A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Piqué: „A klub jelenleg ilyen amilyen"

"Nyilvánvaló volt, hogy hanyatlásban vagyunk, és minden évben kicsit rosszabbak vagyunk."

2020. november 05. - culee14

embazbhwoaa7yts.jpg

Gerard Pique az egyik kedvenc interjúalanyom lett a Barcelonában. Minden alkalommal, amikor bármilyen mélyreható beszélgetést folytatnak vele, kiszolgáltatottabb Barcelonáról, mint bárki más.

Ezúttal sem volt másképp. A Barca a Dinamo Kijev elleni  2–1-es győzelme után, a védő beszélgetett Barcelona állapotáról és a szükséges változtatásokról.

Piqué: „A klub jelenleg ilyen amilyen. Sok változás van folyamatba, a változásra szükség van szerintem. Meg kellett fordítanunk a dolgokat. Nyilvánvaló volt, hogy hanyatlásban vagyunk, és minden évben kicsit rosszabbak vagyunk. Nincs sok időnk, de javításra van szükségünk. Soha nincs átmeneti év Barcelonában, mindig kötelesek vagyunk nyerni. Most választási időszak van, és új testület fog alakulni, és az elkövetkező hónapokban apránként változásokat fogunk látni."

„Addig folytatnunk kell az ismétlést, de ez sok körülmény miatt nem könnyű. Nem csak a klubban zajló eseményekkel kapcsolatban, hanem azért is, mert itt nem vagyunk rajongók. A dolgok jól sikerültek a Bajnokok Ligájában, de a La Ligában változtatnunk kell, és változni fogunk. Fiatal játékosok vannak, akik lendületet adtak a csoportnak és annak, ahogyan játszunk. Nincs sok időnk, de szükségünk van rá, hogy bizalmat szerezzünk és tovább növekedjünk. "

"Közben folytatnunk kell a versenyzést a csapatokkal, de a körülmények miatt ez nem könnyű. Nem csak a klubban zajló események miatt, hanem azért is, mert nincsenek velünk a rajongók a mérkőzéseken. A dolgok jól sikerültek a Bajnokok Ligájában, de a La Ligában változtatnunk kell, és változni is fogunk. Fiatal játékosok jöttek, akik lendületet adtak a csapatnak és a játékunknak. Nincs sok időnk, de szükségünk van rá, hogy bizalmat szerezzünk és tovább fejlődni. "

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr1916275172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GYLS 2020.11.05. 21:47:34

Nem született megegyezés a bércsökkentést illetően. A tárgyalások viszont folytatódnak. A következő határidő november 11.

Robi71 2020.11.06. 08:20:53

@GYLS: Alakul...ahogy reméltem a srácok nem nyelnek le mindent amit a torkukon le akarnak nyomni. Elegük van a folyamatos hazudozásból.

világostobája2.0 2020.11.06. 08:47:26

@GYLS: de elutasítás sem volt a játékosok részéről (tudom nem mondtál ilyesmit), csak ez egy picit bonyolultabb és még kell egy kis idő..megfognak egyezni..
www.sport.es/es/noticias/barca/mesa-negociacion-reaunudara-martes-8191780

DISTANTxTHUNDER 2020.11.06. 09:12:34

Mondjuk az elég gáz szerintem hogy a játékosok nem hajlandók a fizetésüknek (annyit keresnek egy hónapban hogy szerintem fel sem fogják) egy kis részéről, átmenetileg lemondani hogy a klub stabilizálódni tudjon, és újra versenyképes legyen.. ne felejtsük el hogy azért a pénzért amiért ennyire ragaszkodnak, igazából nem ők dolgoztak meg hanem az "aranycsapat" akik halomra nyerték magukat a klubbal.. meg persze a barom ex főnök is hibás amiért mindenkinek fejetlenül osztogatta a több millió eurókat, aláírási pénzek, évenként szerződés hosszabbítások, stb.. most viszont az új vezetést támogatnák azzal a gesztussal ha papíron lemondanak a fizetésük egy részéről (azért írom hogy csak papíron mert később ki tudja milyen formában kapják azt a részt vissza).. nesze neked több mint egy klub.. ez már rég nem az a csapat amelyik anno leigázta a világot a játékával, és elkápráztatta szerénységével..

