A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Rafinha iránt érdeklődik az Inter

2020. május 18. - caaaatalan


A Mundo összeállítása szerint a brazil része lehet a Lautaro transzfernek.

Serényen dolgozik a Barcelona stábja, hogy az idei nyár nagy fogásaként elcsábítsa Lautaro Martinezt az Intertől.

Hetek óta tartanak az egyeztetések a klubok között, melynek egy újabb érdekes fordulata lehet Rafinha játékjoga.

A saját nevelésű brazil jelenleg a Celta Vigonál van kölcsönben, de 2018/19 tavaszán éppen a milánóiakat erősítette, ugyanúgy kölcsönben. Az olaszok akkor meg is voltak elégedve a teljesítményével, 3 gólt és 2 gólpasszt jegyzett 22 meccsen.

Természetesen Rafinha eligazolása nem fedezné Lautaro árát, emellett a klub a Semedoért állítólag hamarosan befolyó 25 millió eurot is erre az ügyletre szánná, de valószínűleg még ennél is jóval többre lesz szüksége, ha tényleg meg akarja szerezni a fiatal argentín csatárt.

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr5615706258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GYLS 2020.05.22. 09:58:53

Még hogy Messi nem sétál? A bajnokságra vonatkozóan nem találtam olyan statisztikát, ami a játékosok egyéni futóteljesítményét tartalmazza, de a BL-re igen. Korábban már ezt feltettem a blogra. A csapatban ez Messié a leggyengébb, 90 percre lebontva nem éri el a 8 km-t. 58 évesen szinte minden nap kocogok 30 percet, a táv pedig eléri a 4 km-t. A maradék 60 percben biztos megtenném a másik 4-et. És nem aktív, profi sportoló vagyok. És sajnos a lehajtott fejet ( a feladást) is igen gyakran lehet látni rajta. Ne legyünk már vakok.

Eminusz 2020.05.22. 10:03:04

@Mihail84: Na na na! Engem ne vegyel bele, en csak “kulso szemlelokent” szalltam be a vitaba! En egesz nap 3 meccset mantrazok?? Akkor ki allit valotlan dolgokat?? Na de en nem megyek bele szemelyeskedesbe, nem akarok ennek a resze lenni, de szamomra ez a vita eldolt. Koszonom. :)

julio alberto 2020.05.22. 10:08:19

@celestial: Erre írtam hogy Messi egy zseni de neki sajnos megvannak a korlátjai.Nagyon sajnálom hogy nem tudott legalább egy felnőtt tornát megnyerni olyan játékkal mint anno Maradona,Romario,Van Basten,Zidane vagy éppen Ronaldinho.4 éve Chile ellen hajnalig fent voltam ősszintén szurkoltam neki,de nem,pedig nekik állt a zászló egy aránylag gyenge képességű válogatott ellen.Nem jött jól neki a járvány sem.Az idén a döntő kivételével hazai pályán talán lett volna lehetősége erre 33 évesen,jövőre már nehezebb lesz mert telnek az évek.Sok sok szenzációs meccset játszott,rengeteg gólt rúgva de hiányérzetem van a fentebb írtak miatt.

Mihail84 2020.05.22. 10:10:11

@GYLS: Tény hogy Messi ilyet is lehet látni hozzáteszem nem egyszer. De azt az emberek hajlamosabbak elfelejteni hogy hány meccsen jelentette ő a pozitív különbséget. Míg az olyanok rendre megmaradnak ahol nem lefelé lógott ki a sorból de nem is tette oda magát a győzelemért de ezeknek az aránya szerintem olyan 80:20% lehet a pozitív irányba. Nem vagyunk vakok de azért bennünk a rengeteg jó dolgok is megmaradnak nem csak a rosszak.

Romario80 2020.05.22. 10:11:01

@julio alberto: Ez szép tőled, köszi! De tényleg! Pelé a nemzeti válogatott szintjén a legnagyobb valaha, de klub szinten nálam Messi. Pelé sajnos európában a BEK-ben nem mutatta meg magát. A klub vb az,hááát...valljuk be egy kisebb jelentőségű kupa. Peace!

celestial 2020.05.22. 10:13:58

@Mihail84: " de nem minden ilyen meccsen"...
Simone sem bizti azért mondta amiért te szeretnéd...
De am Messi is csak egy ember nyilvan jópár hibával mint bárki más...értem én hogy rajongóként kibuktok ( ilyenek a rajongók...nem bizti hogy racionálisan látják a dolgokat...) de pl én meg a hetente megjelenő Messi a legjobb cikkektől vagyok rosszul az meg különösen égő mikor bl mecs előtt megy a tisztelgés az ellenfél részéről hogy így Messi meg úgy meg mindenidők stb meg a legjobb a Barca aztán megesznek minket reggelire...
Ettől függetlenül számomra is Messi a legjobb stb de nem istenitem és simán túlfogom élni ha visszavonul...

Romario80 2020.05.22. 10:14:05

@Mihail84: Teljesen igazad van. Ez egy 2015ös videó, és csak a döntők vannak benne. Az igazság az, hogy sokan szeretik vagy szeretnék a sportág ikonjait veszni látni. Előbb a felemelkedésüket látni, majd a bukásukat. Mert az olyan emberi. És bizony, Messinek is voltak gyengébb meccsei, mivel ő is ember. A másik amiért bukni szeretnék látni, hogy nehogy túlszárnyalja az ő eddigi kedvencüket, mint Pelé,Maradona,Ronaldinho.

