülései szerint megszületett a megállapodás a Barcelona és Ronald Koeman között, 24 órán belül befogják jelenteni az 57 esztendős szakember érkezését. Koeman két évre szóló szerződést fog aláírni, de ez meghosszabbítható lesz, amennyiben a felek is így gondolják majd.

2020.08.18. 13:15:34

@Robi71: Te lattad egyaltalan jatszani a fiatalokat? Egyebkent azt mondtad lelepsz, sokan varjuk! :D Negativ bejegyzesek a semmire alapozva.

Les Corts 2020.08.18. 13:17:36

Javarészt fiatalokkal helyt állt a csapat az akkor még BL csoportból továbbjutásért küzdő Inter otthonában,nyertek 2:1-re.Azóta az Inter bejutott az EL döntőjébe,Olaszországban meghatározó.
Neto-Todibo,Umtiti,Lenglet-Rakitic /de Jong/-Wagué,Vidal,Alena,Firpo-Perez /Fati/,Griezmann /Suarez/
Nem kell félni a jövőtől.

Robi71 2020.08.18. 13:40:33

@marco100: A tied már 3,14csa és az eszed sem villám.

Robi71 2020.08.18. 13:44:43

@evooo: A Messi hater-ek várják a lelépésemet. Így legalább szint vallotok. :)
De most komolyan...kónnyűlovasság a tank ellen. :)

marco100 2020.08.18. 13:45:04

@Robi71: az enyém soha nem volt az...ellentétben a tiéddel! Plusz nem okoskodok és nem próbálom másokra a saját gondolataim ráerőltetni és úgy előadni magam mintha én lennék a mindent tudó...ellentétben Veled! És végre húzzál már innen el ha már egyszer elbúcsúztál tőlünk is meg a csapattól is

DISTANTxTHUNDER 2020.08.18. 14:04:44

Koeman jól összerakta a holland válogatottat is, konkrétan ő vezette ki őket egy elég komoly válságból.. tehát egyszer már végigvitte azt amit most a Barcánál is kell :) Ezzel nekem csak annyi a bajom, hogy nem ő nevelte ki ezeket a fiatal tehetségeket, hanem a holland foci, persze neki meg volt szeme hogy meglássa kire lehet építeni.. az biztos hogy ha több érkező nem is lesz a nyáron, Van de Beekre nagy szükség lenne.. mellette Coutinhot visszahozni, és kész is a csapat -kezdetnek.. Martinezt én csak akkor hoznám ha tényleg eladjuk Suarezt.. a védelmen kellene még dolgozni, de jó áron minőségi kh-t sem könnyű találni, szélső védőt meg egyenesen lehetetlen

DISTANTxTHUNDER 2020.08.18. 14:06:09

@evooo: Setiennél is ezt gondoltuk.. a tehenek erősebbek mint sokan gondolják

FCB551 2020.08.18. 14:10:27

Akad olyan forrás is, amely szerint már meg is van Koeman első leendő barcelonai igazolása: az Ajax holland válogatott középpályása, a 23 éves Donny van de Beek.

Robi71 2020.08.18. 14:11:33

@marco100: Csak Messi-vel egyszerre, addig még türelem. Amúgy messze én látom a legjobban a fórumon a klubban zajló folyamatokat. Az elmúlt 5 év történései mind engem igazolnak. De akik még mindig hisznak a Mikulásban, azoknak biztosan nem fogok hiányozni. :)

Robi71 2020.08.18. 14:14:34

@FCB551: Van de Beek-ről sorra lemondott az összes topklub....a kezdeti 70-80 millióról 25-re esett a licit. Mindentől függetlenül jó lenne leigazolni, ebben az árkategóriában nincs veszteni való.

RA7 2020.08.18. 14:14:45

@sunt: valóban, sorry.
Egy esélye van megragadni Koemannek ha érdemi munkát végez és látnak valami új utat az irányításával, már csak ezért is gondolom hogy tőke lesz és elindít valamit mert nincs veszteni valója, ha marad minden és esetleg behúzzuk a bajnokságot akkor is menni fog mert az új vezetőség változást akar. Nyílván nem 1 évre akár jönni volt csapatához.

FCB551 2020.08.18. 14:19:06

@Robi71: De Jong-Van de Beek-Pjanic jó is lehet

Robi71 2020.08.18. 14:23:10

@DISTANTxTHUNDER: Koeman (aki már volt segédedző a klubnál) még nem rakott össze soha semmit (sőt, több helyen is megbukott) és sokáig nem maradhatott sehol.
De nem kizátt, hogy eljött az ideje és itt akkorát alkot, hogy Barto után is maradhat. De én csak akkor hiszem, ja látom....az elmúlt 5 év keserűsége ovatossáhra int.

