A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Gálaest a Montjuicban – Barca-Betis 5-0

2023. szeptember 17. - Youaintmjbaby

Talán az elmúlt évek „legBarcelonásabb” teljesítményének örülhettünk szombat este, amikor a Xavi legénység 5-0-al kiütötte a Real Betist hazai pályán.

46c95baf1424fc276a17b65ab382234c.jpeg

A két Joao parádés játékkal mutatkozott be a Montjuicban.
Félixnek Xavi kötetlenebb, pálya közepe fele orientálódó szerepet szánt, és a fiatal portugál élvezte a helyzetet. Ahogy Farkas Norbert is megjegyezte a találkozó során talán élete meccsét játszotta a La Ligában és ez még csak a kezdet. Gólt szerzett, végig aktív volt, Lewával érezték egymást, megcsillogtatta technikai adottságait. Mintha ide teremtették volna.
Canceloval hasonló a szituáció. Xaviék utasításai szerint folyamatosan a pálya közepe felé zárt a támadások során, kreatív volt, bolondította a védelmet és csodás gólt szerzett. Az első perctől kezdve érezni lehetett, Barcelonában a helye.

Lewandowski, Ferran és Raphinha is betalált.
Robert Lewandowski megkapta, amit várt. Végre három támadóval játszott a csapat és ez tényleg meglátszott a teljesítményén. Az összjátékból kivette a részét, gólt szerzett, gólpasszokat adott. Visszatér önmagához?
Ferran Torres mentális erejére pedig lassan elfogynak a szavak. 2021 májusában egy bizonyos Leo Messi szerezte a Barcelona legutóbbi direkt szabadrúgás gólját egészen tegnap estig, amikor lecsapott a „Cápa”. Mezőnyben nem emelkedett ki, de melózott, hajtott és megint góllal bizonyított.
Raphinha élesen érkezett a padról Ferran helyére, két labdaérintés kellett neki a gólhoz. A fél órában, amit pályán töltött folyamatos veszélyt jelentett a Betis számára, ahogy Lamine Yamal is.

Stabil középpálya, beton védelem, a világ legjobb kapusa.
Frenkie, Gavi és Romeu hármasa szintén kiemelkedett. Gavi meggyőződésem, hogy 32 tüdővel játszik, Frenkie maga a stabilitás, Romeu kemény, mindenhol ott van. Koundé-Christensen párosa nagyjából hiba nélkül hozta a meccset és Ter Stegen klasszisa is megvillant.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy évekkel ezelőtt láttunk legutóbb ennyire sok oldalú, összeszedett, szórakoztató Barcelonát. Igazi csapatmunka volt ez a győzelem. Bár mindössze 19 játékost regisztrált a klub az első csapathoz, régen volt ennyire mély merítési lehetősége egy Barca edzőnek. Xavinak kellemes nehéz döntéseket kell hoznia a védelem közepén, a középpályán és a támadósorban kik kerüljenek meccsről meccsre a kezdőbe. 

Ma még érkeznek a főszereplők nyilatkozatai a blogra, kedden pedig kell a jó kezdés a BL-ben.

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr3318216147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raven1975 2023.09.17. 14:49:43

Kombinatív, szép játék, nagyon jó iram és egy jó formában lévő Betist játszottak le a srácok. Nagyon jól passzol Xavi rendszerébe Félix és Cancelo, szerintem mindenki oda tette magát, nem tudok olyat mondani, aki rosszul játszott volna. Nemzetközi szinten is ez kell! Visça el Barça!

Raven1975 2023.09.17. 16:54:19

Szerintem Gavi csupaszív energizer box-to-box középpályás, a 173 centijével, mint a duracell nyuszi egész meccsen megy és tök mindegy, hogy ki van vele szemben vagy, hogy mekkora játékos, őt nem lehet levakarni. És rendre az elsők között ugrik a nyakába annak, akinek korábban nem ment és gólt szerez!

Bivi76 2023.09.17. 19:21:08

@Raven1975: Maximálisan egyetértek. Egy csupaszív, szimpatikus játékos. Saját nevelés, meg kell becsülni. Remélem, még hosszú évekig nagyszerű teljesítménnyel rukkol majd elő, és sok sok trófea (elsődlegesen BL cím) megszerzéséhez járul majd hozzá remek játékával.

Raven1975 2023.09.18. 12:43:36

Frenkie de Jongnak a La Ligában ebben a szezonban átlagosan 126 labdaérintése és 105,4 sikeres átadása volt meccsenként, ami a legmagasabb érték a bajnokságban. De Jong emellett átlagosan 8,2 labdaszerzést is végrehajtott 90 percekre vetítve. [Barça Buzz]
süti beállítások módosítása