Mihail84 2020.05.22. 10:15:18

@GYLS: Az meg a másik hogy kit érdekel mennyit sétál amíg rendre lövi a gólokat. De amúgy meg ez meg is van adva neki hogy ossza be az erejét. Ő se lesz már fiatalabb. És lehet hogy pont a 93 percben lesz szüksége egy százméteres sprintre amit már nem tudna olyan intenzitással megcsinálni mintha végig robotolná az egész meccset. És a góloknál tized másodpercek számítanak hogy valaki odaér e a kapu elé vagy sem.

julio alberto 2020.05.22. 10:17:07

@Eminusz: Ter Stegen az a játékos akit mindenképp meg kell tartani.Vidal?Rakitic? őszintén csodának tartanám ha elkelnének.

Mihail84 2020.05.22. 10:22:25

@celestial: Nem is mondtam hogy minden ilyen meccsen. Száraz tény hogy nem egy meccsen enervált dekoncentrált, illetve belesz@rik az egészbe. Nekem nem azzal van a bajom hogy valaki fikázza néhány gyengébb meccse miatt. Azzal van a bajom hogy ezt a néhány meccset egy komplett karrieré növeszti és azt írja hogy rendre sz@rul játszik. Ugye érted a különbséget....

GYLS 2020.05.22. 10:36:55

@Mihail84: Tőlem olyan írást, hogy ne ismerném el Messi teljesítményét, még nem olvashattál. De ahogyan tegnap is írtam, amíg egy játékos a pályára lép, addig mindig az aznapi teljesítményét fogom értékelni.
Van logika abba amit írsz. De mi lenne ha mind a 10 mezőnyjátékos úgy állna hozzá, hogy majd a 90. percben is sprintelnem kell? Hányan lehetnek egyszerre ilyen "kivételes" helyzetben, hogy ne menjen a játék rovására? Nekem az a meglátásom, hogy évről-évre -ahogyan idősödik a mag - csökken az az időpont, amíg fizikálisan bírjuk (ma kb. a 70. perc környéke ez).

julio alberto 2020.05.22. 10:40:41

@Romario80: Bocs de nekem Maradona sosem volt a kedvencem.De láttam amit látnom kellet és elismerem a tudását.Nem véletlen Argentínában Diego Maradona torony magasan népszerűbb mint Messi.Pelé...valóban nem jött Európába de miért tette volna?Akkoriban a Santos volt a világ legjobb csapata..úgy verték az akkori BEK győzteseket mint a húzat Benfica,AC Milan és a Juventus nagyon szerénynek tűntek ellenük.Pedig nem akármilyen csapatok voltak ők akkor ideát.Én sem szerződtem volna gyengébb csapatba.Ronaldinho nekem ő neked Messi nincs ezzel baj.De te áruld már el miért a Romario a felvett neved?

celestial 2020.05.22. 10:42:40

@julio alberto: nem jött össze neki...ez van..igazából jó párszor a szerencse sem igazán állt mellette...
De ám én is rettenetesen szurkoltam neki mindig mikor a válogatottal játszott és nagyon szomorú voltam hogy nem jött össze de ettől még ő jelenleg a legjobb sztem ezen felesleges vitatkozni...hogy kinek mennyire szimpatikus sztem tök mindegy...

Mihail84 2020.05.22. 10:46:33

@GYLS: épp ezért vannak egy csapatban zsenik és vízhordók megfelelő arányban. Suarez se robotolja végig a 90 percet. Illetve Paco alcacer fiatal létére gyakorlatilag azt lehetett látni hogy sétál a két középhátvéd között. Messi fiatalon se futott sokkal többet. Direkt megnéztem a korábbi meccseit. Egy támadónak nem az a dolga. Hanem az hogy a 90. Percben is ugyanolyan intenzitással odaérjen a kapu elé mintha az 1 percben tenné ezt.

julio alberto 2020.05.22. 10:49:31

@Mihail84: 9 válogatott torna,0 siker most az elmúlt fél évtizedet hagynám,mert a nem túl szép emlék a Barcelona számára nemzetközi szinten.Ennyi a történet,öntheted tőlem aranyba is te a tények azok tények maradnak.

julio alberto 2020.05.22. 10:52:19

@celestial: Mikor állítottam az ellenkezőjét?De a jelen csak ennyire elég,ez van.

Mihail84 2020.05.22. 11:03:35

@julio alberto: És újfent a kupákat hozod fel. Nincs új a nap alatt. Se Maradona se Pelé egyedűl nyerte meg a vb-t.Te szoktad mondani hogy a foci egy csapatsport. Nem is tudom talán van Gaál mondta a 98as vb-n hogy ha a vb-t a világ legjobb csapata nyerné, akkor mindig a brazilok gyöznének.

Romario80 2020.05.22. 11:09:44

@julio alberto: Ne túlozzunk azért, a Milan elleni 63-as döntőről eléggé érdekes cikkeket találtam, parancsolj:
en.m.wikipedia.org/wiki/1963_Intercontinental_Cup
Csúnyán el lettek verve Milanoban, Pelével a pályán, a visszavágót elcsalták a Maracanaban, aztán egy 1-0 szintén a Maracanaban egy tizenegyessel(!). Mert oda-visszavágós rendszer volt, két meccs, aztán annyi. Nem egy BEK, na. De hozzáteszem, ezeket a meccseket nem láttam,te igen? A Benficat valóban megverték Pelé remek játékával. De az is kettő meccs összvissz. A Juventus elleni meg...egy elképesztő Pelé gól, de...milyen meccsen történt ez? Illetve meg tudá ezt csinálni a mai fociban?