Robi71 2020.08.18. 14:26:18

@RA7: Ha aebből a mélypontból jövőre behúzzuk a baknokságot Koeman maradni fog bárki is lesz az új elnök.

RA7 2020.08.18. 14:35:08

@Robi71:
Real se veszélyesebb.

Robi71 2020.08.18. 14:54:28

@RA7: Nem, nemzetközi téren már ők sen tényezők, de előbbre tartanak egy lépéssel. Éledeznek CR után és valamivel jobb az öregek és fiatalok közötti harmónia.

Robi71 2020.08.18. 14:56:27

@evooo: Az mondtam, hogy vele egyszerre én is távozom. Akkor most mi van? :)

DISTANTxTHUNDER 2020.08.18. 15:02:32

@Robi71: Pont ezért érné meg leigazolni most Beeket.. nem ér 70-80 millio eurót, De Jong sem ért annyit, de ettől még jó játékosok.. reálisan 40 millió max Beek..

DISTANTxTHUNDER 2020.08.18. 15:06:06

@Robi71: Nekem is vannak fenntartásaim, de mit lehet tenni? Koeman még mindig jobb mint Pimienta.. amúgy meg ott fog eldőlni hogy minek érkezik: a hód újabb bábjának, vagy tervez valami éedemi munkát is folytatni.. ha előbbi, akkor már most sajnálom hogy tönkreteszi az egészségét és az edzői karrierjét is

Spacedyevest 2020.08.18. 15:10:15

Az elmúlt években is voltunk már lelkesek 1-1 játékos érkezésekor, én magam is.
De Beek is akkor lesz jó, ha jó lesz a rendszer, amiben játszani fog és sokminden más is változni fog.
Előbb koncepció legyen, utána meglesznek az emberek is.

FCB551 2020.08.18. 15:13:45

Sport.es 60 millió + Griezmannt kínálják Neymárért ! Sejk majd megint megszivasa a klubot

GYLS 2020.08.18. 15:14:59

@Les Corts: Nagyon jól látod a fiatalok helyzetét. Az Inter elleni idegenbeli, nézők előtti mérkőzés megmutatta, hogy lehetne építeni rájuk. Két-három rutinos játékossal kiegészítve (védő-középpályás-támadó), állandó játéklehetőséggel, rutint szerezve ahogyan a Pool vagy épp a Bayern tette 2-3 év alatt ismét a csúcsra lehet jutni.

És akkor egy kis összehasonlítás: Inter ellen 111.7 km volt a csapat össz futóteljesítménye. A Bayer ellen 98.3. A Bayerné ellenünk 107.6. A mai foci nem állóháború. Itt oda kell állni, menni és küzdeni. A megszerzett címek a pályán semmit nem érnek.

DISTANTxTHUNDER 2020.08.18. 15:18:25

Mindenesetre Koeman nyíltan beleállt Bukfencékbe, ez szerintem nem volt okos húzás, mert innen vagy tényleg elküldi őket, vagy megkeserítik az ittlétét.. abban viszont igaza van hogy tényleg le kell cserélni a gerincet, De Jong és Van de Beek pl megadhatnák a középpálya alapjait, amihez van egy Coutinhonk, Puig, de Arthur sem biztos hogy távozik.. a védelem necces, mert elküldi Piquét, de kit hoz a helyére? A kh poszt az amiben a Barca hagyományosan gyenge, az utánpótlásban sem fog találni alkalmas védőt, igazolni meg kit igazolna? Ezért kellett volna tavaly nem garasoskodni hanem De Ligtet is behúzni.. most nincs egy értelmes védő a piacon -.-" Amúgy én kételkedek abban is hogy beválna Koeman azon elképzelése hogy majd a fiatalokat játszatja.. régen valóban ők tudták a Barca filozófiáját, de azóta szerintem teljesen lepusztult a La Masia.. abból építkezni elég kockázatos, persze valahol el kell kezdeni azt is újjá építeni

FCB551 2020.08.18. 15:21:46

@DISTANTxTHUNDER: Arthur szeptembertől hivatalosan Juve játékos míg Pjanic Barca játékos

RA7 2020.08.18. 15:21:54

@DISTANTxTHUNDER: Arthur már hivatalos hogy megy

RA7 2020.08.18. 15:26:59

@FCB551: megint ez fog menni hónapokig....