GYLS 2020.11.06. 09:19:06

@világostobája2.0: Direkt nem fűztem semmit sem a hírhez. Tavasszal is az első hírek alapján előre elítéltük (én is) a játékosokat, hogy nem egyeztek bele a csökkentésbe. Aztán, kiderült, mindezt azért tették, mert átvállalták az "egyszerű" alkalmazottak csökkentését is. Nem tudhatjuk, hogy mi az oka a "nem megállapodásnak". Ezért nem akarok találgatni.

Raven1975 2020.11.06. 13:31:46

Meccskeret a Betis elleni bajnoki meccsre: Ter Stegen, Dest, Piqué, Sergio, Aleñá, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Messi, O. Dembélé, Riqui Puig, Neto, Lenglet, Pedri, Trincao, Jordi Alba, S. Roberto, F. De Jong, Ansu Fati, Junior, O. Mingueza, Konrad, Arnau Tenas.

Robi71 2020.11.06. 14:28:03

@DISTANTxTHUNDER: Mes que in club?...sohasem volt az...az a Bilbao. :)
Ha én játékos lennék:
Előbb egy részletes tájékoztatót kérnék a klub valós anyagi helyzetéről.
Hogyan tervezi a klubvezetés az anyagi helyzet stabilizáládát a fizetéscsökkentés után (nem követi további megszorítás)
Választási lehetőség: elfogadom vagy távozhatok...közös megegyezéssel.

Balázs37. 2020.11.06. 14:49:27

@Robi71: valószínű a küszöböt rágnák majd ezek az agyonfizetett játékosok, ha egy pár hónapig kevesebb pénzt kapnak! Vagy nincs megtakarításuk? Amúgy sem igen szolgáltak rá ezekre a hatalmas fizetésekre az elmúlt években. Még nekik kellene felajánlani a fizetésük egy részét a klubnak

DISTANTxTHUNDER 2020.11.06. 14:53:26

@Robi71: Azért amikor Guardiola átvette ezt a csapatot még nem volt ilyen szar a helyzet (sek a klub mefítélése).. minden játékos csendben tette a dolgát minta szerű alázattal, olyan volt mindenki mint kis fogaskerekek a szerkezetben.. akkoriban ezzel tűnt ki a Barca.. most meg ha épp nem valamelyik játékosunk vagy az elnök botrányával vannak tele a hírek akkor a botrányos eredményekkel (esetleg azzal hogy ki kit rúg ki és ki kit utál).. régen a Barca volt a bezzeg példa és az etalon a többi klub számára, most viszont csak egy elrettentő példa tragikomédiája..

benedict 2020.11.06. 14:57:32

@Robi71: Te mit hiszel amúgy? Miért gondolod azt, hogy a játékosok a klub fölött állnak? Majd biztos azért menjen csődbe a barca mert néhány játékos nem akar belemenni a fizetéscsökkentésbe, főleg ilyen eredmények mellett (tudom h barto tette tönkre a barcát nem kell kioktatnod ez ügyben). Neked igen is tudnod kellene nagy kamu felső vezető, hogy ez nem így működik, hogy az alkalmazott fog pattogni, hogy ne csökkentsenek a fizuján ha szarul áll a cég. Bár mondjuk belőled kinézem, hogy a felettesednek is megmondod, hogy merre van az arra :)

Raven1975 2020.11.06. 15:17:42

Ronald Koeman ma az edzés előtt egy 15 perces beszédet tartott a játékosoknak az öltözőben és azt mondta, szombaton a legelső döntőjét fogja lejátszani a csapat az idei szezonban.

Robi71 2020.11.06. 15:42:01

@benedict: Ezért mondtam a választási lehetőséget. Elfogadja vagy távozhat közös megegyezéssel.

kritizator 2020.11.06. 18:14:36

@DISTANTxTHUNDER: Elég csak annyit mondani, hogy Leo évente a klub alkalmazottainak teljes fizetésének több mint kétszeresét keresi.

KisPindi01 2020.11.06. 19:22:28

Nem ide tartozik.

De szerintem figyelemmel kéne kísérni a Brighton-ba játszó Tariq Lamptey-t. Chelsea nevelés, 20 esztendős, alacsony, gyors, erőszakos jobbszélső védő. Többnyire a Sirályoknál szányvédőt játszik, de szerintem hatalmas potenciál van a srácban. Többször láttam idén már játszani, akkor mindig a meccs legjobbja volt. Idén 7 meccsen van 1 gólja és 3 gólpassza a nem túl acélos Brighton-ban. A Transfermarkt 18 millió €-ra táksálja, és 2023-ig van szerződése. Már a Bayern és a Atletico érdeklődését is felkeltette.