Romario80 2020.05.22. 11:14:36

@Romario80: Ja meg találtam én itt egy Juventus-Santost 63-ból Pelével a pályán, majd nézd meg az eredményt...;)

GYLS 2020.05.22. 11:17:04

@Mihail84: Január-február környékén feltettem egy angol tanulmány eredményét. 4 év 44 csapat mérkőzései alapján a középpályások után a a támadók futóteljesítménye volt a második, majd a két szélső hátvéd, végül a 2 belső védő. Az az idő már rég elmúlt, hogy a támadók várjanak a labdára, hogy labdavesztés után leálljanak sétálni. Igaz, a Barca játéka a labdajáratáson alapszik, hogy Messi, Suarez (meg még páran) kímélő üzemmódban játszik, de akkor miért tudnak az ellenfelek a 70. perc után fizikailag felénk nőni? Szerintem, egyrészt egyszerre sok a pályán az ilyen játékos (azaz kevesebb vízhordó marad - megjegyzem a modern fociban mindenki vízhordó), másrészt a kor is több játékosunk ellen dolgozik (terhelhetőség, sérülékenység).

julio alberto 2020.05.22. 11:17:40

@Mihail84: A sportban így a labdarúgásban is csak a győzteseket jegyzik,pont mi magyarok ezt megtapasztaltuk.

Dr Mouse 2020.05.22. 11:20:56

@GYLS: Azt írod, hogy "Messi nem sétál?" Biztos igazad van, Te így látod.
Ennek az ellenkezője viszont az a tény, hogy Messi nem azért kapott 6 db Aranylabdát, mert nekem, vagy hozzám hasonló sok laikusnak tetszett amit a pályákon művelt, hanem mert a SZAKMA! /szövetségi kapitányok és sport újságírók/ megszavazta.

Dr Mouse 2020.05.22. 11:31:20

@julio alberto: Szerintem meg nem sok értelme van ennek a vitának, hogy - akkor most Pelé, vagy Messi a valaha élt legjobb focista.
Mert nem lehet hitelesen mérni!
Azt tudom, ha MA, egymás ellen futhatna Armin Hari, Valerij Borzov és Usain Bolt, akkor utóbbi győzne és ezt nem szimpátia alapon működő bírók itélnék, hanem a stopper órák.
Ez olyan, mintha összevetnénk, hogy ki volt a legjobb balszélső, - Garrincha, vagy a Czibor Zoli.
Mindkettő ördögien tudott cselezni, de ma már a Menyországban pihenik ki a sok fárasztó edzés fáradalmait. - Nyugodjanak békében!

julio alberto 2020.05.22. 11:36:17

@Romario80: Ma azt mondják van Dijk a világ legjobb védője..de hol van ő egy Beckenbauer,Facchetti,Bobby Moore trióhoz képest,Pelé ilyen védőket simán vert egy az egybe,nem is egyszer,de még egy F.Baresi,R.Koeman is jóval többnek tűnik nekem mint van Dijk őket viszont már láttam játszani Maradona idején.Erre mondom jóval erősebb volt akkor a felhozatal mint manapság és jóval nehezebb volt tehát kiemelkedni ez elitből.

Romario80 2020.05.22. 11:45:09

@julio alberto: És emellé a trió mellé nem lehet letenni Maldinit, Vidicet, Ferdinandot, Terryt, Pepét,Ramost(fúj), Nestát, Chiellinit stb.stb.?

GoalGero 2020.05.22. 11:58:43

@julio alberto: szerintem meg nincs igazad.a mai focisták erre vannak tenyésztve csúnyán mondva.Fizikalisan messze felülmúlják az elődeiket.es technikailag is.Ha azt mondod csak hogy egy Pele ma mi lenne megmondom neked.Semmi.Nem bírna az iramot.Sokkal gyorsabb lett mind fizikálisan mind fejben a játék.Lehet a múltban élni és igaz hogy nagyobb karakterrel voltak,de nem profibbak.Lehet ezzel vitatkozni,de értelmetlen.Ugy ahogy pl Forma 1ben is egy Fangio nem tudna mit kezdeni egy Hamiltonnal,aki 4eves korától gokartozik.Gondolom sokan nem fognak ezzel a hozzászólásommal egyet érteni de ez van.Ezek száraz tények.

julio alberto 2020.05.22. 12:04:58

@Dr Mouse: Én is sokáig elhittem azt a történetet hogy 40-50-60 mennyivel könnyebb volt játszani mint manapság.De a YouTube jóvoltából meg tudok nézni egész mérkőzéseket és látom mennyivel képzettebb játékosok voltak akkor mint ma,nálam a 70 VB-n Olaszország-NSZK 4-3 mindent visz ,de nagyon jó volt az 58 VB döntője Brazília-Svédország 5-2,Brazília-Szovjetunió 2-1,NSZK-Franciaország 3-3 a 82 VB-n.Az Angol-Magyar 3-6,és a Magyarország-Brazília 3-1 is szenzációs játék volt,nagyon nagy tudású játékosokkal.Ma ilyen játékosokat nagyítóval kell keresni mint amilyen játékosokat a fenti meccseken láttam.Az erőnlét edzéssel elérhető,de az egyéni képesség nem.Abban pedig a maik sehol nincsenek a fentiekhez képest.

Eminusz 2020.05.22. 12:05:21

@julio alberto: Egyetértek ter Stegennel kapcsolatban!
Ami Vidalt és Rakiticet illeti, az ő esetükben szerintem a Barcának kéne engednie... Tiszteletben tartani Rakitic kérését és elengedni a Sevillába 15 millióért (amit a Sevilla ajánl érte) és nem alkudozni velük, hogy márpedig 20 millió alatt nem engedik el... Ezzel véleményem szerint senki sem nyer...
Vidalról is állítólag azért mondott le az Inter, mert sokallták az összeget, amit a Barca kér érte. Mondjuk személy szerint a chileit még 1 évig megtartanám...