RA7 2020.08.18. 15:28:20

@Robi71:
Kicsivel valóban előrébb járnak, de ha csak a velük szembeni hátrányt nézzük egy jó koncepcióval hamar utolérhetőek, legalább ők hogy a hazai porondot ismét uraljuk

julio alberto 2020.08.18. 16:06:37

2-8 után szabadon,ahogy vártam adtak a sz@rnak egy pofont.A fő felelősök lapulnak marad tehát minden a régiben,Setient kirúgták és akkor mi van?Pep fiaitól többet vártam,na nem a pályán ott már megmutatták mire elég az előadásuk,sokkal inkább önkritikából.De nagyon úgy nézz ki ilyen téren nem tudnak(sem) felnőni a Xavi,Iniesta duóhoz.Ha pedig ez így van nincs miről beszélni.Teljesen mindegy ki lesz az edző,szakmai építkezésről nem igazán lehet szó addig amíg a klubnál vannak.Lesz megint másfél hónap Neymar szappanopera oszt jó napot.Ez megy már két éve,közben egyre mélyebbre süllyed a klub.A lényeg hogy Pep fiainak komfortérzete megmaradjon.Itt tart ma a Barcelona és minimum 2-3 évig még élvezhetjük ezt a fergeteges előadást.

Raven1975 2020.08.18. 16:20:51

Mike Verweij: "Suáreznek sok barátja van Amszterdamban, az Ajax az a klub, ahol neki igazán beindult a karrierje. Szoros kapcsolatban van a klubbal. Ha volt valaha is olyan pillanat, amikor tényleges esély van a visszatérésére - amelyről ő többször is elmondta, hogy szeretné - akkor ez most van."

Kicsi85 2020.08.18. 16:33:47

MD szerint "kozos" megegyezes volt es valoszinuleg Planes veszi at a helyet

FCB551 2020.08.18. 16:34:06

Hivatalos: Setién után Éric Abidal sportigazgatót is menesztette posztjáról a Barcelona. A klub köszönetet mondott a francia szakembernek és további sikereket kívánt neki.

FCB551 2020.08.18. 16:36:45

Mundo Deportivo szerint is . Umtiti,Alba,Rakitic,Suarez,Vidal és Busquets is távozhat és Van de Beek lehet Koeman első igazolása

rtghfb 2020.08.18. 16:50:38

@FCB551: Engem itt az lep meg hogy Semedo és Piqué maradhatnak...

Máté Nagy00 2020.08.18. 17:14:11

@rtghfb: Koeman tavalyi nyilatkozata h a Barca gerincét kell megújitani gondolom Semedo ezért is maradhat mert jhv posztra amugy se nagyon van opcio.
Pique meg szerintem kevesebb idot fog tolteni a pályán .

INCA 2020.08.18. 17:16:41

A klub mechanizmusai rosszul működnek, vagy mint szervezeti forma nem megfelelő. Már legalább 3 éve lehet tudni, hogy a mostani elnökség alkalmatlan. Valódi tulajdonosok már rég eltakarították volna őket.
Én csak remélni tudom, hogy nem a teljes bukás lesz az FC Barcelona része, anyagi, pénzügyi értelemben is.

INCA 2020.08.18. 17:23:16

Különben fölösleges itt bármit is elemezgetni. (Az új edző ezt csinálja, meg az új játékosok így, meg amúgy. Teljesen fölösleges!) Ameddig Barto marad nem lesz itt semmi előrelépés. Ő a legfőbb gond! A szerencsétlen FC Barcelona pedig rossz útra került, ha egy ilyen kullancs csákót nem tud magáról ledobni!

Barcaaa 2020.08.18. 17:35:56

Közben elküldték Abidalt hivatalosan.

FCB551 2020.08.18. 17:36:18

Egybehangzó spanyol lapértesülések szerint óriási bajba került a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Valencia, amelynél már a bajnoki indulás is veszélyben van.

Barcaaa 2020.08.18. 17:36:55

@Barcaaa: ja látom már írták többen is :)

Eminusz 2020.08.18. 17:36:57

Koeman a saját neveléseket részesíti előnyben, közben meg leigazolja Van de Beeket? :D Kicsit ellentmondásos nem? :D Miért van az, hogy sosem úgy cselekednek az edzők, mint amiket nyilatkoznak? :) Na mindegy... Én még mindig tartom, hogy Lautarora kell rámenni mindenképp, kerül amibe kerül!!! Rajta kívül kell 2 szélső védő (nálam Emerson és Cucurella), mert Semedo és Alba egyértelműen a Barca gyengepontjai jelenleg.. Na meg Busquets, de neki megvan az utódja De Jong személyében. :) Én ezt a kezdőt szeretném jövőre:

ter Stegen - Emerson, Araujo, Lenglet, Cucurella - Alena, De Jong, Puig - Trincao/Messi, Lautaro, Fati

Mielőtt még valaki belémkötne, nem jövőre várom, hogy ez a csapat nyerő legyen, hanem HOSSZÚ TÁVON! Visca el Barca!!!