Aerion 2020.11.06. 20:06:47

@Robi71: A 34-ik életévét töltő Gerard Pique, a klub kiváló és hűséges játékosának, a történelmi klubikon fizetése évi 5,8 millió euró, ez évente 6,6 milliárd forint, havonta 550 millió forint, hetente 127 millió forint, naponta 25,4 millió forint, óránként keres több mint egymilliót akkor is, ha alszik.

berbarometer.hu/munkaber/vip-fizetes/gerard-pique

Azt gondolom, ebből a fizetésből átmenetileg nem okoz életvezetési gondot a fizetéscsökkentés.

És nem Pique az, aki a klubnál legjobban keres a klubnál.

Aerion 2020.11.06. 20:07:52

A klub az első.
MINDEN játékos csak a klub UTÁN jön.

Robi71 2020.11.06. 20:24:28

@Aerion: De. Nem is rá gondoltam, sem a 30+osokra....de még nem is azokra, akik messze nem teljesítenek azon a szintem amin fizetve vanna....hanem azokra akik éreznek magukban annyi erőt, hogy a jelenlegi Barca-nál komolyabb játékerével bírő klubba igazoljanak, ahol nagyonn esély van trófeák (leginkább BL) nyerésére. Gondolok itt egy Messi-re, egy Stegen-re, ...és még ki tudja...

Robi71 2020.11.06. 20:31:30

@kritizator: Azt kiszámítottad, hogy Leo mekkora bevételt generál a klubnak?...a játékhoz hozzáadott értékével, népszerűségével, marketing értékével?

Robi71 2020.11.06. 20:37:15

Dani Alves: „Felajánlottam a Barçának, hogy visszatérek. Elmentem a Juventusba, hogy bebizonyítsam, még mindig képes vagyok a legmagasabb szinten teljesíteni. Vissza szerettem volna térni, a Barcelonának szüksége volt rám. Imádom a ezt a klubot, Barcelona az otthonom.”
„Ingyen jöttem volna, még fizetést sem kértem. A vezetőség viszont elutasította az ajánlatomat, később pedig nem volt bátorságuk beismerni, hogy tévedtek. Ha úgy bántak volna velem, ahogy megérdemlem, akkor még ma is ott játszanék. A vezetőség önmagából csinált viccet - nem mondom, hogy minden Josep Maria Bartomeu hibája volt, de ez az egész dolog elgondolkodtató...
Annyi tanácsot adnék Sergiño Destnek, hogy passzolja a labdát Leo Messinek!
A Barça egy márka lett. Probléma nélkül vesznek és adnak el játékosokat. Szerintem ez a csapat gondja. Elvesztették az identitásuk egy darabját, amelyet nagyon nehezen tudnak majd visszaszerezni.
Követem a Barçát, és szeretem is őket. Persze nem úgy, mint régen, mivel mára csak egyéniségek játszanak, nem pedig egy egységes csapat. Nincs identitásuk."

Robi71 2020.11.06. 20:41:16

Ettől a klubtól már nem lehet dicsőséggel távozni...nem csak most vagy a közeljövőben , ahnem már 2015 óta. Xavi mázlista volt....Iniesta már nem és a többi még aktív klubegenda (még Messi ) sem. Sajnos...ez a helyzet.

Raven1975 2020.11.06. 20:42:39

Koeman: "Sok játékosunk körbepasszolja a tizenhatost, már beszéltünk a befejezésekről, időre van szükségünk, hogy változtassunk ezen. Én azt gondolom, hogy a gólok hiánya hit kérdése. Minden támadójátékossal egyénileg is beszélünk, változtassanak a hozzáállásukon, próbálkozzanak lövésekkel. Vállalniuk kell a felelősséget, de mindenekelőtt hinniük kell önmagukban."

Bolha10 2020.11.06. 21:05:18

@Raven1975: egy Betis elleni meccs egy “döntő “ ? Szomorú....