Romario80 2020.05.22. 12:07:07

@GoalGero: És ha Pelét úgy tenyésztenék, mint a mai játékosokat? :) Könnyen lehet, hogy ő lenne a legjobb. De ezek valóban csak fantáziálgatások, nincs ezekre a kérdésekre válasz, viszont jó a téma. :)

julio alberto 2020.05.22. 12:12:14

@GoalGero: Én az látom hogy egyre csökken a nívó...őszintén mondom a 2018 VB volt a leggyengébb amit idáig láttam.

Dr Mouse 2020.05.22. 12:15:08

@GoalGero: @Romario80: @julio alberto: .....És akkor még nem beszéltünk a doppingokról! Meg a fene tudja hányféle szteroidokról.

julio alberto 2020.05.22. 12:20:57

@Eminusz: Őszinte leszek én az idős játékosainktól már nem igazán várok semmit,de tévedjek.Pont ezért szeretném annyira a fiatalítást,de az meg ahogy látom hiú ábránd jelenleg a klubnál.

Mihail84 2020.05.22. 12:39:25

@julio alberto: ez tény hogy a 18as vb volt a leggyengébb. De régebben nem is játszottak a játékosok szezononként 60-70 meccseket. Volt idő amikor a spanyol bajnokságban is 12 csapat volt oda visszavágós felállással és nem volt akkor még olyan hogy klub világbajnokság ahol már 3 meccset kell játszani az 1 helyett. Illetve a spanyol szuper kupa is 2 meccses volt most meg az okosok kitalálták hogy 4 csapat vegyen részt rajta....

Mihail84 2020.05.22. 12:44:45

@julio alberto: bek-ben is kevesebb meccs volt mint a mai bl-ben illetve a mai bl ben a csapatok minősége is sokkal erősebb. Ma már nem egy grúz bajnokságot nyerő csapatot kell megverni akiket még mondjuk egy spanyol 20. Helyezett is hülyére verne. Nincsenek úgy kifacsarva a játékosok....

Mihail84 2020.05.22. 12:55:35

@GYLS: senki nem lesz fiatalabb ez tény de szerintem a barcelonánál az erönléti edzések hanyagolása volt a legföbb probléma. Ezt bizonyítja a rengeteg sérülés illetve anno Valverde is megmondta hogy nem tartja sokra az erönléti edzéseket.

GYLS 2020.05.22. 12:57:57

@Dr Mouse: Olvasd már el mit írtam Mihail84-nek írt 10:36-os írásom első kettő mondatában?
Szakma? Mit gondolsz a Nemzeti Sport részéről miért szavaznak évről-évre CR-re? Hidd el, nem az adott év teljesítménye miatt. A válasz csak egy szó: politika. És ki tudja hány országban van ez így. Oda-vissza.
Ezeknek a szavazásoknak ma már jóformán csak marketing értéke van. Amikor 4 éven keresztül uralták a spanyolok európa (2x EB-győzelem), és a világ fociját (1 VB-győzelem), miért nem egy spanyol kapta a címet?

Nagybarcelona 2020.05.22. 13:13:06

@GoalGero: ezt pontosan így látom. Azèrt sincsenek olyan kiemelkedő játèkosok, mert vèrprofivá vált a foci. Már nem számít olyan mèrtèkben az egyèni teljesítmèny, mikor a "tenyèsztett" focisták csapatvèdekezèssel kiölik a szèpsèget a fociból. Kíváncsi lennèk, a règi nagyok, mire lennènek kèpesek zsebkendőnyi területen. Nem bántáskènt, de vajon mire lenne kèpes a "duci" Maradona, vagy èpp Puskás a jelenkorban. A foci egyre kevèsbè szól a látványról. Ha valaki azt akar látni, nèzzen edzèseket, ahol láthatja, H. bármilyen cselre kèpesek a mai játèkosok is, de a meccseken a cèlfutball dominál. Nekem sem tetszik, de az UEFAt, FIFÁt is csak a pènz èrdekli, a klubokat pedig az eredmèny, mert abból lesz a pènz. A kedvenc csapatunknál is görcsösen próbálnak ragaszkodni a sokpasszos játèkhoz, ami egyre meddőbbè válik. Messi tèmában: Hatalmas nyomást helyeznek (mèdia) Messire, akinek egy szemèlyben kellene eldöntenie a meccseket, míg mikor CR7 társai EB-t nyernek, CR7-et dicsőítik. Neki elèg a nemzetek ligája döntőjèben pályára lèpni, vagy Andorrának 3-at lőni, mindenhol róla beszèlnek. (Bármennyire is utálom, elismerem, mert egy gèp, az egója okán került a legjobbak közè, a számait nem kell magyarázni, ès mindezt a modern fociban èrte el)Messi az elvárások miatt sokszor nagyon görcsösen játszik, elsősorban a válogatottban figyelhető ez meg. Azèrt a mai fociban az "egy cseles Messi"(-by Pelè) eljutott 6 aranylabdáig, ès 6 aranycipőig, míg Neymar szèpen lassan elbohóckodja a karrierjèt. (Elbrazilkodja?) Messi szerintem! azèrt a legjobb, mert mindezek ellenère mikor eltolja 2 ember mellett, laposan eltekeri a szèlre, azt hihetnè az ember, H. a foci ennyire egyszerű. De "beszèljenek" Messi helyett a számai.