GYLS 2020.08.18. 17:38:30

Abidal távozása mögött kettő dolgot feltételezek. Januárban maradt, mégis hogy nézett volna ki, hogy a játékosok hatására kell Bartonak menesztenie. Most az elnöknek adódott egy remek lehetőség. A másik, hogy ma közölte vele Barto, hogy kiktől kell megszabadulni, amit Abidal nem vállalt be.

GYLS 2020.08.18. 17:41:23

@Eminusz: Olvasd el légyszi a nyilatkozatát. Azt mondja, ha nincs házon belül , akkor szét kell nézni a piacon. Ha a középpályán teljes sort akar cserélni, akkor nem csak három ember kell (akiket felsoroltál), hanem ennek a duplája.

FCB551 2020.08.18. 17:47:00

@Eminusz: Mindenki véleményére kiváncsi lennék amúgy Lenglet miért jó védő ? Nálam maximum csere lenne csak

rtghfb 2020.08.18. 18:03:07

@FCB551: Én arra lennék kiváncsi hogy Todiboval miért nem számol senki sem

Dr Mouse 2020.08.18. 18:06:51

@Eminusz: @GYLS: @FCB551: @rtghfb: Ajánlom szíves figyelmetekbe a következő rövid cikket! Kiváncsi vagyok a véleményetekre!

www.eurobarca.hu/hirek/eurobarcaszubjektiv/20200818-vallalja-a-felelosseget-de-nem-mond-le/

Robi71 2020.08.18. 18:09:12

@FCB551: A sejk nem fog belemenni a Grizi+60 millió Neymar-ért. Mivel nem eladó, azt fogja mondani "kivásároljátok vagy húzzatok innen".

FCB551 2020.08.18. 18:17:15

Koeman megérkezett !!

g4brielsmith 2020.08.18. 18:18:28

@Eminusz: Alena a Betisben sem tudott maradandót alkotni. Játszhatjuk vele is azt, mint Denis Suerezzel vagy Rafinhaval. A lenyegen nem valtoztat a teny, hogy nem a Barcaba valo labdarugo! :)

FCB551 2020.08.18. 18:21:23

Ronald Koeman jelezte a vezetőknek, hogy mindenképp szorgalmazza Donny van de Beek leigazolását.

osborne 2020.08.18. 18:22:56

@INCA: Sajnos igaz. Most is a bőrét menti még egy évig.

tom210 2020.08.18. 18:35:10

@FCB551: van de Beek Dest-tel együtt jövetne

marco100 2020.08.18. 18:43:50

@g4brielsmith: így van Alena nálam se jöhetne szóba! Nálam jövőre De Jong Puig B.Silva vagy De Beek kezdő plusz Pjanic és valszin h Busi marad...

Máté Nagy00 2020.08.18. 18:45:24

@Eminusz: ha minden hír igaz ( ne vegyunk rá merget) távozik Rakitic,Busi,Vidal, Arthur( már biztos) marad : De Jong, Puig,Pjanic ez 3db középpályás nyílvan szeretne igazolni mert ez édes kevés. Monchu kaphatna még lehetőséget a kpn.
Illetve SR lemaradt de vele se nagyon lehet számolni mert sok vizet nem zavar ha pályán van.

Máté Nagy00 2020.08.18. 18:49:24

@FCB551: Gayára le kéne csapni 20-25millio korul.
Albát meg eladni valakinek(de kineek?!)
Más most hirtelen nem jut eszembe a Valenciából aki jo lenne olcson

g4brielsmith 2020.08.18. 19:09:36

Kicsit jobban gondolkodva az én csapatom így nézne ki a fejlemények után:
ter Stegen-Inaki Pena
Emerson-Wagué
Eric Garcia-Zagadou
Lenglet-Araújo
Gaya-Firpo
Pjanic-Zakaria
de Jong-Oriol Busquets
van de Beek-Puiq
Messi-Trincao
Martinez-?
Fati-de La Fuente

Nálam idén Neto, Piuqé, Semedo, Alba, Busquets, Rakitic, Vidal, Rafinha, Alena, Griezmann, Coutinho, Dembele, Suarez biztos eladásra kerülne!
Kölcsönbe: Todibo, Miranda, Matheus Fernandes, Pedri, Collado, Monchu (Spanyol első ligás csapathoz)
Érkezők:
Emerson: szerintem ebben az évben jól muzsikált. Waguéval szoros csata lehetne kettejük között a kezdő tagságért.

Zagadou+Eric Garcia: Nálam őK az ideális középhátvéd páros lennének Eric Garciaval.

Gaya: A valenciai csőd helyzet ajándék lehet számunkra.