DISTANTxTHUNDER 2020.11.06. 21:54:42

@Robi71: Hát igen.. ahhoz képest hogy nem régen még azon vitáztak a Barca szurkolók hogy mekkora szobrot kapjon Messi és hányat mikor majd 40 évesen innen visszavonul, elég csúnyán megfordultak a dolgok

DISTANTxTHUNDER 2020.11.06. 22:00:58

@Robi71: Alves elűzését azóta is nyögjük hogy nincs egyáltalán jobb szél a támadásoknál.. Destről még korai véleményt mondani, Roberto és Semedo viszont bűn rosszak voltak.. Semedo még nem is annyira, voltak jó pillanatai, kár, hogy ezekben sem közelítette meg a banánnal fejbe dobott klasszisunkat.. Roberto no comment mert már él a moderálás :)

Mihail1981. 2020.11.06. 22:21:14

@Robi71: Jaj ne etessél már... Egy alves szintü játékost nem vesznek vissza ingyen aki még fizetést se kér??? Ez akkora kamu mint ide lacháza. És az a legszomorúbb hogy te ezt még el is hiszed. Egy alves szintü játékos nem kér fizetést ugyan már.....

Robi71 2020.11.06. 22:30:45

@Mihail1981.: 2016-ban a 33 éves "öreg" Alves-t kirakták, "mint macskát..."....kb akkora hiba volt, mint most a 33 éves Suarez-t.
Érdekes, egykoron olyan játékosokat sikerült igazolni, akiknek a hiányát még 33 évesen is megérezzük...sőt, azóta sem sikerült pótolni. Kb akkor lesz "új Suarez", amikor "új Alves"....

Kertai Dávid 2020.11.06. 22:39:03

@Mihail1981.: Alvesnek azt sem kell elhinni amit kérdez... tisztelem, nagy játékos volt itt, de amit művelt az utolsó évében velünk azok után röhejes miket nyilatkozik... eladhattuk volna, hogy még pénzt kapjunk érte, erre ünnepélyesen bejelentette maradását még 1 évig, hogy aztán ingyen mehessen el... és ne felejtsük el, hogy a teljesítménye olyan volt már az utolsó években, hogy nem véletlen került arra a posztra Sergi Roberto... aztán még képes ilyen beképzelten nyilatkozni, hogy megmutatta a Juvéban mekkora király és a Barcának szüksége lett volna rá? na ne már... tipikus brazil beképzeltség azért megvan nála ia

sunt 2020.11.07. 05:17:20

@Robi71: Dicsőséggel távozni akkot lehet, ha valaki érzi, hogy mikor van itt az ideje. Ráadásul Messi azért harcolt, hogy egy mai élcsapathoz igazoljon, nem pedig levezetni, mint Xavi és Ini. Ezzel a Barca hősök szempontjából nem ugyanaz az ember.

világostobája2.0 2020.11.07. 06:29:44

"Annyi tanácsot adnék Sergiño Destnek, hogy passzolja a labdát Leo Messinek!"
Ennyi? Hát ez zseniális :)Alves sem egy túl okos valaki.. biztos sok Barca meccset látott mostanában.....láthatjuk mire megyünk//mentünk(remélem) azzal hogy mindenki Messit keresi a labdával ha megy neki ha nem ha jobb helyzetben van még 2 ember akkor is stb..
Amúgy duma az van de nem emlékszem hogy az utolsó évében akkor spíler lett volna...ez a baj egyébként...bizonyos játékosok túl sokat képzelnek magukról, úgy érzik ők a klub felett állnak...tényleg zseniális volt a játéka valamikor, de hol van az már...

katalan2 2020.11.07. 06:55:21

@világostobája2.0: Alvesnek igaza van. Fogalmad since Messi játékáról. Ugyan nem jön össze neki a góllövés, de nézd meg hány gólban van benne.

katalan2 2020.11.07. 06:58:22

Sxidhatjátok Alvest, de azóta since megoldva a posztja.

Nagybarcelona 2020.11.07. 07:05:39

@világostobája2.0: ez a lènyeg. Az első meccseink pont nem arról szóltak, H. passzoljuk Messinek, szèpen jöttek is. Ez nem azèrt volt, mert Messi unott vagy bele..., Mint ahogy sokan írják, hanem azèrt, mert 33 èves ès egy èvben 50+ meccset játszik. Ismèt előre kell tolni csatárnak, ès lebeszèlni arról, hogy a fèlpályáról irányítson.