GYLS 2020.05.22. 13:20:45

@Mihail84: Tehát belátod, a számok nem hazudnak. Pár hete Robi71 oda jutott, hogy a a Barcában már nem Xavi és Ini volt az ész, a szervező, hanem Busquets. Emiatt megnéztem - papírral és tollal a kezemben - a MU elleni BL-döntőnket. Nem volt igaza.
Ezt csak azért írom, mert az akkori játékunk sebessége minimum a harmadával gyorsabb volt. A játékosok állandó mozgásban voltak, mutatták magukat hogy megjátszhatóak legyenek (köztük a három támadóval: Messi-Villa-Pedro). Ma? A
három támadó közül egy (akit épp betesznek harmadiknak) végzi ugyanazt. Visszafele menve pedig látható, hogy a középpályások közti különbség is égbekiáltó, kreativitásban, sebességben. Akkor a hátvédek nem Valdes kapusnak passzolgattak, hanem előre, mert a cél az ellenfél kapujához való minél hamarabbi odaérés volt. Ma? TerStegen a legbiztosabb pont. Szomorú látni, hogy az akkori támadó focinktól mennyire eltávolodtunk.

GYLS 2020.05.22. 13:26:37

A média szerint a távozási listán szereplők sorra nyilatkozgatnak (most épp Vidal), maradni akarnak. Ki fog itt távozni?

Faramuci_69 2020.05.22. 14:02:54

@julio alberto: egy idősebb vagyok, nálad, 2 valszeg tanultabb vagyok, 3 a fiam válogatott sportoló. Szóval ne állítsd be magad itt valami felsőbb rendűnek.
Amit Messiről írsz az baromság. Persze mindig a fél igazság a legjobb csúsztatás.
Messi nem motívátor. Ugyanakkor gyakran viselkedik vezérként. Ettől még rosszindulatú baromság, amit állítasz róla. A világbajnoki döntőt ugyanúgy megnyerte volna Argentínának mint Maradona, igazi vezér volt. Arról hogy Higany mindent elkúrt, arról nem ő tehetett. A gauchokat többször egyedül jutta ki a VB-re, Copara. Igen, volt pár meccse, ahol ő is belefásult. Na olyankor voltak rajta hárman, négyen ő meg esetleg sérült is volt. Más lelkialkat mint CR, de belül ő is nagyon akar, ez látszik is. Szerintem volt pár nagy meccs amit ő döntött el, de azt meg természetesnek veszed.
Szerinted egyedül kellene megvernie mindenkit? Neki nem kellene társak? Miért ő üvöltsön a társaival? Ő a pályán mutat páldát.
A Poolellen maga nyerte meg 3:0-ra a hazai meccset, és adott még két 100%-os gólpasszt a szellemi fejlődésben visszamaradt Dembinek.
A visszavágón sem ő mondott csődöt, hanem az a Valverde aki betette Coutinhot, Alba, akiről kaptunk 3 gólt, valamint Rakitic aki nem bírta a terhet.
A Bayern elleni zakónál sérült volt.
Azt hiszem, ha azon kell veled vitakoznom, hogy Messi hány nagy meccset döntött el, akkor minden tiszteletem mellett, de keress egy másik fórumot.

Robi71 2020.05.22. 14:34:37

@GYLS: Ha nem írok, az nem jelenti azt, hogy nem is olvasok. Kérném, hogy mellőzd az olcsó hazudozást és denigrálást. Soha nem mondtam olyant, hogy nem Xavi és Ini lett volna az ész, hanem Busi, mert...rám szakadt volna a plafon.
A három zseni minden idők legjobb középpályás sorát alkották...összehangolt játékintelligenciájuk páratlan a futballtörténelemben.

Robi71 2020.05.22. 14:39:18

@GYLS: Az fog távozni, akiről azt mondja a vezetőedző, hogy nem számít a játékára...és még a padra sem fogja ültetni. Aki nem Barca szint majd eldöntheti, hogy jó pénzért a nézőtérről tekinti meg a meccseket vagy ha van önbecsülése, akkor távozik...még akkor is ha kisebb lesz a fizetése és nem topcsapat az új kenyéradója.

Mihail84 2020.05.22. 14:47:54

@GYLS: Nem értem mért kéne belátnom amit nem vitattam. Nem értem az összefüggést. Azzal eddig is tisztában voltam hogy a csapat erönléte az sz@r de erről nem feltétlen a játékosok tehetnek. Van egy edzői stáb akik kiadják a munkát hogy ezt kell csinálni. A játékosok nem mondják hogy ezt nem csinálom ez a munkájuk ezért kapják a fizetést. Az hogy ez kevésnek bizonyul a meccseken az nem feltétlen a játékosok hibája. Szokás mondani a fejétől büzlik a hal. :)

Robi71 2020.05.22. 14:50:15

@Nagybarcelona: Ameddig az europai futballakadémiák valóban szalagmunkásokat képeznek (kivételek, ösztönös tehetségek azért itt is vannak)....dél-amerikában még mindig jelentős szerepet kap a grund és a teremfoci. Azt hiszem, aki keres az talál. Vannak remek játékosok mindkét tipusból és ezek helyes arányban történő mixelése még mindig remek receptet adhat. Van erre még mindig példa még a mapjainkban is. Vannak klubok, amelyikek mem csak eredményes de szép, nézhető focit játszanak. Ez nem lehet kifogás a Barca-nál sem.

GYLS 2020.05.22. 14:54:55

@Robi71:
GYLS 2020.04.30. 10:29:04
Busquets nem védekező középpályás. A pályán mint mélységi irányító szerepel. Ezért van az, hogy a legtöbbet ér a labdához. Egy igazi védekező középpályás olyan mint Casemiro és Thomas (hogy csak a spanyol csapatokból említsek). De még a nem ide sorolt Kondogbiára is jobban illik ez a titulus.