Zakaria: Nem kell indokolnom, egy állat a csávó!!! Szerintem nagy karrier áll elötte.

van de Beek: Nemtudom, hogy Ő képes lenne a középpályán lévő űrt betölteni, de úgy érzem igen!

Martinez: A támadó hármas eléggé veretes lenne vele. Mindenhol feltűnik! Szerintem jobb lenne, mint Lajos. Másik alternatíva a csapat számára Memphis Depay

g4brielsmith 2020.08.18. 19:13:15

@Máté Nagy00: Kondogbia, Soler, Gaya, Rodrygo

Kicsi85 2020.08.18. 19:18:58

A Valenciabol a Guedes gyerek az csinalt mostanaban valamit?
Annyira nem kovettem,de egy idobe eleg jol tolta, őt erdemes lehetne a Valenciabol meg elhozni?
Gayaval egyetertek,szerinrem 20-25 millaert megerne, Ferran Torrest sajnalom h nem mi hoztuk el,neki tetszett a jateka bar meg fiatal,lehet belole se lesz vegul semmi.

rtghfb 2020.08.18. 19:19:47

@Máté Nagy00: Gaya abszolut Alba-stílusú hátvéd, jól cselez de rémesen gyenge védekezésben, nem vagyok biztos benne hogy beválna de 20 millióért mindenképpen olcsó. Itt írtam már egyszer Estupinanról, aki olcsóbb, igaz nem annyira felhypeolt név, de neki nem annyira látványos gyengesége a védőmunkája és az idei szezonban a legjobbak között volt a ligában.

GYLS 2020.08.18. 19:20:12

@Dr Mouse: Róma-Pool--- A mérkőzések után a játékosok (sztárok) kiálltak Valverde mellett, és azt mondták, övék a felelősség.
A Bayern mérkőzés után ugyan Setient nem védték, de akik megszólaltak, szintén vállalták a maguk felelősségét.
Kérte közölük egy is, hogy távozni akar? Ráadásul még nem kevés pénzt is kapnak. Mert ez a munkájuk. Megérdemlik? Nem. Nálam a felesleges igazolásoknál is nagyobb Barto bűne abban, hogy teljesítmény nélkül szórja a pénzt.
Gondolom rendszeresen olvasod az írásaimat. Megfigyelhetted, soha senkire (elnök, sportigazgató, edző) nem írok jelzőket, vagy hogy mondjon le. Ehhez tartom magam a továbbiakban is.

GYLS 2020.08.18. 19:31:45

@Dr Mouse: Hozzátenném még, hogy a játékosokhoz sem teszek jelzőket (pl. béna). Csupán a játékukat (lassú, körülményes, erőtlen, stb) és a pályán való viselkedésüket (lehajtott fej, reklamálás, stb) kritizálom. Kulturáltan.

Balázs37. 2020.08.18. 19:35:03

Én Lenglet - től is megválnék, szürke játékos Umtiti sérülése előtt sokka5jobb volt nálam. Emlékszem itt mindenki istenítette, de sokan nagyon felejtősek

Maestro10 2020.08.18. 20:41:23

Upamecano szerződésében szerepel egy 50 millió eurós kivásárlási záradék, amit személy szerint szemrebbenés nélkül kifizetnék. Az egyik legtehetségesebb belső védő a piacon, aki jól is hozza ki a labdákat a saját térfeléről. Nálam ő és Eric García lenne a prioritás a védelem megerősítésére.

Máté Nagy00 2020.08.18. 20:42:20

@g4brielsmith: egy baj van ezzel hogy egy átigazolási szezon alatt ennyi játékost eladj és pótolj!
Én azzal elégedett lennék ha így alakulna a távozók listája:
Neto,Umtiti,Alba,Busquets, Rakitic, Vidal, Suarez.
Sajnos ezeket a játekosokat is eleg nehez lesz eladni.
Pique sztem maradni fog még de kevesebb játékperccel, Semedot megkell fegyelmezni hogy igenis jojjon vissza ne csak a felpalyanal setalgasson.
Akik kölcsönben vannak nehez a helyzetuk de Tobidot nem pazarolnám el, Coutinhora meg kérdéses h számit e Koeman. A tobbi mehet kiv Emerson, Wague veluk nem tudom h mi a helyzet.

RA7 2020.08.18. 20:43:01

Koeman nem lesz végül a Barca edzője. Végül mégse tudtak megeggyezni a szerződés hosszáról és lehetséges opciós dolgokról!!!

Máté Nagy00 2020.08.18. 20:44:27

@RA7: pont most nyilatkozta Barto h Koeman az uj edzo.

Máté Nagy00 2020.08.18. 20:45:29

@RA7: ‼️‼️‼️ Bartomeu: "RONALD KOEMAN LESZ AZ FC BARCELONA ÚJ EDZŐJE!"