Nagybarcelona 2020.11.07. 07:10:44

@Raven1975: írtam, hogy Koeman látja a problèmákat, de nehèz változtatni 3 èv t.ketlen edzőink hatásának bevèsődèsèről. Fejben vannak a legnagyobb problèmák, ès a gazdasági, egèszsègügyi helyzet sem segít. Az önbizalom nagyon hiányzik.

katalan2 2020.11.07. 07:13:57

@Nagybarcelona: Középcsatár nélkül Messi játéka sokkal behezebb. Több védö jut rá. Nincs Messi gól, nincs gyözelem.

világostobája2.0 2020.11.07. 07:52:57

@katalan2: csak tudod az a baj hogy ha ez a taktika hogy passzoljunk Messinek minden körülmények között hiába van akárki más jobb helyzetben akkor elég könnyen levédekezhető a játékunk + ha még Messi olyannyira hatékony mint mostanában akkor kb képesek vagyunk saját magunkat megverni..én nem Messit bántom én pl miatta (is) szerettem meg a labdarúgást úgy igazán de nem istenítem mint ahogy kb te...de nincs ezzel baj...

Barca30 2020.11.07. 08:20:20

@katalan2: és azóta egy oldalas a csapatunk szerintem,de lassan már a bal oldal is fárad.

kritizator 2020.11.07. 09:14:46

@Robi71: nincs adatom, de te már biztosan az adatok birtokában vagy. Várom őket.

(((((szerintem nem hoz annyit, mint a fizezese)))))

kritizator 2020.11.07. 09:17:09

@Raven1975: Vannak olyan játékosaink, akik a tizenhatoson belüli területekre is szeretnének passzolni, éppen emiatt beszéltünk a távoli próbálkozások hiányáról is. Ugyanakkor, két hónap alatt nem várható el, hogy egy olyan dolgot megváltoztassunk, amelyre korábban nem volt példa egész pályafutása alatt.!!!!!!

kritizator 2020.11.07. 09:18:32

@Mihail1981.: bárcsak Messi is ingyen igazolnia a barcahoz (a city után)

kritizator 2020.11.07. 09:20:08

@világostobája2.0: annak passzoljon Dest, aki a legjobb helyzetben van

Robi71 2020.11.07. 10:22:41

@sunt: 2015-től folyamatos lejtmenetben levő csapattól elmenni dicsőséggel lejetetlen. Ennek semmi köze ahhoz, amiről te beszélsz. Messi kénytelen volt nézni ahogy elfogy a csapat körülötte...de ha bármikor is ki akart volna lépni az lett volna, hogy gyáva áruló, aki otthagyja a csapatot a bajban. Ő egy börtöncellában él, még akkor is ha arannyal van kibélelve.

sunt 2020.11.07. 10:43:00

@Robi71: Már évek óta olyan az egyre magasabb összegű szerződése, hogy ha a szezon vége előtt bejelenti a távozását, ingyen mehet. Ki szórakozik kivel?

Robi71 2020.11.07. 10:49:10

@sunt: Ha a szezon vége előtt bejelentette volna a távozását, akkor is gyáva áruló lett volna.

sunt 2020.11.07. 11:22:14

@Robi71: És hogy utána így harcolt az ingyen elmenetelért, akkor miért nem az?

Bolha10 2020.11.07. 11:38:36

@Nagybarcelona:
“ Ismèt előre kell tolni csatárnak, ès lebeszèlni arról, hogy a fèlpályáról irányítson.”
Az a baj, ha ő nem megy “hátra, a félpályára “, nincs senki aki megoldja azt, amit ott kéne tenni. Szerintem ezt ő érzi és ezért csinálja ezt. Xavi és Ini “kihalásával” meghalt nálunk ez a poszt. Azóta sem sikerült oda egy klasszis irányítót szereznünk. Cou olyasmi lett volna, de őt meg látjuk....nem nagyon tudja megugrani a lécet. Más meg? Nem nagyon jut eszembe senki. Talán, talán(!) Puigba látom ezt a kepesseget(amikor játszott, nekem tetszett a középpályás teljesítménye), okosan játszik, hajt, jól lát a pályán, érzi a Barcás jatekot, de ő még nagyon fiatal meg nem is tudom, miért nem játszatja Koeman.