Robi71
2020.04.30. 13:07:50
@Eminusz: Ahogy GYLS is mondja, a Barca elég rég ota nem játszik klasszikus labdaszerő vkp-val. Ehelyett inkább egy plusz köźéppályással (mélységi irányítóval) játszuk a labdabirtoklós, sokpasszos játékunkat. Ez Cruyff hagyatéka...Pep játszott ezen a poszton, majd Busi Pep-nél ugyan ezt. Kétségtelenül Busi volt a legjobb ebben. De Jong-nak várhatóan ugyan ez lesz a szerepe...várhatóan ugyan ezen a szinten folytatva.

GYLS
2020.04.30. 13:52:19
@Robi71: Azért nem teljesen úgy van, ahogyan írod. Cruyffnál valóban Pep játszott hasonló poszton és szerepben mint most Busquets, viszont épp Pep mint edző váltott. Az Ő csapatában nem volt mélységi irányító. Nem volt, mert nem kellett. A csapat játékát Xavi és Ini szervezte. LE az utolsó évében, de leginkább Valverde hozta vissza ezt a felállást.

Robi71
2020.04.30. 13:56:10
@GYLS: Busi mit jázszott Pep-nél?

GYLS
2020.04.30. 14:03:10
@Robi71: Mélységi irányítót biztosan nem. Csak azt ne mond, hogy Ő volt az ész abban a csapatban. Nálam Ő az a játékos volt, aki összeszedte a lecsorgó labdákat.

Ezután a párbeszéd után ültem le tollal, papírral megnézni a Barca-MU bl-döntőt. Huzigáltam a strigulákat, ki hányszor és miért (oldal-, hátra-, előrepassz, szerelések) ért a labdába. Businak köze nem volt a játék szervezéséhez. Szóval aki kettőnk közül csúsztat, az Te vagy.

GYLS 2020.05.22. 15:03:07

@Mihail84: Igazad van, az edzői team is felel érte, leginkább Ők. De vajon a testre rakott műszer nem azt mutatja pár játékosnál, hogy eddig és ne tovább. Márpedig ez azt jelenti, fizikálisan jobbak nem lesznek, nem lehetnek. A csapat pedig azért nem, mert nem bír el több ilyen játékost egyszerre a pályán.

Robi71 2020.05.22. 15:14:10

@GYLS: Te miről beszélsz egyáltalán? Busi-nak köze sem volt a játékszervezéshez?...mi van?...ki az ész és ki nam?...mi van?

Bolha10 2020.05.22. 15:18:01

@Eminusz: de most komolyan, Messi esetében fel kéne, h soroljak eseteket, h mennyi nagy meccset döntött el? Egy Barca blogon????!!!!

GYLS 2020.05.22. 15:30:57

@Robi71: Fáj a szembesítés hogy személyeskedsz? Igazad van, Te hazugsággal vádoltál. Én ezzel szemben csak szépítettem a "csúsztatás" szóval.
Nézd már meg azt a meccset! Xavi száz felett, Ini 80 felett, Busi meg még 70 alkalommal sem ért labdába. A 70-ből meg még 10 sem volt, amire azt lehetett mondani, támadást építő lett volna.
De már bánom is, hogy megemlítettem a neved. Azt hiszem visszatérek ahhoz az általad javasolt elvhez, hogy baromságokra nem kell reagálni, levegőnek kell tekinteni. Számomra ezen írásomtól kezdve Te az lettél!

Robi71 2020.05.22. 15:56:04

@GYLS: Nem vagy semmi. A számba akarod rágni, hogy azt mondtam amit nem is mondtam. És még te vagy a sértődött. :)

Robi71 2020.05.22. 16:06:18

@Bolha10: Messi legjobb mutatói a liga nagyjai ellen vannak...Real, Atleti, Sevilla, Valencia, Bilbao.
Nem értem mi folyik itt...ráadásul egy Barca blogon...állítólagos Barca szurkolók között. Minek ide ellenség, ha....

Mihail84 2020.05.22. 16:28:03

@GYLS: Szerintem nincs olyan műszer a világon ami megmutatja hogy mennyi egy adott játékos maximális terhelhetőségét. Kortól és testalkattol függetlenül. Olyan viszont van ami a pillanatnyi fizikai állapot maximumát kimutatja ami több erönléti edzéssel fejleszthető. Csak azt semmi nem tudja kimutatni hogy meddig....

Mihail84 2020.05.22. 16:31:07

@Robi71: Itt vannak Barcelona drukkerek meg van egy sz@rkavaró (troll) ez még hagyján de ráadásul van itt olyan is akit ez a troll képes megvezetni és neki áll megvédeni. Hogy ő bizony nem troll ez a legelszomorítobb.

Robi71 2020.05.22. 16:46:34

@Mihail84: Aki minden idők legjobb Barca játékost kritizálják (épeszű ezzel az állítással mem vitatkozik) azok trollok. Mondanám, hogy más csapatnak szurkolnak, de ilyen hangnemet sehol sem engednek meg. Tehát csak trollok lehetnek.

Mihail84 2020.05.22. 17:05:24

@Robi71: Messit igenis lehet kritizálni ha szar meccset játszik. Dolgozzon meg azért a hatalmas fizetéséért. Engem az álltalánosítás zavar. Hogy valaki felhozza Messi 3 szar meccsét de ezzel azt mondja hogy minden ehhez hasonló meccsen szar volt.

sunt 2020.05.22. 17:07:09

@Robi71: Teljesen tévút a Barca jövője szempontjából Messi múltjáról vitatkozni. Akármilyen fényes Messi múltja, az nem releváns még a 2020-21 -es évadra nézve sem, nemhogy a továbbiakra. Ma persze még meghatározó, mert ki akarna Barcelonába utazni, hogy helyszínen nézze Busit, Piquét, Albat, Suarezt, ha tudja, hogy Messi nem fog játszani.