Robi71 2020.08.18. 20:52:52

Eto'o:
"Ha Messi elmegy, a klub nevét is meg kell változtatni". :)

Robi71 2020.08.18. 21:07:29

@Máté Nagy00: Koeman Barto kompatibilis edző, ez a nyilatkozatból is lejön. Kívámcsi lennék, hogy miben egyeztek meg. A szezon kezdetéig erre is választ kapunk (lásd keretkialakítás).

Máté Nagy00 2020.08.18. 21:12:03

@Robi71: szerintem Koeman merőben elter az eddigi Barto edzőktől,aztán meglátjuk hogy kap e szabad kezet. Ha megkapja szerintem sikeres lehet ha nem akkor jovo nyaron(vagy elobb) johet megint egy uj edző.

FCB551 2020.08.18. 21:15:16

Bartomeu: '' Nem átruházható játékosok? Messi, ter Stegen, Lenglet, Semedo, De Jong, Griezmann és Dembélé.

Robi71 2020.08.18. 21:20:31

@Máté Nagy00: Szerintem pedig folytatja sormintát...Barca kötődésű, nem különösen sikeres edzői előélettel.

Robi71 2020.08.18. 21:21:41

@FCB551: Erre azt kellett volna mondania...az edző majd eldönti. Nem tud kibújni a bőréből.

sunt 2020.08.18. 21:28:40

Évek óta tépem a számat, hogy a régi nagyoktól meg kell válni Messi kivételével. Most sírjak, vagy húzzam az orrom? Ha a sima kiesés helyett egy ekkora ruha kellett - ám legyen. Ha nagyon kicserélik a csapatot, senki se fog ujjal mutogatni, hogy ezeket verte hülyére a Bayern.

Máté Nagy00 2020.08.18. 21:33:36

@Robi71: azért a holland válogatottal szép teljesítmenyt tett le az asztalra. Én nem írnám le őt, bízom benne remélem tényleges átalakulás lesz amiben nem Barto fogja meghozni a döntéseket.

Robi71 2020.08.18. 21:40:08

@Máté Nagy00: Senki sem írja le elsőre, ahogy a korábbi 4 Barto edzőt sem. Majd kiderül...

Robi71 2020.08.18. 21:41:18

@sunt: vagy el sem jutottunk volna odáig, hogy negyeddöntőt játszunk a Bayern ellen. :)

Robi71 2020.08.18. 21:45:02

A PSG könnyű ágon bejut a döntőbe. Igaz, a Bayern sem panaszkodhat. :)

Máté Nagy00 2020.08.18. 21:46:26

Mbappet es Neymart szinte lehetetlen tartani.. a befejezéseknel van hiba, de eddig azt csinalnak a Lipcse vedelemvel amit akarnak.

RA7 2020.08.18. 21:48:33

Tudom hogy ő lesz, csak kíváncsi voltam a reakciókra

FCB551 2020.08.18. 21:49:04

Lenglet-Semedo elég fasza akkor ők biztos kezdők lesznek .....

kritizator 2020.08.18. 21:55:33

@Máté Nagy00: "A lemondás túl egyszerű lenne, de felelősséget érzek a klub iránt, így nem fogom megtenni."

Az lett volna az igazi felelősség ha azonnal lemond.

kritizator 2020.08.18. 21:56:05

@Robi71: Na, azért mindennek van határa.

kritizator 2020.08.18. 21:57:37

@sunt: ezért jobb a 8-2, mint a 3-2

kritizator 2020.08.18. 21:58:25

@Robi71: Koeman Barto kompatibilis edző,

DISTANTxTHUNDER 2020.08.18. 22:06:57

Azt kell mondjam, Abidal amennyire szimpatikus és hasznos volt játékosként, legalább annyira fogalmatlan és ellenszenves volt "főnökként".. egy igazi pancser, lövése nem volt a sportigazgatói pozícióhoz.. 1 éve alatt sem fogjuk megköszönni a "munkásságát", Trincao, valami noname brazilok meg Pjanics leigazolását..

Robi71 2020.08.18. 22:07:25

A City-nek is kell az Agüero utód Lautaro és nekik van pénzük. Hozzuk el Jesus-t. Nem a nagy mrccsek embete, de 20 gólra ő is képes a bajnokságban.

Robi71 2020.08.18. 22:09:28

@DISTANTxTHUNDER: Neki is Barto kompatibilisnek kellett lenni, gyakorlatilag még májat is kapott tőle. :(

Dr Mouse 2020.08.18. 22:11:56

@kritizator: Felelőséget érez a kluuuúb iránt!!!
Hogy nem szakad rá a plafon!