Nagybarcelona 2020.11.07. 12:34:17

@Bolha10: alap hangon lenne mögötte 3 ember. Semmi szüksèg nincs arra, hogy hátralèpjen. Nem hiszem el, hogy 3 kp-s ne tudná felvinni a labdát, főleg úgy, hogy a vèdőink is fel vannak tolva a kp-ra. Èvek óta ez a problèma, ha Messi jobb szèlre nevezik, üres a jobb oldalunk, mert Busquets helyère lèp vissza. Suarez hiányában csatárunk sincs. A problèma, hogy Messi hátrèbbról irányít, mint a 2 vèdekező kp-sunk található. Okè, Messi felviszi a labdát, aztán lepasszolja a 16-nál Busquetsnek, Albának, vagy De Jongnak, aztán tőlük várjuk a lövèst??? Nem lenne èsszerűbb, hogy Busquets, De Jong, Alba, Roberto/Dest felviszi a labdát az ellenfèl fèlpályájának közepèig, lepasszolja a labdát Messinek, Coutinhonak, Fatinak, Dembelènek akik beadják közèpre, kiteszik szèlre, vagy ráverik a kapura 16-ról? Na ez a legnagyobb problèmánk. Semmi szüksèg arra, hogy Messi a kp-ig visszalèpjen, hiszen az ellenfèl a saját 16-án vèdekezik, nincs senki aki beinduljon, töketlenkedünk, mint egy kèzilabda meccsen.

Nagybarcelona 2020.11.07. 12:43:01

Hányszor írtam, hogy nincs megszervezve a csapat. Èn kiadnám a játèkosoknak, hogy tartsák a pozíciójukat, Messi szabad kezet kap az ellenfèl tèrfelènek közepètől, a szèlsőink cselezzenek befelè. Dembele ès Fati ezt szèpen csinálja, jobb szèlen befut Alba, a jobb szèlső marad a fèlpályán, ha a jobb hátvèd fut a vèdők mögè, Alba marad a fèlpályán. Ha Busquets viszi fel a labdát, De Jong lèp hátrèbb, ès fordítva. A 16-os előtt 4 ember várja a labdát, nálam Cou, Messi, Fati, Dembele, mikor megkapja az egyikük, a másik 3 beindul. Pique ès Lenglet pedig nem jöhet a saját fèlpályának közepètől előrèbb. Nekem ez lenne az alap taktikám.

Nagybarcelona 2020.11.07. 12:46:36

@Nagybarcelona: ezzel szemben a játèkosaink lèzengenek a pályán. Szólnèk Dembelènek, hogy mutassa meg a FIFA-ban, milyen egyèni instrukciókat lehet kiadni egyènenkènt. (maradj hátul, fuss a 16-belülre, gyere hátra vèdekezni, várd a labdát a 16-nál). :)

evooo 2020.11.07. 13:34:00

@Nagybarcelona: En ezert mar mit kaptam itt! :D Messit nem szabad kritizalni, mert ki vagyok en ahhoz, amugy jogos senki nem vagyok hozza kepest! :D

Nalam is Messi a legjobb jatekos, de nem vagyok ennyire elvakult es latni kell hogy bizony Xavi es Iniesta nelkul nem ugy megy a szeker. Xaviek megcsinaltak Messi nelkul is (EB,VB)
ja es Guardiola nelkul. Azt is mondta a forumfonok Guardiola alatt sorra nyerte az aranylabdakat Messi, abbol bizony adni kellett volna Xavinak minimum egyet.

Szoval en is azt latom amit te, szerintem sem kellene Messinek allandoan visszafele jonni a labdaert amikor elvileg mi tamadunk. Egyreszt emiatt mar lassulunk, masreszt sokszor elcselezi magat labdat veszit. Elveszi a teruletet a kozeppalyatol. Ennyit nem bir mar futni nem is birhat. Ott van Pjanic, de Jong, Busi, Coutinho, Dest, Alba csak fel tudnak epiteni egy tamadast. Akit mar nagyon megneznek Messi mogott az Puig. Messi erejet, paratlan tudasat a befejezesre kellene hasznalni az utolso passzokhoz, cselekhez, golloveshez. Mindent egyedul akar megoldani de ez lehetetlen, ez meg neki is nagy feladat.