Robi71 2020.05.22. 17:17:44

@Mihail84: természetesen lehet kritizálni egy-egy meccs útán...de a teljes Barca-s karrierét, az trollkodás. Soha, senki nem tett annyit egy klubbért mint ő. Pedig voltak még egészen extra klubkarrierek (Maldini, Zanetti, Giggs, CR, stb)

Bolha10 2020.05.22. 17:20:44

@Robi71: és akkor a többi nagy meccsről (Bl, stb..) ne is beszéljünk. Nem is értem....fel nem foghatom. És akkor olyanok mellé állnak, akik ezt cáfolják (mintha én azt mondanám, h nem lesz holnap). “Észérvek “ meg ilyen fa..ságok. Alberto Messivel kapcs-os mondanivalójában(meg sokszor másban sem) minden van, csak észérv nem. Attól van a legtávolabb.

Bolha10 2020.05.22. 17:22:57

@Bolha10: na mindegy, nekem ez magas. Ezért tart itt az emberiség. :)) A butaság fájó. Főleg ha egy nem okos ember mantrázza azt.

Bolha10 2020.05.22. 17:24:45

@Bolha10: na, mondják az okosok, amin úgysem tudsz változtatni, azt engedd el. Csak néhanapján kijön belőlem, mikor 20-jára olvasom a fájó butaságot. Ennyi.

Robi71 2020.05.22. 17:27:03

@sunt: Pedig jelenleg úgy néz ki, hogy Messi után csak nagyon türelmes elvakult szurkolók fognak meccsre járni. Na meg azok a turisták akiknek a bakancslistáján rajta van egy meccs a Camp Nou-ban.
Azok a játékosok, akiket Barto 100+ milliókért igazolt és elviekben az volt a cél velük, hogy folytatódjon a show....enyhén szólva sem varázsoltak.

Robi71 2020.05.22. 17:33:31

@Bolha10: Éveken keresztűl Messi jelentette a különbséget a Barca és a többi csapat között (legyen szó BL vagy bajnokság).
A BL győzelmeink alkalmával sem volt olyan, hogy legalább egy meccsen nem az ő zsenialítása segített volna át egy-egy akadályon).
Nélküle nem tudom hány trófeával lett kevesebb a vitrinben az elmúlt 15 év alatt.

hokihari 2020.05.22. 20:38:14

Szegeny Cruyff is egy kutyautö volt csak ezustöt nyert a vb-n.Pedig az igazan szenzacios csapat volt.

hokihari 2020.05.22. 20:45:04

Maradona egy szaros balnokok ligajat se tudott nyerni? Mi a szart csinalt a meccseken a vilag legjobb labdarogoja? Nem Egyedul meg kellett volna nyernie? Nyert egy Uefa kupat. A vidi is döntöbe jutott .

Robi71 2020.05.22. 20:59:40

@hokihari: Teljesen mindegy...ha Messi VB-t is nyert volna, akkor is csak egy lehorgasztott fejű, korlátolt zseni lenne....annak, aki pfujol rá. .

hokihari 2020.05.22. 21:07:55

@Robi71: Ketsegem sincs e felöl.

GYLS 2020.05.22. 21:10:23

@Mihail84: Ha a csapatból pár játékos fizikai állapota műszertől függetlenül olyan, hogy a 70. perc környékén lihegnek ha 30 méteres sprintet kell megtenni, akkor az még inkább elszomorító. Felkészítőket és a játékosokat beleértve.

hokihari 2020.05.22. 21:12:52

Valamit Nyerjenek egy csapat egy hosszabb sorozatban / vb ,EB stb Sok dolognak passzolni kell. A Real utobbi bl gyözelmeiböl Sokszor mellettuk allt a szerencse. Amellett hogy stabilan jatszottak. Vagy Mikor Chelseaban tovabbjutottunk.Rosszul jatszottunk de minden jol jött össze.A vegen Pique kezezese pl...

hokihari 2020.05.22. 21:25:17

A spanyol Mikor vb-t nyert mar a csoportköben is rosszul kezdtek a spanyol kollegam 2 mecss utan ketsegbe volt esve hogy kiesnek. A vegen vb gyözelem . En Örultem neki mert ez jo haverom . Amugy vb-n Inkabb ellen Drukkolok mint valakinek kimondottan. Örulök ha nem brazil , olasz , Angol nyer.Inkabb kis csapatokkal szimpatizalok . Amugy meg mindegy ki nyer.

julio alberto 2020.05.23. 09:26:52

Egyetlen egyszer azért szeretném látni hogy Messi az igazi tétre menő mérkőzéseken,tornákon nem lehajtott fejjel tanácstalanul sétálgat hanem felnő végre arra a szintre ami egyéni képessége alapján elvárható lenne tőle.Vezesse győzelemre a csapatát,tegye hozzá azt a pluszt ami a sikerhez szükséges ilyen mérkőzéseken.A korszakos zseniknek ez sikerült volt amelyiknek többször is.Nekem a számaival nincsen baj,sőt...a játéka is nagyon rendben van de pont ezért várom tőle a egy tornán kiemelkedjen a mezőnyből és szóljon róla az adott esemény.A Barcelonával vagy Argentínával nekem édes mindegy.Mindkét helyen megvannak hozzá a társai,nem kutyaütő keret egyik sem.Remek alkalmak erre az idei BL vagy a jövő évi hazai rendezésű Copa America.Őszintén szurkolók neki még ha sosem volt a kedvencem akkor is.Fentebb pár embernek a a fröcsögésével nem kívánok foglalkozni,önmagukat minősítik.

hokihari 2020.05.23. 09:40:37

Azert you tube-on meglehet nezni Mikor gyözelemre vezette a Barcat.Talan nem 1-szer.

hokihari 2020.05.23. 09:43:02

Azt Gondolom nyert egy par dolgot karrier alatt.

julio alberto 2020.05.23. 09:46:20

@hokihari: Néztem,Romario kollégát meg is követtem a M.U és a Santos elleni történetben.

julio alberto 2020.05.23. 09:52:04

@hokihari: Fentebb leírtam mit és miért szeretném látni Messi esetében úgy hiszem joggal.