Máté Nagy00 2020.08.18. 22:12:56

@DISTANTxTHUNDER: Trincaot ne kiabáljuk el, ha a Real vitte volna vagy más nagy klub akkor most ez lenne mindenki baja h miert nem mi igazoltuk le. Soha semmi sem jo senkinek ugy h 0percet jatszott eddig mar megy a savazás.....

Robi71 2020.08.18. 22:16:13

@Máté Nagy00: Szerintem ami max 30 millióba került azon nem lehet bukni és megéri a próbát. Itt a 100+ milliós buktákkal van a gond. Abba bele lehet roppani.

Robi71 2020.08.18. 22:32:18

Cavani a Benfica játékosa lett.

Spacedyevest 2020.08.18. 22:52:41

Valamit tudnak a német edzők! Tuchel bevitte végre a PSG-t a döntőbe.

FCB551 2020.08.18. 22:53:11

Koeman kinevezése még mindig nem hivatalos, de már azt is tudni, ki lesz az egyik segítõje: Henrik Larsson a holland kifejezett kérésére érkezik.

A Barca egykori svéd csatára, aki 2004-2006 között két LaLiga-címet és egy BL-serleget hódított el a csapattal nagy kedvenc volt a Camp Nou-ban. Kinevezésének híre így a szurkolóknál kedvezõ fogadtatású!

Via As.com

Robi71 2020.08.18. 22:54:42

@Spacedyevest: Nem volt nehéz. Majd a Bayern.

Spacedyevest 2020.08.18. 22:56:01

@Robi71: Ott is német edző van, ő is tud vaalmit :)

Robi71 2020.08.18. 22:56:19

@FCB551: Nagy gazember ez a Barto. Már csak Henry hiányzik. :)

Robi71 2020.08.18. 22:57:58

@Spacedyevest: Tudnak. Szerintem német csapatnak...német edző kell. Mentalitás kérdés.

mark6666 2020.08.18. 23:58:28

Hát én ezt a Koeman kinevezést nem tartom jó ötletnek. Válogatottból nem indulok ki mert az egész más világ. Klub edzőként irányította kb majd mindegyik holland csapatot, de a mellett egy top csapatot sem vezetett. Benfica , Valencia, Southampton és Everton... hát ez azért eléggé középszer névsor. Még jobb hogy ezeken a helyeken is kvázi kudarcot vallott mert eléggé hamar kirúgták (Valencia 1 év, southampton 3 év, többieknél 2 év) Nem tudom hogyan tud kezelni egy top csapatot és a sztárokat. Mondhatja hogy fiatalok és újjáépítés amikor azért neki is tudnia kell hogy ha csak nem nyer instant bajnokságot akkor jövő nyáron az új elnök hozza a maga választottját...

A szurkolóknak is jó lenne kicsit lehiggadniuk és nem dobálózni a játékos igazolási vágyakkal. Gazdaságilag szarban van minden csapat, nincs pénz igazolásokra. Pl reálnál Perez közölte hogy senkit sem fognak idén igazolni, mert nincs pénz a kasszában és nem hitelből kell költekezni amikor kitudja milyen lesz még a következő év. Persze Barto könnyen költekezne, mert az már nem az ő problémája lesz.

FCB551 2020.08.19. 00:09:07

Állítólag Busquets és Roberto is érinthetetlen lesz ...

DISTANTxTHUNDER 2020.08.19. 00:10:45

@mark6666: Hát figyelj, lehet hogy neki a Barca lesz a csapata (ebben bízik most szerintem itt mindenki :)). Úgy különben sem nehéz eredményeket elérni hogy beülsz a készbe (lásd a Guardiola utáni Barca edzök), vagy egy 1 csapatos bajnokságban indulsz, vagy korlátlan mennyiségű pénzt tol alád a tulaj..

RA7 2020.08.19. 00:11:17

@FCB551: meglepődsz? Majd kezdünk egy 1-12-vel a Madrid ellen azt is megússza mindenki

DISTANTxTHUNDER 2020.08.19. 00:13:07

@FCB551: Idézném Koeman nyilatkozatát:
"Busquets-cet és a teljes középső vonalat ki kell cserélni"
Ezek után remélem nem visszakozik, különben neki lesz kínos

FCB551 2020.08.19. 00:18:26

@DISTANTxTHUNDER: The agent of Busquets and Roberto has assured that neither of the two players will leave Barça. The club haven't told them to find a new club. [Cadena COPE]. Klub szólt az ügynőkeiknek hogy ne keresnek új klubot mert számítanak mindkét játékosra .! Teljesen mind1 ki az edző nincs beleszólása

RA7 2020.08.19. 01:36:31

Schroederről mit kell tudni? Aki Koeman asszisztense lesz Larsson mellett.

g4brielsmith 2020.08.19. 03:57:16

Azon kívül, hogy elküldték Setient és Abidalt nem lesz itt semmi változás :/ Egy bajnoki cím tuti lesz és kb. ennyi. Többet vártam, ehhez képest Bukfenc, Robika is marad. Azon se csodálkoznék, ha Lajos is maradna.... xd

sunt 2020.08.19. 05:39:41

@FCB551: Szerintem ez álhír, amir a két ügynök terjeszt. Ha a változáshoz két embertől meg kell szabadulni, azok pont ők.

