A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

El Clasico játékosértékelések

Raphinha 8.5, Kounde 8.0| Barcelona 2-1 Real Madrid |

2023. március 20. - culee14


Az FC Barcelonának sikerült egy gólos hátrányból fordítania a Real Madrid ellen, és a 92. percben győztes gólt szerezni. A La Liga Santander szezonjának utolsó El Clasicója a Blaugrana javára dőlt el, és a katalánok immár 12 pontos előnnyel állnak a bajnoki tabella élén.

Az intenzitással, érzelmekkel teli mérkőzésen az FC Barcelona végül győzelmet aratott, a hazaiak pedig vitathatatlan akarásról tettek tanúbizonyságot, hogy győztesen kerüljenek ki ebből a nagy téttel bíró mérkőzésből. Íme, hogyan teljesítettek a Barcelona játékosai ma este a Los Blancos ellen:


Marc Andre Ter Stegen: 7.0

A német meglehetősen kényelmes meccset játszott. Az az egy szerencsétlen gól, amit végül kapott, olyan volt, amivel ő maga nem sokat tudott volna kezdeni.

Ronald Araujo: 7.0

Annak ellenére, hogy a Real Madrid javára öngólként írták jóvá a nyitó gólt, a valóságban nem sok hibája volt Araujo-nak abban a szituációban. Az uruguayinak azonban ezúttal is meggyűlt a baja Vinicius Jr-ral, hiszen a párharcok nem voltak olyan egyoldalúak, mint általában a Barcelona védője javára, és úgy tűnt, hogy a brazil időnként megzavarta. Szilárd teljesítményt nyújtott a 90 perc alatt kétségkívül, mindenesetre.

Jules Kounde: 8.0

Vitathatatlanul ő volt a sztár a Barcelona védekezésén belül ma este, a helyezkedése, valamint a labdajáratása mind a labdavezetések, mind a passzok révén kivételes volt. Folyamatos éberség alatt tartotta Karim Benzemát.

Andreas Christensen: 7.0

Szilárd teljesítmény a dán válogatottól, a védő többé-kevésbé határozott volt ahhoz, hogy a Real Madrid sok előretörését hatástalanítsa. Időnként kissé magába roskadtnak és kissé bágyadtnak tűnt, de nagyon sarkalatos pillanatokban sikerült megőriznie a nyugalmát, ami biztosította a határozott védekező teljesítményt.

Alejandro Balde: 7.5

Függetlenül attól, hogy a Real Madrid mennyire hatékonyan tudta semlegesíteni azt a sok jelenlétet, amit Balde képes érvényesíteni azon a bal szélen, a fiatal játékos nyers tehetsége és tulajdonságai úgy tűntek, hogy folyamatosan zavarják a Los Blancókat, és elkerülhetetlenül a fiatalembernek sikerült megszereznie a meccsgyőztes asszisztot magának a mérkőzésnek a vége felé.

Sergio Busquets: 8.5

A veterán képes volt visszaforgatni az idő kerekét, hasonlóan ahhoz, ahogyan ma este 3 madridi játékost is sikerült szenzációsan megforgatnia a középpálya szívében. Ez az egy pillanat csak egy egyedülálló csúcspont az egész mérkőzésen. A teljes kontroll és higgadtság áradt a kapitánytól, aki egyszerűen elképesző volt ezen az estén.

Sergi Roberto: 8.0

A spanyol úgy tűnik, nagyon szeret a Real Madriddal szembenézni, hiszen maga a gólja volt az, amivel a katalánok visszakúsztak a meccsbe, amit addig alaposan uraltak. Döntő jelentőségű labdaszerzések és masszív egyérintős passzok is, Roberto óriási volt ezen az estén.

Frenkie De Jong: 8.5

A holland tiszta klasszis volt, a holland cselezésével és helyzetfelismerésével abszolút uralta a középpályát, és kiemelte kvalitásait egy olyan pályán, amely tele volt globális showstopperekkel. Micsoda tehetség van a Barcelona kezében.

Gavi: 7.5

A fiatalember óriási volt. Nemcsak a szívósságára volt szüksége a Real Madrid elijesztéséhez, de az irreális technikai képességei is újra és újra megmutatkoztak, és az ellenfelek mindig óvatosak voltak, amikor Gavi elkezdett haladni a labdával.

Robert Lewandowski: 7.0

Vitathatatlanul a Barcelona legkevésbé lenyűgöző teljesítménye ezen az estén. Maga a különlegesség azonban az ő zseniális visszajátszása volt, amely a Barcelona győztes góljának létrejöttét kezdeményezte az estén.

Raphinha: 8.5

Könyörtelen, könyörtelen, megfiatalított. Raphinha. A Barcelona legveszélyesebb lándzsahegye, ahogy az elmúlt meccseken is, a brazil újra és újra alkotott és veszélyeztetett. Abszolút zseniális teljesítmény a szélsőtől, aki nagyon otthonosan mozgott.

Cserejátékosok:
Franck Kessie: 7.5

Az este hőse. Az ő futása és az ebből következő gólja volt a döntő oka és tényezője annak, hogy az FC Barcelona 12 pontos előnnyel távozhatott erről a mérkőzésről a Real Madriddal szemben. Akárcsak legutóbb a Copa Del Ray elődöntőjének első mérkőzésén, ismét ő az a tettes, aki az utolsó tűt szúrta a Real Madrid koporsójába.

Ferran Torres: 6.0

Nem volt sok dolga, de biztosította a Barcelona labdabirtoklását, amikor kellett, és a legtöbb dolgot jól csinálta.

Ansu Fati: FATI: N/A

Nem kapott elég időt hogy maradandót alkosson.

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr7318076316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balázs37. 2023.03.21. 08:51:56

Sikerült megnéznem a meccs ismétlését, sajnos élőben nem láttam. Mit mondjak a 80 percig sokkal jobbak voltunk, nem tudom Ancelotti milyen rendezvényen volt. Realnak volt 10 perce aztán annyi. A faszkalapok meg Gavi belemenése miatt reklamálnak, ám Nacho ütéséről nem beszél senki, ami úgy emlékszem a második sárgája lett volna. Az Nso-t is utálom, rohadt madridista lap az is. A fehér segfejek meg elmehetnek a picsába!!! Visca Barca

Lacisári 2023.05.16. 16:48:09

"A holland tiszta klasszis volt, a holland cselezésével és helyzetfelismerésével abszolút uralta a középpályát, és kiemelte kvalitásait egy olyan pályán, amely tele volt globális showstopperekkel. Micsoda tehetség van a Barcelona kezében." Teljesen egyetértek vele - az egész szezont illetőleg is. Mélyen sajnálom, hogy se a klubvezetés, se a szakvezetés nem így látja és képesek lennének nyáron eladni, ha jól fizető vevő jelentkezik.
süti beállítások módosítása