Bolha10 2020.05.23. 09:55:38

Na most azzal a kreténnel mit lehet kezdeni, aki 1000-jére is leírja, h Messi még sohasem vezette győzelemre csapatát?!

celestial 2020.05.23. 09:56:10

@julio alberto: azért te is unod magad rendesen :)
kezdődik akkor a szájkarate 1000. epizódja :)

Bolha10 2020.05.23. 09:56:36

@Bolha10: biztos h troll :D Ennyire hülye nem lehet vki :)

Bolha10 2020.05.23. 10:01:21

Ezért mondtam, ő meg bivi már rég nem lenne itt ha én lennék az admin. Bivi meg a csúnya beszédért, ahogy szokta fikázni Iniestát, Guardiolát, Busquetset, stb....a klub ikonikus figuráit. Szerintem az egy Barca blogon nem fér bele. Főleg mikor ő is 1000-jére teszi meg. Dehát nem én vagyok az admin....:)

julio alberto 2020.05.23. 10:03:16

@celestial: Lezártam a témát,az egy két fehérjehalmaz meg szóra sem érdemes.

Bolha10 2020.05.23. 10:08:09

@julio alberto: téged rendesen kicsinált Messi :D

julio alberto 2020.05.23. 10:12:26

@Bolha10: Te magadtól vagy ilyen elmebajnok vagy olvasni nem tudsz?

katalan2 2020.05.23. 11:51:10

@julio alberto: Szerinte a Copa american elég jól játszott, és a 2014-es vb-én is jó volt egy darabig. Sokkal több meccsen volt vezére a csapatnak. Kiemelsz pár meccset, csak azért, hogy beleköthess!!!

Robi71 2020.05.23. 12:17:06

@julio alberto: "Fehérjehalmaz"?
Még nem vitted le a blog szinvonalát eléggé?...mondanám, hogy jobban járt volna a világ, ha te abban a halmazállapotban maradtál volna, de...a akkor a fene eszi meg ezt a blogot is. :(

julio alberto 2020.05.23. 12:39:34

@katalan2: Nem mondtam hogy rosszul játszott de közel sem úgy ahogy elvárható lenne tőle.Re kell tenni az i re a pontot és kész.Jövőre ott lesz a újabb lehetőség,hazai pályán,nem túl erős mezőny ellen.Szurkolók neki hogy a 10-k nekifutásra jöjjön össze neki.

Bolha10 2020.05.23. 12:57:50

@julio alberto: mi is szurkolunk neked! :) csak nekünk nem fog összejönni...:(

julio alberto 2020.05.23. 13:00:45

@Robi71:Egy divatszurkoló hogy beszélhet színvonalról egyáltalán a Barcelona csapatáról?Neked sem múltad sem jövőd nincs itt,ezt te magad is leírtad többször is.Inkább keresd az új csapatodat a Milan,Ajax,Real Madrid után szabadon.Sok sikert a kereséshez.

julio alberto 2020.05.23. 13:05:51

@Bolha10: Még mindig nem megy az olvasás?Gyakorolj mert bizony elmebajnok maradsz.

Robi71 2020.05.23. 13:55:54

@julio alberto: Több közöm vagy a Barca-hoz, mint neked, te "fehérjehalmaz"!

MCMXCIX 2020.05.23. 14:09:11

Csak a blog esetleges reakcioja miatt neznem meg, mi lenne ha Messi eligazolna egy masik topklubhoz, tehát nem levezetni a Newellsbe meg ilyenek :)

Mihail84 2020.05.23. 14:24:30

@julio alberto: te meg keresd szerintem a következő Neymar vagy brazil fan oldalt. Mindenki utál itt téged az itt leművelt patkánykodásod miatt amit nap mint nap megcsinálsz. Jobb lesz ha eltakarodsz neked is és nekünk is .....

Mihail84 2020.05.23. 15:09:37

@julio alberto: "Lezártam a témát,az egy két fehérjehalmaz meg szóra sem érdemes." De érdekes még ezután sem hagyod abba folyamatosan osztod az észt. Albi megint túltolta a csavarlazitót mert komoly tudathasadásos gondjai vannak....

Robi71 2020.05.23. 15:21:32

@MCMXCIX: Messi-t 2017-ben Barto meggyőzte, hogy hosszabbítson. Elébe tett egy üres csekket, csakhogy maradjon. Tudta, hogy ez őt bebiztosítja 2021-ig, így minden pénz megért neki.
Ha figyelembe vesszük a sikertelen igazolásaira elpazarolt több, mint egy milliárdot, akkor mondhatjuk hogy a Messi fizetése messze a legjobb befektetése volt.
De hogy a kérdésedre vállaszoljak, akkor az is eldölt, hogy Messi már nem fog más európai topcsapatban. 2017-ben még 29 évesen belevághatott volns egy új projektbe, de most már késő. Már csak az a kérdés, hogy mikor dönt a levezetés mellett. Nem zárom ki, hogy 2021-ben...hacsak az új elnök nem győzi meg, hogy matadjon ameddig beindul a projektja.

Faramuci_69 2020.05.24. 07:31:38

@Mihail84: +1, bár kicsit finomabban.
süti beállítások módosítása