GYLS 2020.08.19. 06:32:07

@mark6666: A milyen edző lesz Koeman (sikeres, avagy sem) kérdésre adandó megítéléssel még várnék. Én pozitívan állok hozzá. Mint minden érkező edzőhöz és játékoshoz. Talán épp ezért nem akarok soha senkit elkergetni.

Nem fog a Barca hitelből költekezni. Bár megtehetné, hiszen a klubnak vannak olyan vagyoni értékei, amelyet értékesíthetne. Nem fognak hitelből vásárolni, mert lehet kritizálni Bartot a szakmai sikertelenségért, de pénzügyileg mindeddig ügyelt a stabilitásra. Még akkor is, ha sok százmilliót elszórt felesleges igazolásokra illetve a legmagasabb fizetést biztosítja a játékosoknak. Ezen a területen épp Laporta volt az, aki felelőtlen volt. Nemrég feltettem úgy általában (mindenkinek) a kérdést, hogy miért nem a Laporta által támogatott jelölt nyert a 2010-es választáson, akkor, amikor sorra jöttek a sportsikerek. Válasz nem volt. Nem hogy érdemi, semmilyen. A válasz pedig egyszerű. 2010 tavaszán a klub több hónapos kifizetéssel tartozott az alkalmazottainak, egyetlen bank nem volt hajlandó hitelt adni a klubnak, mert csak a hitel nagyságának emelkedését látták. Azaz, ha a követelők közül valaki feljelentette volna a klubot, akkor csődeljárás lett volna. (Ha jól olvastam, most valami hasonló van az Újpestnél, egy nyugdíjas magánszemély követelése miatt.) És amikor megtörtént a választás, Rosell 140 millás hitelt kapott. Mert hittek abban a projektben, amit a bankok elé tett. És ennek a projektnek lett az az eredménye, hogy a klub adóssága Barto ideje alatt a harmadával csökkent. Íme kettő adat: 2009-2010 (Laporta utolsó éve): A klub bevétele 398.1 milla, hitele 337.0 milla.
2018-2019 (Barto utolsó lezárt éve): 840.8 milla bevétel, 217.2 milla adósság.
Az arányt nézzük: Laportánál kb. 80 %, Bartonál kb. 25 %.
De még nem is ez a fontos, hiszen a fedezet maga a klub vagyona, az pedig bőven meghaladja a hitelállományt. A lényeg az, hogy képes vagy-e a törlesztésre, megbízható adós vagy-e., hisznek-e benned.

Amúgy egyetértek Veled, jelen körülmények közepette a klubok nem fognak gigaösszegeket költeni. Viszont az árak alacsonyak lehetnek, mind a vételi, mind az eladási oldalon. Lesznek játékosmozgások.

Spacedyevest 2020.08.19. 07:42:34

Más téma, bocs hogy idehozom, de nem értem.
Tegnap a Lipcse 2. gólját Gulácsi hozta össze, jó nagyot hibázott. Tulajdonképpen ez a gól roppantotta öket össze, utána már nem sok esélyt láttak, pedig addig egész jól mentek. Persze enélkül is valószínű kiestek volna, de azért döntően befolyásolta a meccset, ezt Tuchel is mondta utána.
Az M4-en erről egy szó sem esett a félidőben és az NSO is úgy hozta le , hogy milyen bravúrokat mutatott be a srác, azért lett csak 3-0
Nem lesz attól rosszabb kapus, hogyha kimondjuk, hogy most mekkorát bakizott. Miért kell sunnyogni?

Red Cule 2020.08.19. 08:08:33

@Spacedyevest: Mert mindkét említett kézivezérelt.

kritizator 2020.08.19. 08:55:32

@Spacedyevest: Közvetítés közben elhangzott a bakija, a második félidőben meg elhangzott, hogy jó néhány védése volt, persze akkor már mindegy volt, hacsak nem akartak ők is belefutni egy 6 gólkülönbségű vereségbe.

Dr Mouse 2020.08.19. 09:03:49

Barto legutóbbi sajtótájékoztatóján elismerte, hogy a klubnak 200 millió eurós tartozása van... vagyis minuszban vannak.
süti beállítások módosítása