Robi71 2020.11.07. 13:56:45

@evooo: Meg kellene kérdezd Xavi-tól, higy mekkora járékos Messi. Szerintem egy kicsit sem fáj neki, hogy nem ő kapta meg Messi valamelyik aranylabdáját!

evooo 2020.11.07. 14:04:52

@Robi71: Ok megkerdezem. En nem azt mondtam faj neki hanem hogy Xavi megerdemelt volna egyet, plane abban az evben amikor vb-t nyertek. De kozben eszembe jutott egy olyan evben kellett volna Xavinak adni amikor Ronaldo nyert!:D

hokihari 2020.11.07. 14:09:28

@kritizator: Szerintem óriási pénzt hoz hozott Messi a Barcának. Adatot nem tudok de mi is azon izgultunk mikor Barcelonába mentünk hogy játszani fog. De a pályán is az a rengeteg turista néző elsősorban a csapat es miatta ment. Ott voltunk 4 napot szállás kaja egyéb ott hagytunk egy kis pénzt a városnak a csapatnak.Ha nem Barca szurkoló lennék biztos sosem mentem volna Barcelonába.De amúgy fantasztikus jo volt a város. Olyan érzésem volt végig hogy nyugdíjba itt eltudnék élni. A jegy is a meccsre kb 30000 Ft /darab volt.Mint marketing biztos hogy a fizetése sokszorosát megtermelni.Ő egy óriási attrakció a városnak.Lehet rossz példa de az állatkertbe se azért mennek az emberek hogy a mosomedvét nézzék vagy a kakadut. Szerintem.

Robi71 2020.11.07. 14:09:54

@Nagybarcelona: Ha Messi csak elöl állna és várná, hogy a többiek felépítsék a játékot és eljuttatsák hozzá a labdát valószìnű meccs után megszámlálhatná a gyarapodott őszhajszálait.
Az az ember, aki 23 éves korára.!!!...4 (négy)szeres aranylabdás volt és értető módon mindenki számára gyanusan földönkívülinek számított szép lassan le lett építve azzal, hogy lebutították rendszeresen, szisztematikusan a csapatot körülötte...magára hagyták, hogy majd megold ő egymaga minden problémát. Bartoék szabályosan visszarángatták a földre, mintha csak azt akarták volna bebizonyítani, hogy csak egy egyszerű halandó ő is.

Robi71 2020.11.07. 14:14:40

@hokihari: Messi által generált bevételt max csak profi marketingrsek tunák megközelìtőleg kiszámítani. Nem csak a klubmak és a városnak, hanem az egész ligának is a legnagyobb értéke (lásd Tebas véleményét).

Maestro10 2020.11.07. 15:27:31

HIVATALOS KEZDŐ: Ter Stegen - S. Roberto, Piqué, Lenglet, Alba - De Jong, Busquets - Dembélé, Pedri, Fati - Griezmann.

Maestro10 2020.11.07. 15:27:58

Messi tehát nem kezd. Érdekes...

Raven1975 2020.11.07. 15:31:34

Hivatalos kezdő.
uploads.disquscdn.com/images/c3594da4fb43d76ac4af79ec7873fb54fd11fc2b3680511a43cc73c835c407e6.jpg
Cserék: Neto, Teñas; Firpo, Mingueza, Dest, Pjanić, Aleñá, Puig, Konrad, Trincão, Braithwaite, Messi. Hajrá Barça!

Barca30 2020.11.07. 15:37:35

@Maestro10: Kouman leteszteli a csapatot Messi nélkül. Sajnos úgy néz ki, hogy bartón kívül vannak itt más bajok is. Majd beáll Messi negyedóra játékra? Vagy, mint grizes kap 5 percet a végén a hosszabbításba. Ha így haladunk tovább akkor még jövőre a bl közelébe sem kerülünk.

Bolha10 2020.11.07. 15:59:58

@hokihari: hát én is mindig izgultam az miatt, h Messi játszon :)
Meg merem kockáztatni, csak ő több 100 milliót hoz évente a Barcának. Legalábbis eddig hozott.

kritizator 2020.11.07. 21:23:57

@hokihari: akkor viszont Messi után csőd lesz

Robi71 2020.11.08. 16:13:00

@kritizator: Csőd nem lesz, csak át kell ìrni a kölcségvetést.

hokihari 2020.11.08. 20:23:34

@kritizator: Nos ennyi pénzt nem lehet majd értelmetlenül költeni mint eddig. Azért sok klub nem megy csődbe mert nincs Messi nevű focistája.Én csak a fizujára reagáltam hogy mondják sok.Mihez képest sok?Ennek többszörösét behúzzák rajta .
süti beállítások módosítása